Back

ⓘ Bandar Udara Nusawiru




Bandar Udara Nusawiru
                                     

ⓘ Bandar Udara Nusawiru

Bandar Udara Cijulang Nusawiru atawa Bandar Udara Pangandaran nyaéta salah sahiji bandar udara di kecamatan Cijulang, Kabupatén Pangandaran, Provinsi Jawa Kulon. Bandar Udara Pangandaran kaasup salah sahiji bandar udara perintis anu aya di Indonésia.

                                     

1. Sejarah

Bandar Udara Nusawiru diwangun jeung diresmikeun Pamaréntah Jawa Barat di tahun 1996. Bandar Udara ieu dikokola ku Dinas Perhubungan Jawa Barat. Bandar Udara Nusawiru muka sababaraha rute penerbangan, saperti ka Jakarta Bandar Udara Halim Perdanakusuma, Cilacap Bandar Udara Tunggul Wulung, jeung Bandung Bandar Udara Husein Sastranegara.

Di awal masa reformasi, Bandar Udara Nusawiru kungsi ditutup terus dibuka deui taun 2004. Di taun 2016, Bandar Udara Nusawiru dirénovasi dina rangka nyiapkeun Pekan Olahraga Nasional PON 2016 di Provinsi Jawa Kulon. Sejauh ieu ngan aya hiji maskapai penerbangan di bandar udara ieu, nyaéta Susi Air.

Di taun 2019, Pamaréntah Provinsi Jawa Barat bakal ngembangkeun kawasan Bandar Udara Nusawiru salaku transit oriented development TOD. Sababaraha rencana anu dicanangkeun Pamaréntah Jawa Barat nyaéta pangwangunan aréa wisata di sabudereun Bandar Udara Nusawiru, penataan ulang aréa Pantai Pangandaran, jeung panambahan landasan pacu nepi panjangna 1800 méter. Di taun ieu ogé, pengelolaan Bandar Udara Nusawiru bakal diserahkeun ka pihak swasta, kanggo ngadukung Kabupatén Pangandaran jadi salah sahiji Kawasan Ekonomi Khusus di Jawa Kulon.

                                     

2. Fasilitas

Bandar Udara Nusawiru aya di tingkat kaluhuran 5 méter diluhureun permukaan laut. Bandar udara ieu boga hiji runway anu panjang jeung lebarna 1.400 m x 30 m, anu dilapis ku aspal. Bandar Udara Nusawiru dikokola ku UPT Ditjen Hubud, di handapeun Kementerian Perhubungan RI. Bandar Udara Nusawiru ngagaduhan lega runway 42.000 m², taxiway 100 m², jeung apron 150 m². Umumna, pesawat sapertos Cessna CN-235 digunakeun kanggo pelayanan penerbangan di bandar udara ieu.

                                     
  • mangrupa daptar bandar udara di Indonésia sarta kodeu IATA na séwang - séwang, ngan teu kabéh bandara miboga kodeu IATA: Daptar bandar udara pangsibukna di

Users also searched:

...