Back

ⓘ Stasion Cilacap




Stasion Cilacap
                                     

ⓘ Stasion Cilacap

Stasion Cilacap mangrupa stasion karéta api kelas badag anu perenahna di Sidakaya, Cilacap Selatan, Cilacap. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 m ieu mangrupa stasion karéta api pangkidulna di Daérah Operasi V Purwokerto jeung di Kabupatén Cilacap. Stasion ieu miboga lima jalur karéta api kalawan jalur 1 minangka sepur lurus, tapi ngan jalur 1-4 anu mindeng dipaké.

Stasion ieu mangrupa stasion terakhir di lintas Kroya-Maos-Cilacap. Sanajan kitu, ti kalér jalur masih kénéh aya jalur anu méngkol ka kulon, tuluy ka kalér, anu tungtungna eureun di aréa Palabuan Tanjung Intan.

Di deukeut stasion aya dipo lokomotip. Stasion ieu ogé jadi tempat parkir pikeun kereta api Purwojaya, karéta api Wijayakusuma, gerbong-gerbong avtur, sarta babaraha lokomotip disel hidrolik pikeun aktipitas langsir ka dépot Pertamina.

                                     

1. Layanan karéta api

Kelas éksekutip

Purwojaya régulér jeung tambahan, jurusan Kroya nyambung ka Jakarta

Kelas campuran

Wijayakusuma, jurusan Surabaya nyambung ka Banyuwangi éksekutip-ékonomi AC prémium

Barang

  • Angkutan Pupuk Sriwidjaja Palembang, jurusan Gombong, Ceper, jeung Maguwo
  • Angkutan BBM jenis avtur, jurusan Rewulu
                                     

2. Jadwal karéta api

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Cilacap per 29 Méi 2019 revisi Gapeka 2017.

  • KA Régulér
  • PLB Tambahan
                                     
  • Stasion Surabaya Gubeng SGU nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Gubeng, Gubeng, Surabaya. Stasion anu boga kaluhuran 5 méter ieu mangrupa
  • Stasion Cipari CPI nyaéta stasion karéta api kelas III leutik anu perenahna di Cipari, Cipari, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 11 m
  • jurusan Ngrombo komuter éksekutip Angkutan Semen Dynamix, jurusan Cilacap Stasion karéta api Subdit Jalan Rel dan Jembatan 2004 Buku Jarak Antarstasiun
  • Stasion Kroya KYA nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Bajing, Kroya, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 11 méter
  • Stasion Karangkandri KKD nyaéta stasion karéta api kelas III leutik anu perenahna di Menganti, Kesugihan, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran
  • Purwokerto boga babaraha stasion gedé, di antarana Stasion Purwokerto, Stasion Kutoarjo, Stasion Kroya, Stasion Cilacap jeung Stasion Karanganyar. Gudang
  • Stasion Sidareja SDR nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Sidamulya, Sidareja, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 5 m ieu
  • Stasion Randegan RDN nyaéta stasion karéta api kelas III leutik anu perenahna di Karangasem, Sampang, Cilacap Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran
  • ogé dipikawanoh minangka Stasion Tugu - nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu A anu aya di Kota Yogyakarta. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran
  • stasion ieu dipasang overkapping urut stasion Kroya. Ranggajati, jurusan Surabaya nyambung ka Jember éksekutip - bisnis Wijayakusuma, jurusan Cilacap
  • Bupati Cilacap Totto Suwarto Pamudji sarta Diréktur Utama PT Kereta Api Indonesia Édi Sukmoro jeung VP Daop 5 Purwokerto PWT di Stasion Cilacap di tanggal

Users also searched:

...
...
...