Back

ⓘ Masarakat




                                               

Daérah

Daérah, dina kontéks babagian administratif di Indonésia, mangrupa kahijian masarakat hukum nu mibanda wates-wates téritori nu miboga hak ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan jeung kapentingan masarakat satempat dumasar kana prakarsa sorangan tina aspirasi masarakat. Daétah diwangun ti Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Upami kacamatan, désa, jeung kalurahan dianggap sanés daérah otonom. Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah gubernur/bupati/walikota, jeung miboa Pamaréntahan Daérah sarta Déwan Pawakilan Rahayat Daérah.

                                               

Inohong

Inohong nyaéta saurang pamingpin, jalma anu penting kalungguhana, bisa ogé tokoh masarakat anu dipiajrih atawa dipikareueus, inohong minangka cukang lantaran pikeun rahayat ménta bongbolongan pikeun nyanghareupan kahirupan, kamajuan jaman, ogé dina widang pamaréntahan.

                                               

Wikipédia

Wikipédia nyaéta énsiklopédi nu dijieun ngagunakeun software wiki. Hartina, singsaha waé dihaturan ilubiung, kalayan bisa ngarobah atawa ngeusian artikel énsiklopédina. Ieu proyék téh dimimitian 15 Januari 2001, nu mangrupa divisi nirlaba ti Yayasan Wikimédia. Mun artikel tina sakumna basa digabungkeun, kiwari geus leuwih ti sajuta artikel, nu ampir satengahna dina basa Inggris. Wikipédia téh disusun dina rupa-rupa basa kalayan sipatna nembrak. Wikipédia Basa Sunda mimiti dilalanyahan bulan Maret 2004, anu tujuanana sangkan basa Sunda bisa ngungkulan jeung ngigelan kamajuan jaman. Mudah-mu ...

                                               

Maséhi

Kecap Maséhi biasana ngarujuk kana taun tarikh nurutkeun Kalénder Grégorian. Kecap ieu asalna tina Basa Arab. Mimitina taun Maséhi ngarujuk kana taun anu dianggap minangka taun kalahiran Nabi Isa atawa Yesus ti Nazarét. Sabalikna, istilah Saméméh Maséhi SM ngarujuk kana mangsa saméméh taun kasebut. Lolobana masarakat non-kristen biasana ngagunakeun singgetan M sarta SM sanajan henteu ngarujuk kana konotasi Kristen kasebut. Sistem penanggalan anu ngarujuk kana taun Maséhi mimitina diadopsi di Éropa Kulon salila abad ke-8. Dina basa Inggris sarta dipaké sacara internasional, istilah Maséhi d ...

                                               

Bitotama

Bitotama atawa perang mangrupa hiji kaayaan mumusuhan antara dua nagara nu mana kadua nagara aya dina hiji kaayaan nu tangtu. Ilaharna bitotama téh dibarengan ku konflik kalawan dilengkepan pakarang, boh antar nagara boh antar masarakat. Cicirénna ku agrési nu ékstrim, ngaruksak, sarta aya korban nu palastra, boh maké kakuatan militér kaatur atawa militér nu teu kaatur. Euweuhna bitotama biasana disebut kaayaan "tengtrem". Pangperangan nujul kana aktivitas umum jeung papasingan jenis bitotama, atawa bitotama nu ilaharna. Bitotama total mangrupa palagaan nu teu ngan saukur ditargétkeun ka m ...

                                               

NASA

National Aeronautics and Space Administration nyaéta lembaga pamaréntah Amerika Serikat nu miboga tanggung jawab sakabéh program luar angkasa jeung panalungtikan umum dina jangka waktu nu manjang. Ieu organisasi miboga tanggung jawab kana program panalungtikan masarakat sipil, aeronautika, jeung program kadirgantaraan.

                                               

Surah-surah Makkiyah jeung Madaniyah

Makkiyah ngarujuk kana ayat-ayat atawa surah-surah anu diturunkeun di Mekah. Sedengkeun surah-surah anu diturunkeun di Madinah, disebut Madaniyah. Nepi ka kiwari, masih kénéh aya sawala di antara para ulama jeung ilmuwan Muslim ngeunaan bagian Al-Quran anu mana anu kaasup golongan Makkiyah jeung Madaniah.

                                               

Baduy

Urang Baduy atawa anu sering disebut ogé masarakat kanékés mangrupa masarakat adat di désa Kanékés Kacamatan Leuwidamar Kabupatén Lebak nu nyicingan gunung Kendeng. Masarakat Baduy nyicingan gunung anu jauh ti pilemburan, lega daérahna ngan 5000 Ha nu ku pamaréntah dijadikeun daééah wisata budaya.

                                               

Bandung TV

Bandung TV nyaéta setasion televisi lokal swasta munggaran di dayeuh Bandung, Jawa Kulon. Minangka wadah kréativitas masarakat Sunda, Bandung TV, télévisi lokal munggaran di Bandung sarta Jawa Kulon nitikbeuratkeun program acarana dina usaha nyaangan masarakat dina sagala aspék kahirupan kalawan dadasar seni budaya. Titik beurat ieu dipilih alatan seni budaya mangrupa titik puseur kahirupan anu ngusikkeun diménsi sosial sarta ékonomi masarakat. Kalawan ayana usaha ngahirupkeun deui jatidiri wewengkon Jawa Kulon, nangtungna Nagara Républik Indonésia dina kabinékaan baris kabiruyungan. Setas ...

                                               

Daérah otonom

Daérah atawa Daérah otonom, dina kontéks babagian administratif di Indonésia,nyaéta kesatuan masarakat hukum ni miboga wates-wates wewengkon nu boga kawenangan pikeun ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan sarta kapentingan masarakat satempat dumasar prakarsa sorangan dumasar aspirasi masarakat. Daérah ngawengku Propinsi, Kabupatén, atawa Kota. Sedengkeun kacamatan, désa, jeung kalurahan henteu dianggep hiji daérah otonom. Daérah dipingpin ku Kapala Daérah gubernur/bupati/walikota, tur miboga Pamaréntahan Daérah jeung Déwan Perwakilan Rahayat Daérah.

                                               

Infrastruktur

Infrastruktur nyaéta sakumpulan unsur-unsur struktural nu silisambung nu nyadiakeun framework pikeun ngarojong struktur sacara gembleng. Istilah ieu mindeng ogé dipaké sacara abstrak.

                                               

Sakola

Sakola mangrupa gedong atawa kumpulan gedong tempat prosés kagiatan diajar jeung ngajar. Sarana dina hiji sakola miboga peran penting dina lumangsungna prosés atikan. Sarana nu aya dina hiji sakola nyaéta:

                                     

ⓘ Masarakat

  • kesatuan masarakat hukum ni miboga wates - wates wewengkon nu boga kawenangan pikeun ngatur jeung ngurus urusan pamaréntahan sarta kapentingan masarakat satempat
  • anu dibentuk ku konsensus hiji masarakat adat. Unggal masarakat boga aturan jeung tata cara anu béda ti kelompok masarakat séjénna. Kritéria paling nangtukeun
  • konteks masih relative pendékna budaya bahari pikeun masarakat boh fakta yén jumplukan masarakat pamayang masih aya dina kaayaan sacara umum tacan sejahtera
  • kahirupan masarakat manusa dina jaman purbakala anu geus nepi ka tingkat kabudayaan anu relative tinggi. salah sahiji conto urut pamukiman masarakat manusa
  • sawah. Pare anu dipelakna husus keur dipelak di darat. Taneuh huma dina masarakat tradisional Sunda biasana dikokolakeun salila hiji nepi ka tilu taun.
  • grup masarakat evaluasi sabagian data ngeunaan grup masarakat atawa ku panalungtikan jeung analisa statistik susunan data nu pakait jeung masarakat sarta
  • organisme nu babagi lingkungan, umumna boga suku jeung habitat nu sarua. Dina masarakat manusa, individu nu jarakna bisa boga niat, kapercayaan, sumber daya
  • unsur - unsur husus, anu bisa ditarima ku hiji jalma, kalompok, ogé golongan masarakat anu bararéda dumasar kana sajarah, lokasi, budaya jeung karesepna. Aristoteles
  • paguneman masarakat urang Minang sok disebut orang Padang, nempo ka ngaran puseur dayeuh Sumatera Barat nyaéta dayeuh Padang. Namung masarakat ieu biasana
                                               

Lagu kabangsaan

Lagu kabangsaan sacara umum nyaéta hiji komposisi musik patriotik anu ngajungjung sarta ngagungkeun sajarah, talari, sarta lalawanan rahayat, diaku boh ku pamaréntah hiji nagara minangka lagu nasional resmi, boh sacara konvensi ngaliwatan pamakéanana ku masarakat.

Users also searched:

...
...
...