Back

ⓘ Stasion Cirebon Prujakan




Stasion Cirebon Prujakan
                                     

ⓘ Stasion Cirebon Prujakan

Stasion Cirebon Prujakan - baheula disebut Stasion Cheribon SCS sarta kiwari ogé sok diéjah minangka Cirebon Parujakan - nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Pekalangan, Pekalipan, Cirebon. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +4 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon sarta mangrupa stasion paeureunan karéta api ékonomi kalawan jurusan Jakarta sarta kota-kota di bagian tengah-wétan Pulo Jawa. Pikeun karéta api kelas éksekutip, bisnis, boh sawaréh ékonomi komérsial, boh campuranna, dilayanan di Stasion Cirebon.

                                     

1. Sajarah

Dina verslag anu dijieun ku SCS, stasion ieu diresmikeun bareng jeung jalur karéta api Sindanglaut–Cirebon, di tanggal 1 Méi 1897 ku pausahaan karéta api swasta anu ngaranna Semarang–Cheribon Stoomtram Maatschappij SCS minangka stasion karéta api barang. Pangwangunan stasion ieu tujuanna pikeun ngagampilkeun sarta nyieun arus komoditas patanian jeung barang-barang impor sangkan leuwih téréh. Arus barang ti stasion tungtungna dikirim ka Palabuan Cirebon lantaran stasion ieu baheulana mangrupa stasion pacabangan ka éta palabuan. Ngan di dékadeu 1980-an, rél karéta ke arah palabuan Cirebon geus teu aktip, sanajan sésa-sésana masih kénéh bisa ditempo.

Di tanggal 3 Juni 1912, jalur karéta api ti Cikampék ka Cirebon bérés diwangun ku Staatsspoorwegen sarta mangrupa bagian ti pangwangunan jalur karéta api ka Purwokerto jeung ka Kroya. Pikeun ngahubungkeun jalur SS jeung jalur SCS, di tanggal 1 Nopémber 1914, dua stasion éta geus hasil kahubungkeun.

                                     

2. Wangunan jeung tata letak

Mimitina, stasion ieu ngan mangrupa wangunan anu maké kanopi di péron jalur 1 saperti stasion barang, samentara émplaseménna mangrupa émplasemén terbuka anu teu maké lalangit overkapping.

Baheula saacan proyék jalur ganda digawéan, jalur KA ti Stasion Cirebon ka Prupuk aya di luar émplasemén Stasion Prujakan, anu matak KA ti Cirebon jurusan Kroya henteu eureun di Stasion Prujakan. Hal éta anu ngabalukarkeun baheula sakabéh KA ékonomi jurusan jalur kidul eureunna di Stasion Cirebon Kejaksan, lain di Prujakan. Ngan sabada proyék éta bérés, bareng jeung rénovasi anu dilakukeun di dua stasion ieu, jalur KA ieu digésér asup ka émplasemén Stasion Prujakan, jadi KA kelas ékonomi jurusan Cirebon-Kroya bisa eureun di stasion ieu.

Di bulan Juli 2011 stasion ini dirénovasi, dijangkungan péronna, dipasangan kanopi, sarta ditambah jalurna anu asalna lima jalur jadi salapan jalur: opat jalur ka Tegal-Pekalongan-Semarang-Surabaya jalur 1-4 kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus, opat jalur deui ka Purwokerto-Kroya-Yogyakarta-Solo jalur 6-9 kalawan jalur 7 jeung 8 minangka sepur lurus, sarta hiji jalur husus pikeun karéta api barang jalur 5. Stasion ieu mangrupa salasahiji stasion karéta api di Indonésia anu nyadiakeun fasilitas pamesenan tikét kalawan sistem kandara liwat/lantatur drive-thru, salian ti Stasion Gambir.

                                     

3. Layanan karéta api

Kelas bisnis

Sawunggalih Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Kutoarjo kadang ditambahan kelas éksekutip

Kelas ékonomi AC prémium

  • Tawang Jaya Prémium Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Kutojaya Utara, jurusan Jakarta jeung jurusan Kutoarjo
  • Kertajaya, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya

Barang

  • Parcel ONS over-night services, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Semarang
  • Angkutan Semén Holcim, jurusan Karangtalun
                                     

3.1. Layanan karéta api Kelas campuran

  • Bogowonto, jurusan Jakarta jeung jurusan Yogyakarta éksekutip-ékonomi AC plus
  • Kertajaya Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya bisnis-ékonomi AC
  • Purwosari Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Solo ékonomi AC-ékonomi AC plus
  • Gajah Wong, jurusan Jakarta jeung jurusan Yogyakarta éksekutip-ékonomi AC plus
  • Brantas Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Blitar liwat Semarang bisnis-ékonomi AC
  • Mataram, jurusan Jakarta jeung jurusan Yogyakarta éksekutip-bisnis
                                     

3.2. Layanan karéta api Kelas bisnis

Sawunggalih Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Kutoarjo kadang ditambahan kelas éksekutip

                                     

3.3. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC plus

  • Menoréh, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Tawang Jaya Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Jayabaya, jurusan Jakarta jeung jurusan Malang liwat Semarang-Surabaya kadang ditambahan kelas éksekutip
  • Jaka Tingkir, jurusan Jakarta jeung jurusan Yogyakarta kadang ditambahan kelas éksekutip
  • Majapahit, jurusan Jakarta jeung jurusan Malang liwat Semarang-Madiun kadang ditambahan kelas éksekutip
  • Kutojaya Utara Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Kutoarjo
                                     

3.4. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC

  • Tegal Éksprés, jurusan Jakarta jeung jurusan Tegal
  • Tawang Jaya, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Brantas, jurusan Jakarta jeung jurusan Blitar liwat Semarang-Madiun
  • Matarmaja régulér dan tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Malang liwat Semarang-Madiun
  • Gaya Baru Malam Selatan, jurusan Jakarta dan Surabaya liwat Yogyakarta
  • Bengawan, jurusan Jakarta jeung jurusan Solo
  • Progo, jurusan Jakarta jeung jurusan Yogyakarta
                                     

3.5. Layanan karéta api Barang

  • Parcel ONS over-night services, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Semarang
  • Angkutan Semén Holcim, jurusan Karangtalun
                                     

3.6. Layanan karéta api Papasan jeung pasusulan

  • KA Kutojaya Utara jurusan Jakarta KA 191A papasan jeung KA Sawunggalih jurusan Kutoarjo KA 124A anu ngaliwat langsung
  • KA Tawang Jaya jurusan Semarang KA 202 papasan luar biasa jeung KA Jayakarta Prémium jurusan Jakarta KA 7063B anu ngaliwat langsung
  • KA Bogowonto jurusan Jakarta KA 151 papasan jeung KA Tegal Bahari jurusan Tegal KA 64 anu ngaliwat langsung
  • KA Tawang Jaya Tambahan jurusan Semarang PLB 7042 papasan jeung KA Senja Utama YK jurusan Jakarta KA 119 anu ngaliwat langsung
  • KA Jayabaya jurusan Malang KA 144/145 disusul ku KA Singasari jurusan Blitar KA 156A anu ngaliwat langsung
  • KA Progo jurusan Yogyakarta KA 186 papasan jeung KA Gajayana jeung KA Argo Dwipangga jurusan Jakarta KA 41 dan KA 9 anu duanana ngaliwat langsung
  • KA Gumarang jurusan Surabaya KA 78 papasan jeung KA Argo Muria jurusan Jakarta KA 13, keduanya sama-sama sedang melintas
  • KA Tawang Jaya jurusan Jakarta KA 201 papasan luar biasa jeung KA Argo Muria Tambahan jurusan Semarang PLB 7002 anu ngaliwat langsung
  • KA Mataram jurusan Yogyakarta PLB 7030A papasan jeung KA Harina jurusan Cikampék nyambung ka Bandung KA 73/76 anu ngaliwat langsung
  • KA Kutojaya Utara Tambahan jurusan Kutoarjo PLB 7038B papasan luar biasa jeung KA Argo Dwipangga Fakultatif jurusan Jakarta KA 9F anu ngaliwat langsung
  • KA Argo Sindoro Tambahan jurusan Jakarta PLB 7003 papasan luar biasa jeung KA Sembrani Tambahan jurusan Surabaya PLB 7010, keduanya sama-sama sedang melintas
  • KA Tawang Jaya Tambahan jurusan Jakarta PLB 7041 papasan jeung KA Tegal Bahari jurusan Tegal KA 62 anu ngaliwat langsung
  • KA Menoréh jurusan Semarang KA 150 papasan jeung KA Senja Utama Solo jurusan Jakarta KA 115 anu ngaliwat langsung
  • KA Brantas Tambahan jurusan Jakarta PLB 7031A disusul ku KA Bangunkarta jurusan Jakarta KA 55 dan papasan jeung KA Harina jurusan Surabaya KA 75/74 yang keduanya melintas langsung
  • KA Tawang Jaya Prémium Tambahan jurusan Jakarta PLB 7043 papasan luar biasa jeung KA Argo Sindoro Tambahan jurusan Semarang PLB 7004 anu ngaliwat langsung
  • KA Gajah Wong jurusan Jakarta KA 153 disusul ku KA Senja Utama Solo dengan jurusan sama KA 115 anu ngaliwat langsung
  • KA Sawunggalih Tambahan jurusan Kutoarjo PLB 7040 disusul ku oleh KA Taksaka jurusan Yogyakarta KA 52 dan papasan jeung KA Fajar Utama YK jurusan Jakarta KA 117 yang keduanya melintas langsung
  • KA Bengawan jurusan Solo KA 184 disusul ku KA Tegal Bahari jurusan Tegal KA 64 anu ngaliwat langsung
  • KA Kertajaya Tambahan jurusan Surabaya PLB 7028 papasan luar biasa jeung KA Purwojaya Tambahan jurusan Jakarta PLB 7018/7015A anu ngaliwat langsung
  • KA Jayabaya jurusan Jakarta KA 146/143 papasan jeung KA Sembrani jurusan Surabaya KA 48 anu ngaliwat langsung
  • KA Jaka Tingkir jurusan Jakarta KA 147B papasan jeung KA Argo Bromo Anggrék jurusan Surabaya KA 4 anu ngaliwat langsung
  • KA Sawunggalih Tambahan jurusan Jakarta PLB 7039A papasan luar biasa jeung KA Senja Utama Solo jurusan Solo KA 116 anu ngaliwat langsung
  • KA Gaya Baru Malam Selatan jurusan Jakarta disusul ku luar biasa oleh KA Mantab dengan jurusan sama KLB 12855 anu ngaliwat langsung


                                     

4. Jadwal karéta api

Berikut ini adalah jadwal karéta api penumpang yang berhenti di Stasion Cirebon Prujakan per 1 Juni 2019 revisi Gapeka 2017.

  • KA Tambahan beroperasi nalika lebaran jeung natal-taun anyar; terkadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu
                                     
  • Kroya Stasion Notog Stasion Purwokerto Stasion Ciledug Stasion Cirebon Prujakan Stasion Jatinegara Stasion Pasar Senén KATERANGAN: Lamun indit ti Pasar
  • Operasi III Cirebon Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Cirebon Prupuk, tata
  • bahasi B Stasion Tegal Stasion Babakan Stasion Brebes Stasion Cirebon Prujakan Stasion Arjawinangun Stasion Jatibarang Stasion Haurgeulis Stasion Pegadénbaru
  • Stasion ineu aya dina tingkat kaluhuran 16 m sarta mangrupa stasion aktip pangwétanna di Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu mangrupa stasion kaberangkatan
  • Stasion Kebonromo, Stasion Sragén, Stasion Solo Jebres, Stasion Semarang Tawang, Stasion Pekalongan, Stasion Tegal, Stasion Cirebon Prujakan Stasion
  • wungkul Stasion Gombong Stasion Ijo ngan KA 306 wungkul Stasion Purwokerto Stasion Cirebon Prujakan Stasion Bekasi ngan KA 305 wungkul Stasion Jatinegara
  • Stasion Bumiayu BMA nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Dukuhturi, Bumiayu, Brebes. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 236, 45 m
  • KA ti arah Cirebon utamana pas isuk - isuk jeung soré. Baheula aya jalur anu arahna ke Cilamaya anu geus dinonaktipkeun taun 1970 - an. Stasion ieu pun minangka
  • Stasion Kebumén KM nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Panjer, Kebumén, Kebumén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 21 méter ieu
  • mangrupa stasion karéta api aktip pangwétanna di Daérah Operasi III Cirebon sarta mangrupa stasion panggedéna di Kabupatén Brebes. Stasion ieu aya di

Users also searched:

...