Back

ⓘ Sasak Akashi Kaikyō




Sasak Akashi Kaikyō
                                     

ⓘ Sasak Akashi Kaikyō

Sasak Akashi Kaikyō nyaéta sasak gantung nu ngahubungkeun dayeuh Kobe di daratan Jepang, Honshu, ka Iwaya di Pulo Awaji. Ieu sasak meuntasan Selat Akashi nu sibuk nu jadi bagéan Jalan Bébas Hambatan Honshu–Shikoku. Ieu sasak réngsé diwangun dina taun 1998 jeung jadi sasak gantung nu miboga bentang tengah pangpanjangna di dunya, nyaéta panjangna 1.991 méter. Ieu sasak mangrupa salah sahiji panghubung utama ti Proyék Sasak Honshū–Shikoku, nu ngawangun tilu rute meuntasan Laut Padalaman.

                                     

1. Sajarah

Saacan Sasak Akashi Kaikyō diwangun, panumpang nu meuntas Selat Akashi di Jepang diangkut ku kapal féri. Ieu jalan cai téh baya ku sabab sering aya badai nu parah, jeung dina taun 1955 dua kapal féri tikelelep di ieu selat pas aya badai, nyababken 168 jelema tilar dunya. Kareuwasan jeung kaambekan masarakat saanggeus ieu bencana ngayakinkeun pamaréntah Jepang pikeun ngembangkeun rencana ngawangun sasak nu meuntasan ieu selat. Rencana mimitina nyaéta sasak gabungan ti jalan jeung jalur karéta, tapi pas pangwangunan ieu sasak dina April 1988, konstruksina kabates jadi jalan hungkul nu ngamuat genep lajur. Pangwangunan nu sabenerna teu dimimitian nepi ka Mei 1988 jeung ngalibatkeun leuwih ti 100 kontraktor. Ieu sasak dibuka pikeun lalu lintas ping 5 April 1998 dina upacara paresmian ku Kaisar Naruhito jeung pamajikanna, Permaisuri Masako, jeung Menteri Pangwangunan Tsutomu Kawara.

                                     

2. Biaya

Biaya kasaluruhan pangwangunan ieu sasak nyaéta kira-kira ¥500 miliar atawa AS$3.6 miliar numutkeun ka nilai tuker taun 1998. Biaya ieu diharepkeun kalunasan ku cara ngabebankeun tarif ka pangandara nu meuntasan sasak. Tarifna nyaéta 2.300 yén jeung ieu sasak sapoéna diliwatan ku kira-kira 23.000 mobil.

                                     
  • maéhan manéh ku cara némbak sirahna sorangan. 1998 Di Jepang, Jambatan Akashi Kaikyō dibuka pikeun jajalaneun, minangka pangpanjang - panjangna jambatan di

Users also searched:

...