Back

ⓘ Alam liar




                                               

Domba

Domba téh spésiés mamalia nu kaasup genus Ovis, bagian ti subfamili antelop embé. Sakabéh domba kaasup bovid jeung ruminan. Domba lokal kamungkinan diturunkeun tina moufflon liar di Asia Tengah jeung Asia Kidul-kulon.

                                               

Singa

Singa nyaéta hiji mamalia ti kulawarga Felidae. Singa jalu, dicirikeun ku "buuk"-na, beuratna bisa nepi ka 250 kg, sedengkeun nu bikang leuwih leutik, kira kana 180 kg. Di alam liar, umur hirup singa antara 10–14 taun, sedengkeun nu inguan bisa leuwih ti 20. Singa mangrupa karnivor nu hirup ngagorombol, nu anggotana para bikang jeung anak-anakna nu dipingpin ku hiji jalu. Nu moro nya nu bikang ieu, sedengkeun nu jalu ngawaskeun jeung ngajaga wates wilayahna. Singa jalu bakal diusir ti gorombolanana mun geus sawawa. Mun nu ngora ieu bisa ngéléhkeun pamingpinna nu jalu, anak-anakna nu aya na ...

                                               

Acung

Acung nyaéta salah sahiji spésiés tutuwuhan beuti tina génus Amorphopallus. Julukan husus variabilis asalna tina basa latén. Di sababaraha tempat di dunya, tutuwuhan ieu kadang-kadang dikumpulkeun ti alam liar pikeun diala beuti atawa iwungna pikeun di dahar. Sanajan kitu, lamun ngadahar tutuwuhan ieu bisa ngondang bahaya ogé. Sanajan teu disebutkeun sacara spésifik tina spésiés ieu, sabagian gedé tina kulawarga tutuwuhan ieu ngandung kalsium oksalat. Zat ieu ngandung racun jeung lamun didahar, létah jeung genggerong karasa saolah-olah aya ratusan jarum leutik nyareceb. Ngan, kalsium oksal ...

                                               

Panda

Panda nyaéta hiji mamalia nu kiwari digolongkeun kana kulawarga biruang, Ursidae, nu asli ti Cina tengah. panda hirup di wewengkon pagunungan, kawas Sichuan jeung Tibét. Panda dijadikeun lambang Yayasan Alam Liar Sadunya World Wildlife Fund, WWF, hiji organisasi konservasi alam. Ti panengah abad ka-20, panda ogé jadi lambang nasional Cina, sarta dijadikeun koin emas Cina. Najan sacara taksonomi digolongkeun karnivora, dahareunana mah sabenerna tutuwuhan, utamana awi. Panda ogé beuki endog jeung serangga pikeun sumber protéinna. Pikeun sababaraha dekade klasifikasi taksonomi panda dipadungd ...

                                               

Embé

Embé nyaéta salah sahiji sato memamah biak anu ukuranana sedeng. Embé anu sok dijadikeun ingon-ingon nyaéta subspesies tina embé liar anu sumebar di Asia Barat Daya sarta Éropa. Embé liar anu jalu atawa bikang mibanda tanduk sapasang, tapi tanduk dina embé jalu leuwih badag. Umumna, embé miboga janggot, tarangna cembung, buntut rada nyungcung, sarta lolobana miboga bulu anu lempeng tur kasar. Panjang awak embé liar, nyaéta 1.3 méter nepi ka 1.4 méter, sedengkeun buntutna 12 séntiméter nepi ka 15 séntiméter. Beurat embe bikang rata-rata 50 kilo nepi ka 55 kilo, sedengkeun anu jalu bisa nepi ...

                                               

Chariang

Chariang ; nyaéta tatangkalan nuasalna tina kulawarga Araceae. Genus Aglaonema kalayan mibanda 30 spesies. Chariang hirup kalawan subur di tempat nu kaayaana 700 méter dpl tur teu kahieuman, dina taneuh jemlék tur ngeprul. Chariang loba kapanggih dimangpaatkeun keur papaés buruan, ditunda dina pot atawa jadi pager hirup. Kiwari chariang loba dijadikeun kembang nu loba wandana hasil tina kawin silang nu dijual beulikeun kalawan harga nu lumayan mahal, gumantung kana kaayaan tur kaséhatan tangkalna.

                                               

Runtah

Runtah nyaéta sésa bahan nu teu dipikahayang nalika réngsena hiji prosés. "Runtah" mangrupa konsép jieunan manusa lantaran dina prosés alam mah konsép runtah teu dipikawanoh. Nu aya dina prosés alam mah ngan mangrupa produk nu teu aktip atawa inert. Runtah bisa aya dina unggal wujud bahan: padet, caér, atawa gas. Nalika dileupaskeun dina dua wujud nu disebutkeun pangahirna, utamana gas, runtah bisa ogé disebut émisi. Émisi biasana pakait raket jeung polusi. Dina kahirupan manusa, runtah lolobana datang tina kagiatan: tambang, pabrik, konsumsi, jrrd. Ampir sakabéh produk industri dina hiji ...

                                               

Munding

Munding mangrupa sato tandukan badag. Di India, Bangladés, Népal, Butan, Viétnam jeung Muangtai mah aya kénéh nu liar, sedengkeun salaku sato ingon mah sumebar di Asia, Amérika Kidul, Afrika Kalér jeung Éropa. Nu geus sawawa beuratna antara 300–1200 kg; nu bikang rata-rata 750 kg, sedengkeun nu jalu leuwih ti 1000 kg. Alatan isolasi génétik, beuratna ieu jadi béda-béda, biasana mah jadi leuwih leutik. Sigana mah munding téh asalna ti Asia Kidul, antara Pakistan jeung India nepi ka Indocina.

                                               

Situ Léngkong Panjalu

Kawasan leweung Pulo Nusa Gedé legana kurangleuwih 16 ha nu aya di tengah situ, nyaéta Situ Léngkong Panjalu nu perenahna di Désa/Kacamatan Panjalu Kabupatén Ciamis Situ Panjalu geus ditetepkeun minangka Cagar Alam dumasar kana Surat Kaputusan Gupernur Jéndral Hindia Belanda dina ping 21 February 1919 Nomor 6. 2. Sataun kahareupna, dina ping 16 November 1921 dimedalkeun dina surat kaputusan nu sarua nu ditetepkeun yén Pulo Nusa Gedé, nu saterusna dibéré ngaran" Pulau Kooders” jeung Cagar Alamna" Cagar Alam Kooders”. Situ Léngkong Panjalu mangrupa gabungan antara objék wiasata alam jeung ob ...

                                               

Panthera

Panthera mangrupa genus badag, Ucing liar ti kulawarga mamalia Felidae jeung kaasup di dinya opat spesiés nu loba dipikawanoh, nyaéta singa Panthera leo, maung Panthera tigris, jaguar Panthera onca, jeung méong totol panthera pardus. Kaaopatna mangrupa spésiés ucing anu masih kénéh dianggap unik dina meunangkeun parobahan anatomi, ngamungkinkeun maranéhna pikeun ngagaung. Singa guha mangrupa salah sahiji conto nu geus punah tina génus ieu. Genus panthera minuhan kurang leuwih satengah tina tujuh spesies nu masih aya dina subfamili pantherinae dipikawanoh salaku ucing badag, spésiés laina b ...

                                               

Hama

Hama nyaéta sato; organismé nu ngaganggu produksi pertanian misalna céléng, bajing, beurit, jeung nu pangutamana serangga. Hama ogé bisa disebut sagala jinis sasatoan nu ngarugikeun jeung ngaganggu tutuwuhan nu eukeur dibudidayakeun ku manusa jeung lain tutuwuhan liar nu aya di alam. Sato ieu bisa nyababkeun karusakan, jeung aya sababaraha sato nu bisa nyababkeun panyakit husus kana tutuwuhan. Lamun diklasifikasikeun, hama bakal dogolongkeun kana sababaraha jinis. Hama teu datang tina luhur taneuh waé, bisa ogé tina jero taneuh éta sorangan. Hama saperti ieu sok narajang tutuwuhan nu dicok ...

                                               

Népal

Népal, ngaran resimna nyaéta Républik Démokrasi Féderal Népal nyaéta nagara nu kakepung ku Himalaya di Asia kidul. Nagara ieu diwatesan ku Républik Rahayat Tiongkok di béh kalér jeung India di béh kidul, wétan jeung kuloneunnana. Nagara Népal dijieun ngaliwatan Paguyuban Népal dina tanggal 21 Désémber 1768. Prithvi Narayan Shah jadi raja nu munggaran. Népal merdéka ti Inggris tanggal 21 Désémber 1923. Saméméhna, ieu nagara anu perenahna di Himalaya téh miboga status protéktorat sabada diéléhkeun ku Inggris dina perang taun 1815. Dina taun 1990, Népal ngarobah sistem pamaréntahanna jadi mon ...

                                     

ⓘ Alam liar

  • Banténg Bos javanicus téh sapi liar nu aya di Myanmar, Tailan, Kamboja, Laos, Viétnam, Kalimantan, Jawa, jeung Bali. Dina mangsa kolonisasi Inggris 1849
  • kasohor keur wisata, tréking, hiking, kémping, naék gunung, taman kahirupan liar nasional, safari leuweung, rarakitan di walungan, olahraga nguseup, sarta
  • kituna, manusa kudu nyaho tabéat lumba - lumba sabot maranéhanana aya di alam liar Lori ogé nambahan, sacara signifikan, loba otak lumba - lumba modérn leuwih
  • pangbadagna nu hirup kénéh nepi ka kiwari, panjangna rata - rata 2 - 3 méter. Di alam liar nu jalu beuratna kira 70 kg, sedengkeun nu dikandangan kukutan bisa
  • pepelakan. Harti kebon sipatna umum ku sabab lahan nu dipelakan tutuwuhan sacara liar ogé bisa disebut kebon, asal aya di wewengkon sabudeureun padumukan. Dina
  • Makole, Jake, dan Sigata, Wunga. Sumatera Utara kaya akan sumber daya alam berupa gas alam di daerah Tandam, Binjai dan minyak bumi di Pangkalan Brandan, Kabupaten
  • disawah ngawangun lombang urut munding guyang, sok disebut ogé kubang. Di alam liar atawa di leuweung kedokan kawangun ku ayana cai hujan nu naneum, bisa
  • Kidul jeung Amérika Tengah, Afrika jeung Asia Kidul. Spésiés darat di alam liar biasana tangkalna ajeg ngarancabang, rhizomatous, atawa tuberous. Tutuwuhan
  • dina tangkal, sakapeung kapanggih bijil sirung dina sela - sela tembok. Di alam liar tangkal kiara kaasup tangkal kai gedé sarta mibanda umur kolot bisa ratusan
  • L mangrupa tutuwuhan liar tapi leuwih dipikawanoh minangka pepelakan pangganggu gulma Sacara umum, tutuwuhan ieu tumuwuh liar jeung eurih, bisa kapanggih
  • Mus goundae Mus baoulei Beurit mangrupa salah sahiji sato nu populér dina alam fiksi dina wujud kawas manusa, nu sipatna pikalucueun Misalna Mickey Mouse

Users also searched:

mengapakah hidupan liar perlu dipelihara,

...
...
...