Back

ⓘ Alpen




Alpen
                                     

ⓘ Alpen

Alpen nyaéta sistim pagunungan pangluhurna jeung pangluasna nu kasaluruhan bagéanna aya di Éropa, misahkeun Éropa Kidul ti Tengah jeung Kulon jeung ngabentang kira-kira 1.200 kilometres ngaliwatan dalapan nagara Alpen: Perancis, Swiss, Monako, Italia, Liechtenstein, Austria, Jérman, jeung Slovénia. Ieu pagunungan kawangun leuwih ti sapuluh juta taun ku sabab lémpéng téktonik Afrika jeung Eurasia tubrukan. Paméndékan nu ékstrim disababkeun ku paristiwa nu nyababkeun batu sédimén laut naék ku dorongan jeung lipetan ka puncak gunung luhur saperti Mont Blanc jeung Matterhorn. Mont Blanc ngabentang di pabatasan Perancis–Italia nu luhurna 4.810 m, jadi gunung pangluhurna di Alpen. Wewengkon Alpen ngamuat sakitar ratusan puncak nu luhurna leuwih ti 4.000 metres.

                                     
  • kasturi. Spésiés ieu bahuelana dianggep salaku sub - spésiés uncal kastrui Alpen Uncal Kasturi Himalaya hirup di Apganistan, Pakistan, Tibét, Butan, Nepal
  • 170 panumpang jeung kru. 1991 Ötzi si Manusa Es katimu di Pagunungan Alpen lebah wates Italia Austria. 2006 Kudeta militer Thailand. Konstitusi ditarik
  • daérah pagunungan kawas Rockies jeung Sierra Nevada di Amerika Sarikat, Alpen Eropa, jeung Kanada beulah kalér. Kitu ogé, Groundhog Amérika kalér atawa
  • dunya Bernina - punclut Swiss pangluhurna Alpen Wetan, Swiss - Italia 4049 m Dachstein - punclut pangluhurna Alpen Limestone di Styria jeung Austria, ditaekan
  • tukang samenanjung ieu, manjang ka arah kulon - kalér nepi ka ngagabung jeung Alpen barisan pagunungan nu ngawangun lengkungan nu ngawatesan Italia di sisi
  • pangeusi. Pernahna di tepi Walungan Isar budak walungan Danube di kalér Alpen Bayern, ieu kota mangrupa puseur wewengkon administratif Bayern Luhur, jadi
  • toggenberg ti Swiss, embé anglo - nubian ti Afrika, embé alpino ti Pagunungan Alpen Swiss, embé beetal ti Pakistan. Embé bestar nyaéta embé hasil ngawinkeun
  • kasusun ti dataran subtropis di kidul nepi ka daratan luhur Himalaya sub - alpen di kalér, di mana sababaraha titik miboga kaluhuran leuwih ti 7, 000 metres
  • dahareun, arsitéktur, féstival saperti Oktoberfest, jeung unsur simbolisme Alpen Ieu nagara bagéan ogé miboga ékonomi kadua panggedéna di antara nagara

Users also searched:

...
...
...