Back

ⓘ Ahmad Affandi




                                     

ⓘ Ahmad Affandi

Achmad Affandi dilahirkeun di kuningan tepatna kaping 27 oktober 1927 jakarta- anjeuna wafat dina kaping 29 desember 1990. Anjeuna janteun dosen dirjen paternekan,dirjen pertanian, mentri ngora dina urusan pangan jeung mentri pertanian. Dina ngamimitian karirna, anjeuna satamat SMA leubeut ka fakultas pertanian anu aya di UI. Anjeuna neraskeun deui ka universitas ketucky anu tempatna di Amerika serikat.saumur revolusi aktif anjeuna ngajabat sabagai tentara pelajar. geus tamat di universitas anjeuna janteun dosen dina tahun, terus diperbantoskeun di hankam dina taun.

Singkat carita, salila janteun dirjen tanaman pangan, anjeuna ngabangun 618 balai panyuluhan direktoratna anu tepatna di 13 provinsi. waktu anjeuna ngajabat janteun mentri pertanian, indonesia ngabogaan béas anu unggul jeung ngaraih pangajen ti badan pangan dunia FAO PBB.