Back

ⓘ Stasion Ancol




Stasion Ancol
                                     

ⓘ Stasion Ancol

Stasion Ancol nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu pererahna di Ancol, Pademangan, Jakarta Utara tepatna dina jalur KRL Commuter Line jalur Tanjung Priuk mimiti ti Stasion Jakarta Kota dugi ka Stasion Tanjung Priuk. Stasion anu pererahna dina kaluhuran +3 m ieu kaasup tina Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu letakna teu jauh ti Seaworld Taman Impian Jaya Ancol. Stasion ieu miboga opat jalur karéta teu ngabogaan sepur belok; nu mana jalur ganda di sisi kalér anu arah Jakarta Kota-Kampung Bandan jeung di jalur ganda sisi kidul anu arah ti Rajawali.

Di beulah wetan stasion ieu, tepatna sabaraha meter saacan asup Stasion Tanjung Priuk, aya parcabangan ka Pasoso-Depot Pertamina Cilincing. Jalur nuju Depot Pertamina parantos ditutup ti taun 1990an, sedengkeun jalur anu nuju ka Pasoso/Palabuhan Tanjung Priok masih aktip pikeun ngangkut bongkar muat Peti Kemas/Kontainér.

Ti tanggal 25 Juni 2016, Stasion Ancol diaktifkeun deui jeung kiwari pikeun ngalayanan KRL relasi Jakarta Kota-Tanjung Priuk pp.

                                     
  • pererahna di wates antara Kalurahan Ancol Jakarta Utara jeung Kalurahan Mangga Dua Selatan Jakarta Pusat Stasion anu pererahna dina kaluhuran 3 m
  • Priuk Ancol Stasion ieu pererahna di bekas jalur BOSM sabeulah kalér Stasion Pasar Senén, nu aya di ujung wétan wilayah Weltevreden. Stasion ieu dingaranan
  • Stasion Rajawali RJW Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮛᮏᮝᮜ mangrupa stasion karéta api kelas III leutik anu pererahna di Jalan Industri 1, Gunung Sahari
  • Stasion Lénténg Agung, kadang disebut minangka Stasion Lénténg wungkul, Kodeu: LNA Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮜ ᮔ ᮒ ᮃᮌ nyaéta hiji stasion karéta
  • Stasion Tanjung Priuk atawa bisa disebut ogé Stasion Tanjung Priok TPK Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒᮔ ᮏ ᮕ ᮅᮊ nyaéta stasion karéta api kelas II
  • Stasion Jatinegara JNG Aksara Sunda: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮏᮒ ᮔ ᮌᮛ nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu perenahna di wates antara Jatinegara jeung
  • media Stasion Tebet TEB Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒ ᮘ ᮒ nyaéta hiji stasion karéta nu aya di Tebet, Jakarta Kidul DKI Jakarta, Indonésia. Stasion ieu
  • Stasion Tanjung Barat Lokasi di Jakarta Stasion Tanjung Barat Kodeu: TNT Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒᮔ ᮏ ᮘᮛᮒ nyaéta hiji stasion karéta api di
  • Stasion Pondok Jati POK - baheulana disebut Stasion Gang Solitude Aksara Sunda: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮕ ᮔ ᮓ ᮊ ᮏᮒ Stasion Pondok Jati nyaéta ngaran stasion karéta
  • Stasion Juanda JUA Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮏ ᮃᮔ ᮓ mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Ir. H. Juanda 1, Pasar Baru, Sawah

Users also searched:

...
...
...