Back

ⓘ Schlumbergera



Schlumbergera
                                     

ⓘ Schlumbergera

Schlumbergera nyaéta ngaran tina génus leutik kaktus anu ngawengku genep spésiés nu kapanggih di pagunungan basisir tenggara Brazil. Ngaranna dicokot tina ngaran Frédéric Schlumberger, saurang koléktor kaktus. Ieu génus boga sababaraha sasaruaan ngaran, antarana Epiphyllanthus, Opuntiopsis, Zygocactus, Zygocereus, jeung Epiphyllum.

                                     

1. Rupa-rupa Sesebutan

Ngaran nu umum dipaké pikeun nyebutkeun kaktus jenis ini biasana nandakeun usum mangkak kembangna. Di wewengkon Kalér, umumna mah disebut Kaktus Natal Christmast cactus, Thanksgiving cactus, kaktus keuyeup crab cactus, jeung kaktus pakasi holiday cactus. Di Brazil mah disebutna Kembang Méi Flor de Maio, nuduhkeun totondén waktu mangkakna kembang di wewengkon Kidul.

Kembang anu dijual biasana maké rupa-rupa sebutan. Dina basa Inggris, umumna disebut Chrismas cactus ". Di Éropa, nyaéta tempat pikeun budidaya ieu kaktus nu kawilang panggedéna pikeun dijual saméméh Natal. Nu matak, ngaran ieu téh nu pangmindengna dipaké dina rupa-rupa basa pikeun anu ngabudidayakeun rupa-rupa spésiés tina génus ieu. Contona baé di Jerman disebut Wihchtskaktus, di Prancis disebut cactus de Noél, jeung di Spanyol disebut cacto de Navidad. Di Kanada jeung Amérika Serikat mah biasana dibudidaakeun pikeun liburan Thanksgiving, nu matak leuwih mindeng disebut minangka "Thanksgiving cactus". Ari "Christmas cactus" mah ngan ukur dipaké pikeun kelompok kaktus Buckleyi.

                                     

2. Habitat

Ieu tutuwuhan sipatna épifit, nyaéta hirup dina tangkal atawa batu dina habitat anu umumna kaiuhan kalawan gegek sarta wangunna bisa rada béda ti dulurna nu hirup di gurun. Habitatna ngan aya di hutan hujan Brazil. Schlumbergera ngan kapanggih di pagunungan deukeut basisir di wewengkon tenggara Brazil, nyaéta di Sao Paulo, Rio de Janeiro, Minas Gerais jeung Espirito Santo. Sababaraha tempat anu geus kapanggih ngabentang nepi ka Tropic of Capricorn jauh di lebah kalér, misalna di bagian tropis pangkidulna.

Ieu tutuwuhan hirup dina daratan nu jangkungna 700 meter tina beungeut laut, tapi aya ogé dina 1.780 meter. Iwal ti éta kapanggih bisa hirup dina babatuan di jero leuweung basisir nu lembab.

                                     

3. Morfologi

Spésiés tina génus Schlumbergera umumna boga dahan anu wangunna siga daun.Sababaraha spésiés tumuwuh kalawan boga kembang anu panjang. Dina sawatara spésiés ségmén batangna ipis, tapi aya ogé anu buleud. Perenah kembangna umumna horizontal. Daging buahna lemes atawa keusrak, gumantung spésiésna.

                                     

4. Spésiés

  • Schlumbergera gaertneri
  • Schlumbergera microsphaerica
  • Schlumbergera kautskyi
  • Schlumbergera bridgesii
  • Schlumbergera lutea
  • Schlumbergera opuntioides
  • Schlumbergera rosea
  • Schlumbergera russelliana
  • Schlumbergera orssichiana
  • Schlumbergera truncata
                                     

5. Konservasi & Budidaya

Sawatara spésiésna kaancam punah dina daptar beureum IUCN, antarana Schlumbergera microsphaerica jeung Schlumbergera opuntioides. Ieu kaktus réa dibudidayakeun pikeun djadikeun hiasan taman, kalawan disimpen dina pot atawa dipelak dina taneuh. Cara ngipukkeunna bisa ku neukteuk dahanna, tuluy diteundeun dina média pikeun melak. Minangka pepelakan pikeun hiasan di imah, budidaya Schlumbergera kawilang gampang. Sababaraha hal anu disarankeun pikeun ngabudidayakeun ieu tutuwuhan di antarana:

  • Cahya: Ieu tutuwuhan bisa ruksak upama kapoé teuing, nu ngajadikeun warnana semu beureum. Tapi, lamun kurang kapoé bakal hésé kembangan.
  • Nyébor: Ieu tutuwuhan leuwih toléran tina kakeueum ti batan tutuwuhan imah séjénna, tapi bisa ogé ruksak upama kurang atawa leuwih teuing nyéborna. Média pikeun melakna cukup sina lembab baé.
  • Média melak: kudu garing, beunghar humus, campuran dangdaunan nu geus buruk, jeung keusik. Disarankeun melakna dina pot leutik.


                                     

6. Hama jeung Panyakit

Dina usaha budidaya, ieu tutuwuhan kawilang bébas tina hama jeung panyakit. Sanajan kitu, aya hama kutu nu nyerang sirung ngora, jeung kembang. Dina akarna kapanggih ogé kutu anu nyerang dina jero taneuh. Tangkal jeung akar bisa buruk lantaran panyakit atawa jamur jeung sarupaning nu kitu. Pikeun ngungkulanana bisa dibéré obat kimia anu merenah.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →