Back

ⓘ Cijulang Pangandaran




                                     

ⓘ Cijulang Pangandaran

Cijulang nyaéta hiji kacamatan di beulah kidul Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Kulon, Indonésia. Saupama diitung jauh/jarakna ti Ibu Kota Kabupatén Ciamis ± 123 km.

                                     

1. Wates Wilayah

Wates Wewengkon Kacamatan Cijulang, nyaéta: - beulah Kalér: kacamatan Parigi - beulah Wétan: Samudera Pasifik - beulah Kidul: kacamatan Cimerak - beulah Kulon: kacamatan Cigugur

                                     

2. Geografis

Ngeunaan Kecamatan Cijulang, nyaéta salah sahiji kacamatan nu aya di beulah Kidul Kabupatén Ciamis ± 123 km mun diitung ti Ibu Kota Kabupatén mah. Luas wewengkonna, nyaéta 9.316 Ha: - Daratan salega: 7.930 Ha - Pasawahan salega: 1.368 Ha

                                     

3. Demografi

- Jumlah nu nyicingan di Kecamatan Cijulang = 25. 729 jelema (jumlah Lalaki: 12.602 jelema, sedengkeun Awéwé: 13.127 jelema. - Kapala kulawarga, saloba 8.960 KK. - Lobana penduduk rata-rata: 679 urang /Km 2. - Ditilik nurutkeun Wangunan tempat padumukan lobana aya 7.014 wangunan, nyaéta nu diwangun; 2.473 siki Wangunan Permanén, nu Semipermanén aya 2.591 siki, sedengkeun Wangunan/imah Panggung aya 2.050 imah.

Padumukan jeung pakampungan nu aya di luareun désa Cijulang jeung Kondangjajar mah papencar, jeung pajarauh.

                                     

4. Administratif

kacamatan Cijulang dibagi 7 désa: 1. Désa Cijulang / Swasembada II 2. Désa Batukaras / Swasembada I 3. Désa Kertayasa / Swasembada I 4. Désa Cibanten/ Swasembada I 5. Désa Margacinta / Swasembada I 6. Désa Kondangjajar / Swasembada II 7. Désa Ciakar / Swasembada I. Tina anu 7 Désa téh, jumlah rincianna: - Dusun: 38 - RW: 90 - RT: 249 - Kelompok PKK Dusun: 35 - Kelompok PKK RT: 243 - Kader Désa Wisma: 357 Kader

                                     

5. Transportasi

Sarana atawa alat angkutan pikeun nuju ka Kacamatan Cijulang nepi ka danget ieu, bisa maké sababaraha alat transportasi, saperti Angkutan Umum, bisa ogé maké Angkutan Kapal Hiber di Lapangan Terbang Nusawiru - Kacamatan Cijulang.

                                     
  • Mangunjaya nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Data BPS Jawa Barat Citakan: Mangunjaya, Pangandaran
  • Kalipucang nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cimerak nyaéta hiji kacamatan di Kabupatén Pangandaran Jawa Kulon, Indonésia. PP taun 1979 ngeunaan ngadegna kacamatan Cimerak
  • Margacinta nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cijulang Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Cibanten nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cijulang Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kertayasa nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cijulang Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Ciakar nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cijulang Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Kondangjajar nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cijulang Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia.
  • Batukaras nyaéta salah sahiji désa di kacamatan Cijulang Kabupatén Ciamis, Propinsi Jawa Barat, Indonésia. Batukaras ngagaduhan obyek wisata basisir anu
  • api di jalur kidul. Ti stasion ieu, aya jalur rél cabang ka Pangandaran nepi ka Cijulang anu geus teu aktip mimiti tanggal 1 Pébruari 1982. Di stasion
  • Pangandaran Torowongan ieu mangrupakeun torowongan karéta api pangpanjangna di Indonésia, jurusan Pangandaran mulai ti Banjar - Pangandaran - Cijulang sapanjang
  • dipakéna. Ieu kadaharan mindeng kapanggih di daérah Kabupatén Pangandaran hususna Parigi, Cijulang jeung Cimerak. Lauk anu dipaké nyaéta nu dagingna pungkil

Users also searched:

...
...
...