Back

ⓘ MRT Jakarta



MRT Jakarta
                                     

ⓘ MRT Jakarta

MRT Jakarta, disingket Moda Raya Terpadu Jakarta, nyaéta sistem Transit Gancang anu nganggo Karéta rél Listrik di Jakarta. Prosés pangembangan mimitian 10 Oktober 2014 diresmikeun tanggal 24 Maret 2019.

Layanan MRT ieu diberi ngaran "Ratangga". Kecap ratangga mangrupa kecap ti Basa Jawa Heubeul anu hartina "kandaraan roda" atanapi "karéta". Operator layanan ieu, PT MRT Jakarta, mangrupa badan usaha milik daerah anu modalna dipiboga ku Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta.

                                     

1.1. Sajarah Latar belakang

Jakarta nyaéta ibukota Indonésia nu mana 10 juta panduduk. Hal ieu diperkirakeun yén leuwih ti opat juta jelema di daérah sabudeureun Jabodetabek indit ka kota sareng ti unggal dintenna anu tiasa dianggo. Masalah transportasi beuki narik perhatian politik sareng diprediksi ieu tanpa narabas panyambatan utama, kamacetan bakal banjir kota sareng bakal jalan macet rélatif supados kandaraan teu tiasa gerak sanajan parantos ngan ninggalkeun garasi dina taun 2020.

Ti taun 1980 ngadeukeutan langkung ti dua puluh lima studi poko sareng umum sareng katerangan anu patali jeung kamungkinan sistem Mass Rapid Transit MRT di Jakarta. Salah sahiji alesan utama panunda masalah ieu nyaéta krisis ékonomi sareng politik 1997-1999. Sateuacan krisis, ngawangun Build-Operate-Transfer BOT anu dianggap bagian tina MRT ngan ukur aub dina swasta. Saatos krisis, ngarencanakeun ngandelkeun BOT pikeun méré pembiayaan kabukti henteu saé sareng proyék MRT ieu diajukeun deui salaku skéma nu dibiayaan pamaréntah.

Angkutan umum di Jakarta ayeuna ngan ngagaduhan 56% perjalanan anu dilakukeun ku kaum komuter sapoéan. Angka ieu kedah ningkat panginten Jakarta anu kota kalayan rata-rata rata-rata pertumbuhan tutumpakan motorisasi 9.5% per taun laér ngaleuwihan panjang jalan ngan nambahan antara 0.01% antara 2005 sareng 2010.

Angkutan umum di Jakarta ayeuna diwangun ku rupa-rupa beus, mimitian ti bemo leutik pisan, microbus rada gedé, sareng mikroba sapertos MetroMini sareng Kopaja. Di sagigireun beus kota pinuh ukuran sareng sistem transit gancang beus Transjakarta. Aya ogé dua taksi motor taksi jeung opat ogé sistem Kareta Commuter Indonesia.

                                     

1.2. Sajarah Pandanaan

Fase 1 Lebak Bulus-Bundaran HI dibiayaan ku injeuman ti JICA Japan Internasional Cooperation Agency sareng tenor 30 taun sareng 10 taun sengetan parantosan mayar anu mimiti 10 taun saatos 10 taun saatos henteu naremaran perjanjian injeuman kanggo 30 taun saterusna. Laju bunga dieusi nyaéta 0.25% per taun.

Fase 2 Bunderan HI-Kampung Bandan anu dibiayaan ku skéma sarupa tapi hiji 40 taun tenor sareng waktos angger 10 taun. Merebaran mimiti injeuman bakal dipikaresep ku 0.1% per taun. Pandaan fase 2 ieu ngandung bagian leutik tina fase 1 tina kakurangan anggaran, anu disababkeun, antara séjén ku pangaturan aturan pamaréntah pikeun pencegahan akibat gempa bumi.

                                     

1.3. Sajarah Pawangunan

Léngkah anu pangheulana kamajuanana dibayangkeun ku Bank Japan pikeun Kerjasama Internasional Japan Bank for International Cooperation, JBIC, ayeuna asup Badan Kerjasama Internasional Japan JICA. Jumlah pinjaman IP nyaéta 536 ditandatanganan Nopémber 2006 pikeun layanan rékayasa. Mijeuman jasa rékayasa nyaéta minjeuman tos konstruksi pikeun nyiapkeun fase pangwangunan. Di antarana:

  • Pakét Manajemén sareng Operasi, dikelola ku Bappeda Badan Planning Development Daerah Jakarta
  • Bantuan pangwangunan di tawaran, dikelola ku PT MRT Jakarta
  • Paket desain dasar, anu dijalankeun ku Ditjenka Direktorat Jenderal Kareta api, Kamentrian Transportasi

Dina 31 Maret 2009, pasatujuan Kredit 2 LA2 kalawan jumlah 48.150 miliar yén ngawangun sistem MRT geus disaluyuan ku Pamaréntah Indonésia diwakilkeun ku Duta besar Indonésia ka Jepang jeung JICA di Tokyo, Jepang. Injeuman ieu bakal diteruskeun ti Pamaréntah Nasional ka Administrasi DKI Jakarta salaku hibah pasatujuan neruskeun hibah. Sanggeus Signing tina perjanjian hibah pikeun LA2, Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta baris ngajukeun dua pasatujuan injeuman séjén pikeun LA3 sareng LA4 ka pamaréntah puseur. Hal ieu nawiskeun bakal janten perjangjian injeuman pikeun pamaréntah régional. Jumlah total LA3 sareng LA4 dimaksudkeun salaku gajian ku pamaréntah lokal sakitar 71 milyar yen. Jumlah ieu dumasar kana kamajuan, hasil sareng nyerep LA2. Sakumna pakét injeuman ti JICA pikeun ngembangkeun sistem MRT Jakarta sabesar ¥ 120 milyar.

Pawangunan dina rarancang dasar kanggo fase anu kahiji ti proyék mimitian telat di ahir taun 2010. Prosés tender ieu lumangsung dina ahir taun 2012. Proyék ieu dibéréndélkeun minangka salah sahiji proyek anu prioritas dina anggaran kota Jakarta pikeun taun 2013. Dina bulan Séptember 2012, DMRC Delhi Metro ngumumkeun yén aranjeunna geus dibéré hasil gawé ti Konsultasi Management Services ti sistem MRT Jakarta ku pamaréntah Indonésia. Ieu bakal proyek DMRC munggaran di luar India. DMRC bakal dianggo salaku bagian tina joint venture jeung 8 pausahaan internasional lianna kaasup Padeco sareng Konsultan Oriental, PT Ernst and Young Advisory Services, PT Indotek téhnik Jaya, PT Pamintori Cipia, Lambaga Management sareng PT Public Private Partnership ti Indonesia jeung Seneca Group DMRC parantos nyatakeun yén tanggung jawab utama dina JV bakal "nyampurnakeun struktur organisasi Metro Jakarta, rekrutmen personel, pangwangunan fasilitas pelatihan jeung pelatihan. Pagawe pikeun sagala rupa kategori diperyogikeun pikeun ngamimitian operasi". Konstruksi fisik diperkirakeun dimimitian dina 2013 sareng jalur MRT diperkirakeun dijalankeun dina 2017.

Dina 1 Juni 2013, kontrak 3 sipil kahiji pikeun bagian jero taneuh nyaéta 9.2 km ditandatanganan. 3 kontrak dimeunangkeun ku 2 consortia misah ti pausahaan Jepang sareng Indonésia. 3 kontrak padumukan sipil pikeun bagian flyover diharepkeun bakal disaluyuan dina kuartal katiluna di taun 2013. Di handap hasil karya di bulan Oktober 2013.



                                     

2. Lintas

Jalur MRT Jakarta anu rencanana bakal panjangna kira-kira ± 110.8 km, anu diwangun ku Koridor Selatan-Kalér Koridor Lebak Bulus-Kampung Bandan pikeun ± 23.8 km sareng Koridor Wétan-Kulon pikeun ± 87 km.

                                     

2.1. Lintas Jalur Kalér-Kidul

Jalur Selatan-Kalér nyaéta jalur kahiji diwangun. Jalur ieu bakal ngahubungkeun Lebak Bulus sareng Kampung Bandan. Pangwangunan garis ieu dibagi jadi 2 tahap pangwangunan.

                                     

2.2. Lintas Fase 2 Bundaran HI-Kota

Fase 2 baris neraskeun jalur Kidul-Kalér ti Bundaran HI ka Kota sapanjang 8.1 km. Fase II baris dimimitian pangwangunan nalika fase I ngoperasikeun sareng sasaran pikeun ngoperasikeun dina taun 2020. Ulikanan Katerangan kanggo fase ieu parantos réngsé.

                                     

2.3. Lintas Jalur Kulon-Wétan

Jalur Kulon-Wétan ayeuna aya dina fase kalayakan. Jalur ieu sasaran pikeun ngajalankeun henteu engké ti 2024-2027.

                                     

3. Armada

MRT Jakarta nganggo karéta listrik anu diproduksi ku Sumitomo Corporation, Jepang, sareng kolaborasi jeung Nippon Sharyo. Kontrak antara PT MRT Jakarta sareng Sumitomo Corporation tos ditandatangani dina 3 Maret 2015. KRL anu bakal dioperasikeun ku Jakarta MRT rencanana ngagunakeun sistem operasi kareta otomatis.

                                     

4.1. Tiket éléktronik jeung tarif Kartu Jelajah

Pikeun minuhan kaperluan e-tiket ku tanggal 1 Maret, 2019, PT MRT Jakarta parantos dikaluarkeun e-tiket anu ngaranna "Kartu Jelajah". "Kartu jelajah" ieu dirilis dina 2 wujud kartu, nyaéta kartu single-trip sareng prabayar kanggo perjalanan multi-trip. Pikeun kartu single-trip ngan bisa dipaké pikeun hiji arah sarta diwajibkeun ngeusian top-up sareng bentang waktos maksimum 7 poé pamesenan. Samentara pikeun kartu multi-trip bisa digunakeun sabaraha kali salami kasaimbangan dina kartu anu masih cukup. Nepi ka ayeuna, PT MRT Jakarta parantos produksi 954.000 tiket nyaéta Single-Trip sareng Multi-Trip. Pikeun ngalaksanakeun Kartu Jelajah anu perjalanan Multi-Trip kalawan transaksi pamayaran, PT MRT Jakarta masih nungguan lisénsi ti Bank Indonesia.

                                     

4.2. Tiket éléktronik jeung tarif Jak Ligko

Pikeun ngaoptimalkeun angkutan antarmoda, Pamaréntah Propinsi DKI Jakarta ogé ngahijikeun MRT sareng moda transportasi anu séjén anu diatur ku Pamaréntah Propinsi ngaliwatan kartu Jak Lingko: LRT Jakarta, Transjakarta, sareng KAI Commuter Indonésia.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →