Back

ⓘ Karéta api Sancaka Utara



Karéta api Sancaka Utara
                                     

ⓘ Karéta api Sancaka Utara

Karéta api Sancaka Utara nyaéta karéta api kelas éksekutip-bisnis anu ngalayanan ruteu Surabaya Pasarturi–Kutoarjo liwat Bojonegoro–Gambringan–Solo. Karéta api ieu dioperasikeun ku Daérah Operasi VIII Surabaya. Karéta ieu mangrupa karéta api munggaran anu ngalayanan ruteu Surabaya-Kutoarjo liwat Gambringan. Ngaran "Sancaka" dicokot tina ngaran oray sanca anu bisa tahan dina sagala kaayaan

Karéta api ieu resmi dioperasikeun di tanggal 1 Désémber 2019 di Stasion Surabaya Pasarturi, ku Wakil Gubernur Jawa Wétan, Émil Dardak. Dioperasikeunna KA ieu dipiharep bisa ngakomodir panumpang anu ti Bojonegoro jeung Lamongan ka Solo jeung Yogyakarta, atawa sabalikna tanpa transit heula.

Karéta api Sancaka Utara ngagunakeun jalur karéta api Gambringan-Gundih, anu asalna tara dipaké pisan. Jalur éta ngan jadi jalur darurat sawaktu-waktu lamun jalur KA Gambringan-Brumbung jeung Gundih-Brumbung aya gangguan. Jalur ieu kungsi dipaké ku karéta barang migas ti Stasion Rewulu ka Stasion Cepu di taun 2005.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →