Back

ⓘ Alpen



Alpen
                                     

ⓘ Alpen

Alpen nyaéta sistim pagunungan pangluhurna jeung pangluasna nu kasaluruhan bagéanna aya di Éropa, misahkeun Éropa Kidul ti Tengah jeung Kulon jeung ngabentang kira-kira 1.200 kilometres ngaliwatan dalapan nagara Alpen: Perancis, Swiss, Monako, Italia, Liechtenstein, Austria, Jérman, jeung Slovénia. Ieu pagunungan kawangun leuwih ti sapuluh juta taun ku sabab lémpéng téktonik Afrika jeung Eurasia tubrukan. Paméndékan nu ékstrim disababkeun ku paristiwa nu nyababkeun batu sédimén laut naék ku dorongan jeung lipetan ka puncak gunung luhur saperti Mont Blanc jeung Matterhorn. Mont Blanc ngabentang di pabatasan Perancis–Italia nu luhurna 4.810 m, jadi gunung pangluhurna di Alpen. Wewengkon Alpen ngamuat sakitar ratusan puncak nu luhurna leuwih ti 4.000 metres.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →