Back

ⓘ Rékayasa struktur




                                               

Rékayasa sipil

Dina watesan modérn, téhnik sipil ngalegaan jadi rékayasa nu kabagi jadi sababaraha bagian nyaéta "perencanaan", konstruksi jeung perawatan struktur nu aya hubunganna jeung bumi, cai atawa peradaban jeung prosésna. Ayeuna téhnik sipil ogé nyakup jalan, struktur, sumber cai, cai kotor, kontrol banjir atawa lalu lintas. Rekayasa diwangun tina hasil panalungtikan pakaitna sistem alami jeung jieunan-manusa sarta diwangun ogé tina persamaaan empiris keur kaperluan désain. Rekayasa sipil mangrupa rekayasa nu ilahar dipaké dina widang rekayasa. Kanyataana, ngan aya dua rekayasa utama nyaéta sipil ...

                                               

Protéin

Protéin mangrupa sanyawa organik kompléks nu beurat molekulna gedé nu diwangun ku asam amino nu disambungkeun ku beungkeut péptida. Protéin ésénsil pikeun struktur jeung pungsi sadaya sél hirup ogé virus. Loba protéin nu mangrupa énzim atawa subunit énzim. Protéin séjén maénkeun pungsi struktural atawa mékanis, kayaning nu ngabentuk urat jeung sandi "sitoskeleton". Protéin ogé mangrupa sumber asupan pikeun organisme nu teu ngahasilkeun énergina sorangan tina cahya panonpoé. Protéin béda jeung karbohidrat utamana tina kandunganana nu loba nitrogén sarta saeutik walirang di sagigireun karbon ...

                                               

Mékanika taneuh

Mekanika taneuh nyaéta hiji widang elmu nu ngagunakeun prinsip mekanika teknik keur ngira-ngira sipat mekanik taneuh. Karl von Terzaghi, nu ngamimitian ngagunakeun prinsip rasional dina widang rekayasa taneuh, disebut Bapak Mekanika Taneuh. Mekanika taneuh mangrupa salah sahiji disiplin penting tina sababaraha cabang rekayasa, saperti Rékayasa sipil, Rékayasa géotéhnik sarta Geologi rekayasa. Mekanika taneuh dipaké dina desain pondasi keur ngadukung struktur, tanggul, tembok panahan, earthwork sarta wangunan bawah taneuh. Perkolasi cai ngaliwatan taneuh hal penting dina konstruksi torowong ...

                                               

Insinyur

Pikeun the British rock band Engineers, tempo Engineers band. Pikeun the Indian air marshal, tempo Aspy Engineer. Insinyur nyaéta saurang nu kalatih atawa gawé dina rékayasa. Insinyur maké téknologi, matématika, sarta pangaweruh saintifik pikeun ngajawab masalah-masalah téknis. Jalma nu gawé salaku insinyur biasana mibanda tingkat akademis dina salah sahiji widang élmu rékayasa. Insinyur jeung élmuwan sakapeung matak bingung jalma awam. ku kituna ditegeskeun yén élmuwan mah gawéna ngambahan alam sangkan bisa manggihan prinsip-prinsip umumna, sabalikna insinyur nerapkeun prinsip-prinsip nu ...

                                               

Eurocode

Eurocode nyaéta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi. EN Eurocode disusun dina 57 bagéan, unggal bagéan dicitak misah salaku European Standard. Dina taun 2002, sapuluh Eurocode geus disusun jeung dicitak: EN 1991: Eurocode 1 Actions on structures EN 1995: Eurocode 5 Design of timber structures EN 1993: Eurocode 3 Design of steel structures EN 1997: Eurocode 7 Geotechnical design EN 1990: Eurocode 0 Basis of structural design EN 1998: Eurocode 8 Design of structures for earthquake resistance EN 1994: Eurocode 4 Design of composite steel and con ...

                                               

Leuweung

Leuweung atawa Wana hartina wewengkon nu miboga tatangkalan nu loba, biasana mangrupa bentukan alami dina jangka waktu nu kaitung lila. Komunitas tatangkalan ieu nutupan wewengkon nu lega tempat nyerep karbon dioksida, habitat sasatoan, modulator aliran hidrologis, jeung panahan taneuh, nu mangrupa salah sahiji aspék pangpentingna dina biosfir urang.

                                               

Matematika

Matématika nyaéta élmu pangaweruh anu museurkeun dirina dina konsép-konsép sarupaning kuantitas, struktur, rohang, katut parobahan, sarta mangrupa widang akademik anu maluruhna. Benjamin Peirce nyebutkeun yén matématika téh "élmu nu ngahasilkeun kacindekan nu diperlukeun". Praktisi matématika séjénna nyebutkeun yén matématika téh élmu ngeunaan pola, sarta matématikawan téh tukang néang atawa nalungtik pola-pola anu aya dina wilangan, rohang, sains, komputer, gambaran abstrak atawa di mana waé ayana. Matématikawan ngéksplorasi konsép-konsép éta pikeun ngarumuskeun konjéktur-konjéktur atawa ...

                                               

Kota Surabaya

Kota Surabaya, nyaéta ibukota Propinsi Jawa Wétan sakaligus jadi kota kadua panggedena di Indonesia. Surabaya tepung wates jeung Selat Madura di lebah kaler jeung wetan, di kidul tepung wates jeung Kabupaten Sidoarjo, di kulon tepung wates jeung Kabupaten Gresik. Kota ieu gaduh hiji bandara nyaeta Bandara Internasional Juanda jeung gaduh oge dua palabuhan nyaeta Palabuhan Tanjung Pérak sarta Palabuhan Ujung. Surabaya disebut oge Kota Pahlawan kusabab Arék-arek Suroboyo boga peran penting dina sejarah mertahankeun kemerdekaan Indonesia. Mangsa Indonesia dijajah ku Walanda, Surabaya kungsi j ...

                                               

Virus

Ieu artikel ngabahas ngeunaan partikel biologis; pikeun istilah komputer, tingal virus komputer. Pikeun nu séjénna, baca virus disambiguasi. Virus atawa pirus hartina partikel submikroskopik nu bisa ngainféksi sél-sél organisme. Dina hambalan dasarna, pirus téh diwangun ku matéri genetik nu dikandung dina cangkang protéin nu disebut kapsid, nu jadi pangbéda jeung partikel kawas pirus samodél prion jeung viroid. Ulikan ngeunaan virus katelahna virologi, sedengkeun nu ngulik virus disebut virolog. Virus téh sarupa jeung parasit intrasélulér obligat nu pada-pada teu boga alat réproduksi mun a ...

                                               

MRT Jakarta

MRT Jakarta, disingket Moda Raya Terpadu Jakarta, nyaéta sistem Transit Gancang anu nganggo Karéta rél Listrik di Jakarta. Prosés pangembangan mimitian 10 Oktober 2014 diresmikeun tanggal 24 Maret 2019. Layanan MRT ieu diberi ngaran "Ratangga". Kecap ratangga mangrupa kecap ti Basa Jawa Heubeul anu hartina "kandaraan roda" atanapi "karéta". Operator layanan ieu, PT MRT Jakarta, mangrupa badan usaha milik daerah anu modalna dipiboga ku Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta.

                                               

Kai

Kai mangrupa bahan hétérogén, higroskopik, sélulér, jeung anisotropik nu dihasilkeun ku tatangkalan nu kaian, gedéna gumantung ka jenis tangkalna. Kandungan utamana nyaéta serat selulosa jeung hémiselulosa nu dirapet ku lignin.

                                               

Karel Albert Rudolf Bosscha

Karel Albert Rudolf Bosscha, sakapeung dipikawanoh ku ngaran Bosscha, KAR Bosscha atawa Ru Bosscha nyaéta saurang preangerplanter sarta administratur Pakebonan entéh Malabar di Bandung, Indonesia.

                                               

Catang

Catang nyaéta tangkal kai ngagelempeng nu geus ngagolér alatan rungkad atawa dituar. Rupa-rupa catang kai téh, bisa alatan geus kolot, peunggas, dituar, kaduruk, jeung sajabana. Catang kai sok kapanggih di tegalan, sisi leuweung, kabawa palid disusukan, sisi basisir, jeung réa-réa deui. Catang ilahar dimangpaatkeun pikeun sasak atawa cukang pameuntasan, di susukan, kamalir, sawah, jeung sajabana. Aya ogé nu dimangpaatkeun paranti ngaso ngaleureuhkeun kacapé mangsa geus réngsé digawé disawah atawa kebon anapon kabeneran keur disajeroning lalampahan.

                                     

ⓘ Rékayasa struktur

  • wangunan jeung struktur pondasi sarta nitenan lokasi kalayan maneuh, ogé rarancang jeung konstruksi pondasi. Sacara husus, proyék rékayasa géotéhnik dimimitian
  • téhnik sipil ngalegaan jadi rékayasa nu kabagi jadi sababaraha bagian nyaéta perencanaan konstruksi jeung perawatan struktur nu aya hubunganna jeung bumi
  • asam aminona. Biokimiawan ngabédakeun struktur protéin jadi opat: Struktur primér: urutan asam amino Struktur sékundér: substruktur nu kapola - - héliks
  • rekayasa, saperti Rékayasa sipil, Rékayasa géotéhnik sarta Geologi rekayasa. Mekanika taneuh dipaké dina desain pondasi keur ngadukung struktur tanggul, tembok
  • Wiktionary, kamus bébas. Insinyur nyaéta saurang nu kalatih atawa gawé dina rékayasa Insinyur maké téknologi, matématika, sarta pangaweruh saintifik pikeun
  • Téori tipe tingali ogé rékayasa listrik Struktur kontrol jeung pamrograman mikro Aritmatika jeung Struktur logis Struktur mémori input output and Data
  • aluminium structures Eurocode nyaéta runtuyan umum kode rarancang struktur keur pagawéan rékayasa sipil di Eropa. Kode ieu dipaké keur ngagantikeun kode standar
  • Leuweung Tangkal Leuweung hujan Leuweung tutupan vegetasi Deforestasi Rékayasa leuweung Réforestasi Leuweung di Indonésia Leuweung di Swédia Leuweung
  • pangaweruh anu museurkeun dirina dina konsép - konsép sarupaning kuantitas, struktur rohang, katut parobahan, sarta mangrupa widang akademik anu maluruhna

Users also searched:

...
...
...