Back

ⓘ Kabupatén Banyuasin




Kabupatén Banyuasin
                                     

ⓘ Kabupatén Banyuasin

Kabupatén Banyuasin mangrupakeun pamekaran ti Kabupatén Musi Banyuasin nu dibentuk kulantaran tarikna kamekaran sarta kamajuan di Propinsi Sumatéra Kidul umumna, hususna di Kabupatén Musi Banyuasin nu dirojong ogé ku aspirasi masarakat pikeun ngaronjatkkeun palaksanaan pangwanunaan sarta pikeun ngajamin kamakmuran rakyat.

Status daérah nu asalna kagabung di Kabupatén Musi Banyuasin robah jadi Kabupatén nu ajeg sorangan, sok sanajan butuh kénéh nyaluyukeun sarta ngaronjatkeun sarana jeung prasarana nu aya pikeun ngarojong pamaréntahan.

Satuluyna, sanggeus ngaliwatan prosés pamilihan nu démokratis ku Dewan Perwakilan Rakyat Daerah DPRD Kabupatén Banyuasin, Ir. H. Amiruddin Inoed kapilih salaku Bupati définitif Kabupatén Banyuasin période 2003-2008.

Hasil pamilihan éta, tuluy disahkeun ku Menteri Dalam Negeri Republik Indonésia ngaliwatan terbitna SK Mendagri Nomor 131.26-442 taun 2003.

Bupati jeung Wakil Bupati Banyuasin sacara resmi dilantik ku Gubernur Sumatéra Kidul dina tanggal 14 Agustus 2003. Sacara yuridis pambentukan Kabupatén Banyuasin disahkeun ku Undang-Undang Republik Indonesia Nomor 6 Taun 2002. Dumasar Undang-Undang éta, Menteri Dalam Negeri RI jeung Kaputusan Nomor 131.26- 255 Taun 2002 netepkeun Ir. H. AMIRUDDIN INOED salaku Pajabat Bupati Banyuasin.

                                     

1. Wates wilayah

Sacara géografis Kabupatén Banyuasin miboga watesan jeung sababaraha daérah lianna, diantarana:

  • Belah Kalér: Propinsi Jambi, Kabupatén Musi Banyuasin, jeung Selat Bangka
  • Belah Wétan: Selat Bangka jeung Kabupatén Ogan Komering Ulu.
  • Belah Kulon: Kabupatén Musi Banyuasin
  • Belah Kidul: Kabupatén Muara Énim, Kabupatén Ogan Komering Ilir,jeung Kota Palembang

Pernah géeografisna Kabupatén Banyuasin ieu téh matak nguntungkeun Kabupatén Banyuasin miboga poténsi daérah nu stratégis dina hal perdagangan jeung industri, sarta jeung tumuwuhna séktor-séktor lianna.

                                     
  • Palémbang Kabupatén Banyuasin Kabupatén Empat Lawang Kabupatén Lahat Kabupatén Muara Enim Kabupatén Musi Banyuasin Kabupatén Musi Rawas Kabupatén Musi Rawas
  • Solok Kabupatén Banyuasin Kabupatén Empat Lawang Kabupatén Lahat Kabupatén Muara Enim Kabupatén Musi Banyuasin Kabupatén Musi Rawas Kabupatén Musi Rawas

Users also searched:

...
...
...