Back

ⓘ Kabupatén Tulang Bawang




Kabupatén Tulang Bawang
                                     

ⓘ Kabupatén Tulang Bawang

Kabupatén Tulang Bawang diadegkeun tanggal 20 Maret 1997, mangrupa salah sahji kabupatén Propinsi Lampung, Indonésia nu miboga puseur dayeuh nyaéta Kota Menggala.

Dina wanci harita Kabupatén Tulang Bawang mangrupakeun wilayah panggedena nyaéta 22% ti wilayah Propinsi Lampung, Indonésia.

                                     

1. Profil Singget

Kulantaran sadar yén gedena tantangan dina upaya percepatan pangwangunan Kabupatén Tulang Bawang, dina taun 2008 pamaréntah jeung masarakat sapuk pikeun ngamekarkeun jadi 3 wilayah daérah otonom nu anyar didasaran ku Undang Nomor: 49 Tahun 2008 ngeunaan dibentukna daérah otonomi Kabupatén Mesuji jeung Undang Nomor: 50 Tahun 2008 ngeunaan dibentukna daérah otonom Kabupatén Tulang Bawang Barat.

Sanggeus wilayah ieu dimekarkeun, wanci kiwari Kabupatéen Tulang Bawang nu miboga lega ± 4.385.84 Km persegi nu kasebar di 15 wilayah pamaréntahan kacamatan, 4 kalurahan jeung 148 kampung. Sanajan wilayah ieu geus dimekarkeun, Kabupatén Tulang Bawang miboga ragam poténsi sumber daya jeung karagaman budaya nu poténsial pikeun dimekarkeun deui supaya bisa ngamajukeun kasajahteraan masarakat.

Kabupatén Tulang Bawang jarakna 120 Km ti puseur dayeuh Propinsi Lampung, Bandar Lampung. Sedengkan ti Jakarta ku transportasi udara ± 45 menit ti Bandara Soekarno Hatta ka Bandara Raden Intan II Branti dituluykeun ku 2 jam jalan darat ka kota Menggala Kabupatén Tulang Bawang. Pikeun nu maké transportasi darat jarakna ti Jakarta ka Menggala bisa ± 8 jam ngaléwatan Palabuan Laut Merak Bakauheni.

                                     

2. Géografis

  • Batas-batas wilayah Kabupatén nyaéta ieu dihandap
  • Kabupaten Tulang Bawang dengan puseur dayeuh Menggala, miboga jarak kurang leuwih 120 km ti puseur dayeuh propinsi
  • Beulah Kulon: Kabupatén Tulang Bawang Kulon
  • Beulah Kalér: Kabupatén Mesuji
  • Beulah Wétan: Laut Jawa
  • Beulah Kidul: Kabupatén Lampung Tengah
                                     

3. Topografi

Sarcara topografi daérah Tulang Bawang dibagi ku 4 bagéan:

  • Daérah ranca, aya di sapanjang Basisir Wétan nu miboga tingkat kaluhuran 0-1 m, nu mangrupakeun daérah ranca pasang surut.
  • Daérah Alluvial, nu ngawengku basisir beulah wétan nu mangrupakeun bagéan hilir down steem ti walungan-walungan gede nyaeta Tulang Bawang, sarta Mesuji dimangpaatkeun pikeun palabuan.
  • Daérah River Basin, miboga dua River Basin nu utama nyaéta River Basin Tulang Bawang, jeung River Basin walungan-walungan leutik lianna.
  • Daérah daratan, ieu magrupakeun daérah panglegana nu dimangpaatkeun pikeun tatanén.
                                     

4. Iklim

Hujan Daérah Kabupatén Tulang Bawang miboga iklim tropis, kalawan usum hujan jeung usum halodo silih ganti. suhu rata-rata 31° C. Curah hujan rata-rata 2.000 – 2.500 mm/taun.

Angin Iklim Tropis Humod jeung angin laut lembab nu nebak ti Samudera Indonésia jeung Laut Jawa, ti arah Kulon jeung Kulon Laut lumangsung dina bulan Novémber - Maret. Salila bulan Juli - Agustus, angin nebak ti wétan jeung Tenggara. Gancangna angin rata-rata 5.83 km/jam.

Taneuh sacara gurat badag Taneuh di Tulang Bawang dibagi 6, antarana Aluvial, Regosol, Andosol, Podsolik, Coklat, Latosol, jeung Padsolik Merah Kuning PMK.

Cai Salian sumber cai taneuh, sumber cai lianna nyaéta sumber cai mangrupa walungan jeung laut.

Mineral Jinis mineral poténsial jeung stratégis di Tulang Bawang nyaéta:

  • Pasir Kuarsa, aya disakitar Menggala jeung Gedung Meneng.
  • Batu Bara, dépositna aya di lapisan sédimén formasi éndosit, nyaéta bagéan Hulu Way Tulang Bawang.
  • Minyak Bumi, aya di lapisan Palémbang nu kakumpul salaku lanjutan ti endapan Minyak Bumi di daérah Palémbang; puseurna di sabudeureun Menggala.


                                     
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung, Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Banjar Agung, Tulang Bawang
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung, Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Dente Teladas, Tulang Bawang
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung, Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Banjar Margo, Tulang Bawang
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung, Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Gedung Aji, Tulang Bawang
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung, Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Banjar Baru, Tulang Bawang
  • di kacamatan Tulang Bawang Tengah, Kabupatén Tulang Bawang Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Tulang Bawang Tengah, Tulang Bawang Kulon
  • Désa di kacamatan Tulang Bawang Udik, Kabupatén Tulang Bawang Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Tulang Bawang Udik, Tulang Bawang Kulon
  • di kacamatan Tulang Bawang Tengah, Kabupatén Tulang Bawang Kulon, Propinsi Sumatra Kalér, Indonésia. Citakan: Tulang Bawang Tengah, Tulang Bawang Kulon
  • salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Menggala Timur, Tulang Bawang
  • nyaéta salah sahiji kacamatan di Kabupatén Tulang Bawang Propinsi Lampung Indonésia. Citakan: Kabupatén Tulang Bawang Citakan: Penawar Aji, Tulang Bawang

Users also searched:

...