Back

ⓘ Kaliagé




Kaliagé
                                     

ⓘ Kaliagé

Kaliagé ; Cudrania Pubescens ; nyaéta hiji tangkal nu asalna tina kulawarga Moraceae. Kaliagé hirupna ngarungkun, bisa hirup subur sanajan kahieuman. Remen kapanggih hirup di tegalan, sisi susukan, sisi leuweung.

                                     

1. Ciri mandiri

Kelir dauna héjo kolot, pucuk dauna héjo ngora. Daunna laloyod ukuranna 3 cm nepika 5 cm. Tangkal kaliagé mibanda cucuk nu seukeut tur panjang, bijil dina handapeun cupat daun. Jangkung tangkalna/rungkun 1.5 nepika 2 méter, tapi sakapeung bisa hirup leuwing jangkung. Kelir kembangna konéng, buahna jeung sikina beureum.

  • Bagéan-bagéan Tangkal Kaliagé
                                     
  • purah nutu purah ngéjo purah ngasakan baligo Nyerieun sukuna kacugak ku kaliagé - Aya ubarna urat munding campur ragé tiguling nyocolan dagé. Kawih lianna :
  • calik dina lampit purah tunggu pipir leuit nyerieun sukuna kacugak ku kaliagé aya ubarna urat guling sampurnage tigunting nyocolan dage geura dahar sangu

Users also searched:

...