Back

ⓘ Stasion Cikini




Stasion Cikini
                                     

ⓘ Stasion Cikini

Stasion Cikini mangrupa stasion karéta api kelas II anu perenahna di Jalan Cikini Raya, Cikini, Ménténg, Jakarta Pusat. Stasion anu perenahna dina kaluhuran +20 m ieu kaasup Daérah Operasi I Jakarta jeung ngalayanan rute KRL Commuter Line.

Hingga ahir 80-an, ka arah kidul stasion ieu, saacan Stasion Manggarai aya halteu karéta api, nyaéta halteu Pegangsaaan anu perenahna pas di beulah kalér Jalan Diponegoro. Halteu ieu dibongkar ti panungtungan dékade 1980-an, sanajan diwangun rél KA layang antara Manggarai jeung Jakarta Kota. Ti halteu ieu, aya parcabangan ka Stasion Salémba.

Di sisi kidul stasion ieu pas dijieun pacabangan ka jalur luhur Stasion Manggarai, kalawan bagian ti proyék rénovasi Stasion Manggarai.

Ti tanggal 1 Agustus 2019, stasiun ieu, jeung Stasion Sudirman, Palmerah, UI, jeung Taman Kota, résmi ngahapus panjualan kartu single trip Tiket Harian Berjaminan/THB keur KRL Commuter Line. Hal ieu sabab mayoritas panumpang KRL Commuter Line geus biasa maké kartu multi trip atawa diut éléktronik. Ku cara kitu, antréan panjang tikét KRL bisa dipangkas. Ngan, pamaké jasa tetep bisa tap-in/tap-out maké THB di stasion ieu.

                                     

1. Layanan karéta api

KRL Commuter Line

  • Bogor branch, tujuan Jakarta Kota jeung tujuan Bogor
  • Red Line
  • Dépok branch, tujuan Jakarta Kota jeung tujuan Dépok
  • Cikarang branch, tujuan Jakarta Kota jeung tujuan Cikarang liwat Manggarai
  • Bekasi branch, tujuan Jakarta Kota jeung tujuan Bekasi liwat Manggarai
  • Blue Line
                                     

2. Insidén

Dina tanggal 31 Agustus 2009 jam 8.00, hiji lalaki kasetrum kabel listrik pas naék di luhur gérbong KRL 513 ti Bogor. Ku sabab insidén éta, listrik antara Manggarai-Gambir kudu dipareuman pkeun ngévakuasi korban. Kajadian ieu nyebabkeun sabaraha lalampahan KRL kaganggu.

                                     
  • di wilayah éta. Ti tanggal 1 Agustus 2019, stasiun ieu, jeung Stasion UI, Palmerah, Cikini jeung Taman Kota, ésmi ngahapus panjualan kartu single trip
  • Sawah Besar SW Stasion Juanda JUA Stasion Gambir GMR Stasion Gambir GMR Stasion Gondangdia GDD Stasion Cikini CKI Stasion Manggarai MRI Ieu
  • Stasion Gondangdia GDD Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮌ ᮔ ᮓ ᮓ ᮃ nyaéta stasion karéta api kelas II anu pererahna di Kebon Sirih, Ménténg, Jakarta Pusat
  • Stasion Manggarai MRI Aksara Sunda: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮙ ᮌᮛᮄ nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di Manggarai, Tebet, Jakarta Kidul
  • Stasion Lénténg Agung, kadang disebut minangka Stasion Lénténg wungkul, Kodeu: LNA Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮜ ᮔ ᮒ ᮃᮌ nyaéta hiji stasion karéta
  • Stasion Tanahabang THB Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒᮔᮠᮘ mangrupa stasion karéta api kelas badag tipeu B anu pererahna di Kampung Bali, Tanah Abang
  • media Stasion Tebet TEB Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒ ᮘ ᮒ nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Tebet, Jakarta Kidul DKI Jakarta, Indonésia. Stasion ieu
  • Stasion Tanjung Barat Lokasi di Jakarta Stasion Tanjung Barat Kodeu: TNT Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒᮔ ᮏ ᮘᮛᮒ nyaéta hiji stasion karéta api di
  • must be specified. Stasion Pasar Senén PSE Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮕᮞ ᮞ ᮔ ᮔ atawa sok disebut ogé Stasion Senén nyaéta stasion karéta api kelas
  • Stasion Pasar Minggu Baru Kodeu: PSMB Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮕᮞ ᮙ ᮌ ᮘᮛ nyaéta hiji stasion karéta api kelas II nu aya di wates antara Kacamatan

Users also searched:

...