Back

ⓘ Stasion Jatibarang



Stasion Jatibarang
                                     

ⓘ Stasion Jatibarang

Stasion Jatibarang nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Jatibarang, pasna di Jalan Mayor Sangun, hareupeun Pasar Désa Jatibarang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +8 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi III Cirebon. Stasion ieu mangrupa stasion panggedéna tur pangraména di Kabupatén Indramayu. Stasion ieu miboga lima jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus.

Baheula stasion ieu miboga pacabangan ka Indramayu jeung Karangampél, ngan kiwari jalur éta geus teu aktip.

                                     

1.1. Layanan karéta api Kelas campuran

  • Senja Utama Cirebon, jurusan Jakarta éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Tegal Bahari, jurusan Jakarta jeung jurusan Tegal éksekutip-ékonomi AC plus, iwal ti jadwal pangisukna jurusan Jakarta/KA 61
  • Ciremai, jurusan Cikampék nyambung ka Bandung jeung jurusan Semarang éksekutip-bisnis
  • Fajar Utama YK, jurusan Jakarta jeung jurusan Yogyakarta éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Fajar Utama Cirebon, jurusan Cirebon éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Kertajaya Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Semarang-Bojonegoro bisnis-ékonomi AC
  • Cirebon Éksprés régulér jeung fakultatif, jurusan Jakarta jeung jurusan Cirebon éksekutip-ékonomi AC plus
  • Singasari, jurusan Jakarta jeung jurusan Blitar liwat Purwokerto-Yogyakarta-Solo-Madiun éksekutip-ékonomi AC plus
  • Gumarang, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya éksekutip-bisnis
  • Brantas Tambahan, jurusan Jakarta bisnis-ékonomi AC
                                     

1.2. Layanan karéta api Kelas bisnis

Sawunggalih Tambahan, jurusan Jakarta jadwal pagi jeung jurusan Kutoarjo liwat Cirebon-Purwokerto kadang ditambahan kelas éksekutip

                                     

1.3. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC prémium

  • Kutojaya Utara, jurusan Jakarta kecuali tambahan jadwal malam jeung jurusan Kutoarjo liwat Cirebon-Purwokerto
  • Tawang Jaya Prémium Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Jayakarta Prémium, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Cirebon-Purwokerto-Yogyakarta-Solo-Madiun
  • Kertajaya, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Semarang-Bojonegoro
                                     

1.4. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC plus

  • Tawang Jaya Tambahan, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Menoréh, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Jaka Tingkir, jurusan Jakarta kadang sok ditambahan kelas éksekutip
  • Kutojaya Utara Tambahan, jurusan Jakarta jadwal pagi jeung jurusan Kutoarjo liwat Cirebon-Purwokerto
  • Jayabaya, jurusan Jakarta jeung jurusan Malang liwat Semarang-Surabaya kadang sok ditambahan kelas éksekutip
                                     

1.5. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC

  • Matarmaja, jurusan Jakarta jeung jurusan Malang liwat Semarang-Madiun
  • Tegal Éksprés, jurusan Jakarta jeung jurusan Tegal
  • Tawang Jaya, jurusan Semarang
  • Bengawan, jurusan Solo
  • Gaya Baru Malam Selatan, jurusan Jakarta jeung jurusan Surabaya liwat Purwokerto-Yogyakarta
  • Brantas, jurusan Blitar liwat Semarang-Solo-Madiun
                                     

1.6. Layanan karéta api Papasan jeung pasusulan

  • KA Kutojaya Utara Tambahan jurusan Kutoarjo PLB 7038B disusul luar biasa ku KA Gajayana Tambahan jurusan Malang PLB 7008B anu ngaliwat langsung
  • KA Tegal Éksprés jurusan Tegal KA 210 disusul ku KA Argo Dwipangga jurusan Solo KA 10 sarta KA Sawunggalih jurusan Kutoarjo KA 122A anu duanana ngaliwat langsung
  • KA Kutojaya Utara jurusan Kutoarjo KA 192A papasan jeung KA Tegal Bahari jurusan Jakarta KA 61 anu ngaliwat langsung
  • KA Sawunggalih Tambahan jurusan Kutoarjo PLB 7040A disusul luar biasa ku KA Taksaka jurusan Yogyakarta KA 52 anu ngaliwat langsung
  • KA Brantas Tambahan jurusan Jakarta Pasar Senén PLB 7031A disusul luar biasa ku KA Argo Bromo Anggrek jurusan Jakarta Gambir KA 3 anu ngaliwat langsung
                                     

2. Jadwal karéta api

Ieu mangrupa jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Jatibarang per 1 Juni 2019 révisi Gapeka 2017.

Keterangan:

*) = biasana ngan dioperasikeun di ahir pekan-pekan nu tangtu jeung pas poé libur nasional, lebaran, natal, jeung taun anyar.

  • KA Tambahan beroperasi nalika lebaran atawa natal-taun anyar; kang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu
                                     

3. Insidén

Di tanggal 9 Maret 2010, karéta api Tegal Arum jurusan Jakarta-Tegal as rodana potong sarta anjlog di jalur kalér Desa Kongsi Jaya, Widasari, Indramayu jam 18.30.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →