Back

ⓘ Skala waktu géologis



Skala waktu géologis
                                     

ⓘ Skala waktu géologis

Skala waktos géologis mangrupikeun sistem anu dianggo ku para élmuwan pikeun ngajelaskeun sajarah Bumi dina hal kajadian géologis atawa paléontologikal. Jaman géologis dipisahkeun kana unit jeung subunit, anu panggedéna dieusieun. Éon dibagi jadi Éra, anu salajengna dibagi janten périodeu, kala jeung jaman.

Penanggalan géologis teu leres. Salaku conto, sanaos tanggal didaptarkeun pikeun mimiti périodeu Ordovisium 485 jita taun ka tukang, éta saleresna 485.4 kateupastian ditambah atawa dikurangan tina 1.9 juta taun.

Pénanggalan géologis ngamungkinkeun para élmuwan leuwih ngartos kana sajarah kuna, kaasup évolusi tutuwuhan sareng sato tina organismeu sel tunggal pikeun dinosaurus pikeun primata manusa awal. Éta ogé ngabantosan aranjeunna langkung jentré ngeunaan kumaha kagiatan manusa parantos ngarobih planét.

Tangtosna, unit géologis ieu henteu sami sareng panjangna. Éon, éra jeung périodeu biasana dipisahkeun ku kajadian géologis anu penting jeung unik dina iklim, bentang, jeung biodivérsitas. Éra Kénozoikum contona, dikenal salaku "Jaman Mamalia". Périodeu Karbon Carboniferous, disisi séjén, dibéré ngaran pikeun ranjang batu bara anu ageung dibentuk dina waktos ieu "Carboniferous" hartosna batu bara. Périodeu Cryogenian, sapertos namina, mangrupikeun jaman glasiasi anu hébat.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →