Back

ⓘ Bérlin



Bérlin
                                     

ⓘ Bérlin

Bérlin) nyaéta puseur dayeuh jeung kota panggedéna di Jérman dina luas jeung populasina. Ieu kota mangrupa salah sahiji ti 16 nagara bagéan féderal Jérman. Ieu kota dikurilingan ku nagara bagéan Brandenburg, nu deukeutan jeung puseur dayeuhna, Potsdam. Duanana pernahna di tengah wewengkon puseur dayeuh Bérlin-Brandenburg, nu pangeusina kira-kira genep juta jeung luasna leuwih ti 30.000 km², wewengkon métropolitan katilu panggedéna di Jérman saanggeus wewengkon Rhein-Ruhr jeung Rhein-Main.

Bérlin pernahna di kadua sisi tepi Walungan Spree, nu ngalir ka Walungan Havel budak Walungan Elbe di kulon Spandau. Di antara sipat topografi utama ieu kota téh nyaéta loba situ di kulon jeung tenggara wewengkon nu diwangun ku walungan Spree, Havel, jeung Dahme situ nu panggedéna nyaéta Situ Müggelsee. Ku sabab pernahna di Dataran Éropa, Bérlin kapangaruh ku iklim usuman sedeng. Kurang leuwih sapertilu wewengkon kota diwangun ku leuweung, taman, kebon, walungan, kanal, jeung situ. Ieu kota pernahna di wewengkon dialék Jérman Tengah, dialék Bérlin jadi jenis lian ti dialék Lusatia-New March.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →