Back

ⓘ Préféktur Gifu




Préféktur Gifu
                                     

ⓘ Préféktur Gifu

Préféktur Gifu, lokasi di wewengkon Chūbu bagian tengah Jepang. Ibukota Propinsina nyaéta Kota Gifu. Posisina di puseur Jepang, éta miboga hal penting minangka sisimpangan Jepang, nyambungkeun wétan ka kulon. Salila période Sengoku, réa nu nyebutkeun yen, "ngawasa Gifu hartina anjeun ngawasa Jepang."

                                     

1. Sajarah

Wewengkon Gifu kiwari mangrupa bagéan tina periode Yamato kira-kira panengah abad kaopat. Sabab ayana di tengah-tengah pulo Honshu, kawentar minangka tempat perang dina Sajarah Jepang, catetan perang pangkolotna nyaéta Perang Jinshin dina taun 672, nu ngajadikeun Kaisar Temmu salaku kaisar Jepang ka-40.

Wewengkon di Préféktur Gifu nyaéta propinsi heubeul Hida jeung Mino, bagéan leutik ti Propinsi Echizen jeung Propinsi Shinano. Ngaran ieu préféktur asalna tina ngaran ibukota propinsi nyaéta, Gifu, ngaran kota nu dipaké ku Oda Nobunaga sawaktu kampanye ngahijikeun Jepang dina taun 1567. Karakter mungaran dina ngaran Gifu asalna tina Qishan 岐山, gunung legenda nu dipaké sawaktu Cina ngahiji, sedengkeun karakter kadua tina Qufu 曲阜, tempat lahirna Konghucu. Nobunaga milih ngaran éta alatan manéhna hayang ngahijikeun sakuliah Jepang sarta manéhna hayang dianggap boga pamikiran nu rongkah.

Nurutkeun sajarah, Préféktur Gifu boga fungsi minangka puseur tempat nyieun pedang di sakumna Jepang, jeung Seki dipikanyaho tempat nyieun pedang pangalusna di Jepang. Kiwari, Gifu kawentar ogé dina mode utamana di dayeuh Gifu sarta téknik roket inggris: aerospace di Kakamigahara.

Dina tanggal 28 Oktober 1891, kiwari kota Motosu nyaéta tempat epicenter Lini Mino-Owari, lini panggedéna nu pernah kajadian di Jepang. Ditaksir kira-kira 8.0 skala Richter nu nyababkeun kabeulahna taneuh nu bisa ditempo nepi ka kiwari.

                                     

2. Geografi

Salah sahiji propinsi di Jepang nu aya di daratan bagéan jero, Propinsi Gifu diwatesan ku tujuh propinsi séjén nyaéta: Propinsi Aichi, Fukui, Ishikawa, Mie, Nagano, Shiga jeung Toyama. Kode pos di Jepang, dimimitian ku tilu nomer, antara 001 nepi ka 999. Bagéam Gifu mimiti ti 500, salah sahiji bukti yén Gifu ayana di tenah-tengah Jepang.

                                     

2.1. Geografi Wewengkon

Préféktur Gifu kabagi kana 5 wewengkon, nu mibanda wewenang sorangan keur ngamajukeun daérahna. Lima wewengkon ieu nyaéta Seinō 西濃, Gifu 岐阜, Chūnō 中濃, Tōnō 東濃 jeung Hida 飛騨.

                                     

2.2. Geografi Iklim

Sabab wewengkon Mino dikurilingan ku gunung-gunung nu pendek, naek turun suhu kajadian sapanjang taun, ti usum panas nepi ka usum tiris. Upamana, kota di beulah wetan nyaéta Tajimi, geus ilahar ngalaman hawa pangpanasna sa Jepang dina unggal taun, dina 16 August, 2007, kacatet hawa pangpanasna sa Jepang nu pernah kajadian nyaéta - 40.9 degrees Celsius. Usum panas jadi leuwih panas sabab ieu wewengkon mangrupa tempat nu katutupan ku gunung-gunung, saterusna bakal leuwih panas sawaktu, angin foehn datang ngaliwatan Pagunungan Ibuki di wewengkon Kansai. Wewengkon Hida, nu mangrupa pagunungan, ilaharna leuwih tiris tinimbang wewengkon Mino, sanajan kadangkala leuwih panas oge. Shōkawa-chō, kacamatan di kota Takayama, aya di pagunungan tur ieu kacamatan mangrupa tempat pangtirisna di pulo Honshū.

                                     

3. Ekonomi

Wisata

Gifu miboga réa atraksi wisatawan populer, nu aya di sakabéh bagian prefecture. Tempat anu pang populer nyaéta Gifu, Gero, Shirakawa sarta Takayama. Gifu kawentar pikeun nguseup make manuk, anu miboga sajarah leuwih 1.300 warsih, minangka sajarah panjang boh Oda Nobunaga atawa Saitō Dōsan. Gero dipikanyaho pikeun cinyusu panasna paragi santai, anu narik wisatawan sapanjang warsih. Désa sajarah Shirakawa nyaéta Tempat Titilar Dunya UNESCO. Takayama kawentar alatan kota aslina sarta mindeng disebut Kyoto Leutik.

Salian ti wewengkon wisata internasional, Gifu ogé jadi tuan rumah sababaraha kagiatan internasional. World Event sarta Convention Complex Gifu biasa dipaké keur ngayakeun rupa-rupa kagiatan internasional. Widang séjén kagiatan internasional, kawas dina 2005 Kejuaraan Ngawelah Parahu Sadunya diayakeun di dayeuh Kaizu.

                                     
  • Kakamigahara 各務原市, Kakamigahara - shi? nyaéta salah sahiji kota nu aya di Préféktur Gifu Jepang. Dina 1 Nopember, 2004, populasina 148, 393 tur kapadetanna 1
  • kota nu aya di Préféktur Gifu Jepang. Dina taun 2003, populasina 50, 008 tur kapadetanna 1, 706.56 jiwa per km². Legana nyaéta 28.21 km². Gifu Ōgaki, Motosu
  • Gifu City 岐阜市 Gifu - shi atawa Kota Gifu nyaéta ibu kota Propinsi Gifu di wewengkon Chubu Jepang Tengah. Kota Gifu dirancang jadi kota utama ku pamaréntah
  • Kota Tajimi 多治見市, Tajimi - shi? nyaéta hiji kota nu aya di Préféktur Gifu Jepang. Dina taun 2003, populasina 103, 736 tur kapadetanna 1, 333.54 jiwa per
  • Gujō 郡上市, Gujō - shi? nyaéta salah sahiji kota di Préféktur Gifu Jepang. Dina 1 November, 2004, populasina 49, 626 tur karapetan populasi 48 urang per
  • Ena 恵那市, Ena - shi? nyaéta kota nu aya di wewengkon Tōnō di Préféktur Gifu Jepang. Dina 1 Desember, 2004, populasina kurang leuwih 57, 731 tur karapetan
  • Meitetsu Gifu Station 名鉄岐阜駅, Meitetsu Gifu - eki? nyaéta terminal utama Kareta api Nagoya di Kota Gifu Préféktur Gifu Jepang. Salah sahiji tina dua
  • Kaizu - shi? nyaéta salah sahiji kota nu lokasina di bagéan kulon - kidul Préféktur Gifu Jepang. Dina taun 2003, populasina 14, 822 tur kapadetanna 335.26 jiwa
  • Kota Minokamo 美濃加茂市, Minokamo - shi? nyaéta hiji kota nu aya di Préféktur Gifu Jepang diadegkeun dina tanggal 1 April, 1954. Dina taun 2003, populasina
  • Kakamigahara - sen? nyaéta jalur kareta di Préféktur Gifu Jepang dioperasikeun ku Nagoya Railroad antara Stasion Meitetsu Gifu di Kota Gifu jeung Shin Unuma Station di

Users also searched:

...
...
...