Back

ⓘ Pikiran



                                     

ⓘ Pikiran

Pikiran téh ide jeung prosés mental. Pamikiran ieu ngamungkinkeun hiji jalma pikeun ngagambarkeun dunya salaku model jeung méré perlakuan eta éféktif luyu jeung tujuan, rencana, jeung kahayang. Kecap nu nujul ka konsep jeung prosés antarana kognisi, pamahaman, eling, pamanggih, jeung imajinasi.

Pamikiran ngawengku manipulasi otak ngalawan informasi, saperti lamun urang wangun konsép, kalibet dina ngarengsekeun masalah, ngalaksanakeun nalar, jeung nyieun hiji kaputusan.

Pamikiran nyaeta fungsi kognitif-tingkat luhur analisis jeung prosés pamikiran janten bagian tina psikologi kognitif.

Dasar mékanisme tina sél otak manusa ngagambarkeun dina prosés tina pola cocog atawa pola pangakuan. Lamun batur geus ngalakonan hiji cerminan, kaayaan anyar sarta pangalaman anyar anu nganilai dumasar kana naon inget. Pikeun nyieun penilaian ieu, pikiran nahan pangalaman waktu ieu jeung nurun tina pangalaman katukang nu sasuai. Hal ieu dilakukeun ku ngajaga nu pangalaman nu hadir jeung baheula salaku hiji pangalaman misah. Pikiran bisa nyampur, patandingan, ngagabung, nukeur, jeung nurun konsep, persepsi, jeung pangalaman. Prosés ieu disebut nalar. Logika mangrupa élmu nalar. Kasadaran prosés nalar ieu teh lawang kana eling tempo philosopher Ned Block.

                                     

1. Tumbu luar

  • Alam Pamikiran Manusa
  • Psikologi Émosi, Parasaan jeung Pikiran, Free Online Buku
  • Corballis, Michael C. "The Uniqueness of Human Recursive Thinking" PDF. American Scientist May-June 2007. Diakses tanggal 2007-04-23.
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →