Back

ⓘ Bangun



                                               

Congcot

Dina élmu ukur, congcot nyaéta hiji limas istiméwa anu dadamparna mangrupa buleudan. Sisi congcot henteu mangrupa wangun sisi tilu tapi mangrupa widang bengkung anu disebut simbut congcot.

                                               

Limas

Dina élmu ukur, limas nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku dadampar nu ngawangun juru-n sarta sisi-sisi ajegna ngawangun sisi tilu. Congcot bisa disebut minangka limas kalawan dadampar mangrupa bunderan. Limas kalawan dadampar nu mangrupa pasagi bener disebut ogé piramida.

                                               

Pasagi bener

Pasagi bener nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku opat rangkay anu sarua panjang sarta mibanda opat juru anu kabéhanana nyiku.

                                               

Prisma (géométri)

Dina élmu ukur, prisma nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku dadampar sarta tutup nu sarua ngawangun sisi-n sarta sisi-sisi nu ajeg ngawangun juru opat. Dina kalimah séjén prisma téh nyaéta wangun rohang anu miboga penampang melintang anu sok sarua dina bangun jeung ukuran. Limas kalawan dadampar jeung tutup nu pasagi disebut balok sedengkeun prisma kalawan dadampar jeung tutup nu bunder disebut silinder.

                                               

SMKS Bangun Nusa Bangsa

SMKS Bangun Nusa Bangsa nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Bogor. Alamat lengkepna di Jl. Raya Skb No 8 Rt 06 Rw 07, Kalurahan/Désa Karadenan Kacamatan Cibinong, Kabupatén Bogor, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 69769379.

                                               

Suka Bangun, Tapanuli Tengah

Suka Bangun nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tapanuli Tengah, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Kabupatén Tapanuli Tengah Citakan:Suka Bangun, Tapanuli Tengah

                                               

Bangun Rejo, Bangun Rejo, Lampung Tengah

Bangun Rejo nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Bangun Rejo, Kabupatén Lampung Tengah, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Bangun Rejo, Lampung Tengah

                                               

Bangun Purba, Bangun Purba, Deli Serdang

Bangun Purba nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Bangun Purba, Kabupatén Deli Serdang, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Bangun Purba, Deli Serdang

                                               

SMK Solusi Bangun Indonesia

SMK Solusi Bangun Indonesia nyaéta Sakola Menengah Kajuruan Swasta anu aya di Kabupatén Cianjur. Alamat lengkepna di Jl. Pasundan No. 32 Cianjur, Kalurahan/Désa Sabandar Kacamatan Karangtengah, Kabupatén Cianjur, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 69943169.

                                               

SMKS Bangun Bangsa Mandiri

SMKS Bangun Bangsa Mandiri nyaéta Sekolah Menengah Kejuruan Swasta anu aya di Kabupatén Indramayu. Alamat lengkepna di Jl. Pu Kemped No.212, Kalurahan/Désa Wirakanan Kacamatan Kandanghaur, Kabupatén Indramayu, Jawa Kulon kalawan nomor NPSN 20233754.

                                               

Bangun Purba Tengah, Bangun Purba, Deli Serdang

Bangun Purba Tengah nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Bangun Purba, Kabupatén Deli Serdang, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Bangun Purba, Deli Serdang

                                               

Bangun Purba, Deli Serdang

Bangun Purba nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Deli Serdang, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Kabupatén Deli Serdang Citakan:Bangun Purba, Deli Serdang

                                               

Bangun Purba, Batang Angkola, Tapanuli Kidul

Bangun Purba nyaéta salah sahiji Kalurahan di kacamatan Batang Angkola, Kabupatén Tapanuli Kidul, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Batang Angkola, Tapanuli Kidul

                                               

Sihadatuon, Suka Bangun, Tapanuli Tengah

Sihadatuon nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Suka Bangun, Kabupatén Tapanuli Tengah, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Suka Bangun, Tapanuli Tengah

                                               

Sihapas, Suka Bangun, Tapanuli Tengah

Sihapas nyaéta salah sahiji Désa di kacamatan Suka Bangun, Kabupatén Tapanuli Tengah, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan:Suka Bangun, Tapanuli Tengah

Buleudan
                                               

Buleudan

Dina élmu ukur, buleudan nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu dijieun ku sajumlah bunderan nu teu kaitung nu boga radius sarua panjang sarta museur dina hiji titik anu sarua.

Kubes
                                               

Kubes

Kubes nyaéta bangun rohang tilu diménsi anu diwatesan ku genep widang sisi anu ngawangun pasagi bener. Kubes mibanda 6 sisi, 12 rangkay sarta 8 juru. Kubes ogé disebut widang genep boga aturan, sajaba ti éta ogé mangrupa bangun husus dina prisma juruopat. Lamun variabel s nyaéta panjang sisi kubes, mangka:

Pasagi burung
                                               

Pasagi burung

Pasagi burung nyaéta bangun datar dua diménsi anu dijieun ku dua pasang rangkay anu masing-masing sarua panjang sarta sajajar jeung papasanganana, sarta mibanda opat juru anu kabéhanana nyiku. Rangkay pangpanjangna disebut panjang p sarta rangkay pangpondokna disebut rubak l. Pasagi burung anu opat rangkayna sarua panjang disebut pasagi bener.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →