Back

★ Angkutan



                                               

The Lodge Maribaya Bandung

Pondok Maribaya Bandung mangrupa salah sahiji tempat wisata di. Di ieu tempat pikeun bisa ngalakonan sababaraha kagiatan saperti kémping, trekking, kira-kira wewengkon pines nu endah, acara jeung wangunan tim, atawa ngan waé.

                                               

Lift

Angkat adalah angkutan barang file yang digunakan untuk mengangkut orang atau objek. Lift ieu biasana digunakan di gedong-gedong bertingkat luhur, kaulinan mindeng beunang multiplayer lebih dari tiga atau empat lantai. Wangunan-wangunan yang lebih low-kaulinan mindeng beunang multiplayer hanya bagian, tangga atawa eskalator. Angkat-angkat mangrupa salah sahiji modern bagian, tombol-tombol yang dapat dipilih penumpangnya sesuai floor tujuan mereka.

Angkutan
                                     

★ Angkutan

Transportasi atawa angkutan, nyaéta gerakan jalma jeung barang ti hiji tempat ka tempat sejen. Istilah ieu diturunkeun tina basa Latin trans, hartina di peuntas, jeung portare, hartina mawa.

                                     

1. Aspék angkutan. (Aspects of the transport)

Widang angkutan ngabogaan sababaraha aspék nu basajan bisa dibagi kana 3 bagian: infrastruktur, tutumpakan jeung operasi. Infrastruktur, kaasup jaringan transportasi éta dipaké, ogé kaasup dina tempat ngumpulna atawa terminal. Kandaraan nu ilaharna bolak-balik dina jaringan, saperti mobil, kareta, pesawat ngapung. Kaasup dina operasi saperti rambu lalu lintas jeung tanjakan pasagi, kareta pindah, kontrol lalu lintas awang-awang, jsb., kitu ogé pulisi, nu séjén salaku ka kumaha sistem low-saperti pamakéan tol atawa pajeg béngsin dina kasus tina angkutan jalan raya.

Sacara luas bisa disebutkeun, desain jaringan nu hiji widang dina téhnik sipil jeung tata kota, desain kandaraan dina widang rékayasa mékanis jeung bagian husus saperti nautical jeung rékayasa aerospace engineering, jeung operasi tina biasa husus, pikeun bisa make "pendekatan" ti operasi panalungtikan atawa sistem rékayasa.

                                     

2. Modeu Transportasi. (Mode Of Transportation)

Moda mangrupa kombinasi tina jaringan, alat, jeung operasi, ngawengku leumpang, nu angkutan jalan, angkutan rail, angkutan kapal laut, jeung hiber tina albeum.

                                     

3. Kategori Transpotasi. (Category Transpotasi)

  • Transport dina planét séjén.
  • Transport hibrid. (The Transport of the hybrid)
  • Transportasi tina kapal laut.
  • Angkutan tanaga ka manusa.
  • Angkutan jalan di motoran.
  • Angkutan pipa. (Pipeline transport)
  • Angkutan Rail. (Rail Transport)
  • Ngangkut luar angkasa. (The transport of outer space)
  • Ngajukeun ka hareup angkutan.
  • Conveyor angkutan. (The Conveyor transport)
  • Ngangkut kontrol lalu lintas awang-awang.
  • Transport énergi dina sato.
  • Kabel angkutan. (Cable transport)
                                     

4. Angkutan jeung komunikasi. (Transport and communication)

Angkutan jeung komunikasi duanana silih gantikeun unggal ngembangna substitutes and complements. Malah kamajuan dina widang komunikasi bisa ngagantikeun angkutan, kayaning ngaliwatan telegraf, telefon, faks, atawa surélék, batan didatangan jelemana hiji-hiji, nyata yén cara komunikasi kitu ngalahirkeun interaksi nu leuwih gembleng, kaasup interaksi antarpribadi. Pertumbuhan angkutan teu mungkin mun euweuh komunikasi, nu penting pisan pikeun sistim angkutan nu maju. Ti waktu nu rék diliwatan ku karéta ti dua arah dina jalur tunggal, nepi ka lalu lintas awang-awang nu merlukeun nyaho lokasi pesawat di awang-awang. Jadi, geus kapanggih yén kamajuan nu hiji bakal ngarojong kana kamajuan nu séjénna.

                                     

5. Transportasi, kagiatan, sarta guna lahan. (For transportation, activities, land use)

There is a well-known relationship between the density of development, and types of transportation. Density is defined as area of floorspace per area of land. Salaku aturan jempol, dénsitas 1.5 atawa kurang aya alusna cocog ka mobil. Dénsitas genep jeung di luhur aya alusna cocog pikeun kareta. The range of dénsitas ti ngeunaan dua nepi ka kira-kira opat anu teu weleh dilayanan ku konvensional angkutan umum atawa swasta. Loba kota geus tumuwuh kana ieu dénsitas, and are suffering traffic problems. Personal rapid transit might fill this gap.

Land uses support activities. Maranéhanana kagiatan anu spatially dipisahkeun. Péople kudu angkutan pikeun pindah ti hiji ka nu séjén ti imah, pagawean, balanja deui ka imah misalna. Transport is a "derived demand," in that transport téh teu perlu, tapi keur kagiatan neruskeun di ends tina lalampahan anjeun. Good land use keeps common activities close misalna perumahan, jeung kadaharan, balanja, jeung tempat nu leuwih luhur density development deukeut ka transportation lines and hubs. Poor land use concentrates kagiatan, saperti jobs jauh ti tujuan lianna, saperti perumahan jeung balanja.

There are economies of agglomeration. Beyond transportation some land uses are more efficient when dimaksud. Transportasi fasilitas meakeun lahan, jeung di kota, jalan aspal téh devoted ka jalan jeung parkir bisa éasily ngaleuwihan 20% of the total land use. An efficient transport system can reduce land runtah.



                                     

6. Angkutan, énergi jeung lingkungan. (Transport, energy and the environment)

Transportasi nyaéta konsumen énergi imah, lolobana ngagunakeun hidrokarbon. Lamun ngadurukna éta teu sampurna, balukarna polusi. Sanajan Amérika Sarikat geus leuwih jeung leuwih nilai dina ayana aturan lingkungan. Low-polusi suluh bisa ngurangan polusi. Nu paling populér tina low-polusi bahan bakar dina waktu ieu-a liquified gas alam. Hidrogén nyaéta hiji komo handap-polusi bahan bakar.

Sejen paku nyaéta ngagunakeun kandaraan leuwih efisien, nu ngurangan polusi jeung runtah ku cara ngurangan pamakean énergi. Lamun listrik bisa gotten dina kendaraan, motor listrik anu paling efisien sadaya. Métode séjénna nyaéta pikeun ngahasilkeun énergi ngagunakeun sél suluh, nu aya di dua nepi ka lima kali salaku efisien salaku panas mesin tradisional dipaké dina kandaraan. A trivial, tapi métode pohara efektif nyaéta pikeun stréamline kandaraan taneuh, nu méakkeun nepi ka 75% tina énergi maranéhanana dina cai-tahan. Métode séjénna nyaéta pikeun daur mulang énergi dina leungit ka ngerem, tapi ieu léads pikeun leuwih kompleks kandaraan.



                                     

7. Tumbu luar. (External links)

  • Dina Kontribusi Wendell Cox Consultancy.
  • Dina Thredbo Series - International Conference on Kompetisi jeung Kapamilikan Taneuh Angkutan Panumpang.
  • Di Perjalanan, hiji Walk - potong Kompas ka Waktu Jepang.
                                     
  • Angkutan kareta di Jepang nyaéta angkutan penumpang utama, utamana keur angkutan kareta masal jeung kecepatan - tinggi antar kota utama jeung keur angkutan
  • Legok Herang belah wetan désa Bungur bérés aya ojeg, angkutan pasar kolbak, aya ogé trevel angkutan gelap biasa nangaunkutan jalma nu ka jakarta jeung
  • Indonesia nyadiakeun angkutan shuttle tuluyan pikeun panumpang KA Pangandaran ti stasion Cibatu ka Kota Garut. Pangoperasian angkutan tuluyan ini pikeun
  • jalur 2 dipaké keur bongkar muat KA angkutan galon Aqua. Pangrango, jurusan Bogor jeung Sukabumi Karéta api angkutan galon Aqua, jurusan Jakarta Subdit
  • Angkot singgetan tina Angkutan Kota Perkotaan nyaéta sesebutan pikeun salah sahiji modél kandaraan umum.
  • Jalan nyaéta taneuh umum nu dipaké keur ngaliwatna jalma atawa angkutan Jalan satapak Jalan raya Jalan karéta api Jalan layang Pulisi tidur
  • Béh kulon Cidogdog Béh wétan Balékambang Béh kalér Cibaréngkok Béh kidul Pasir Manik Kol Bak mobil bak terbuka andong delman Angkutan Pedésaan
  • tugas utamana ngayakeun angkutan jalma jeung barang di jalan kku ngagunakeun kendaraan motor. Taun 1943, aya dua usaha angkutan di jaman keur dijajah ku
  • ngalayanan bongkar muat KA Angkutan Semén jurusan Nambo. Pangrango Éksekutip jeung Ékonomi AC jurusan Bogor jeung Sukabumi KA Angkutan Semén, jurusan Nambo
  • mampuh muat panumpang atawa barang kalawan loba. Alatan sipatna minangka angkutan massal nu éféktif, sababaraha nagara ngusahakeun sangkan manpaatna bisa
  • AKAP nyaéta singgetan tina Angkutan Kota Antar Propinsi
                                     
  • Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta
  • 2009, sarta kira - kira biayana AS 2, 3 milyar. Sasak Raja Fahd Angkutan di Bahrain Angkutan di Qatar Work on Qatar - Bahrain causeway to start next month
  • mun euweuh bantuan ti nu séjén jadi kurang sosialis Sateuacan ngangkut angkutan éta, payunna kedah mariksa alat - alatna, pariksa nomer - VIN tina mobil. Kontes
  • sarta protéin lianna nu bakal dihasilkeun ku sélna. lolobana vésikel angkutan nu ninggalkeun rétikulum éndoplasma RÉ utamana RÉ lemes, téh diangkut
  • alternatif mudik Lebaran lamun jalur kaler atawa jalur kidul macét. lolobana angkutan nu meuntasan jalur alternatif ieu nyaéta beus tilu parapat jeung mikrobeus
  • mareuli tikét. Mimiti 4 Désémber 2013, dioperasikeun karéta api barang angkutan semén ti Nambo ka Kalimas. Dina kamekaranana, layanan ieu tuluy diperpanjang
  • angkutan semén. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran 6, 75 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Sanajan stasion ieu teu ngalayanan angkutan
  • Taksi nyaéta angkutan umum nu ngagunakeun mobil keur ngangkut panumpangna. Mimitina bisnis taksi mekar tina bisnis jasa nyéwakeun karéta kuda nu ukuranna
  • Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta
  • angkutan pikeun nuju ka Kacamatan Cijulang nepi ka danget ieu, bisa maké sababaraha alat transportasi, saperti Angkutan Umum, bisa ogé maké Angkutan Kapal
  • dipigunakeun angkutan kota mangrupa mobil van leutik, nu panumpangna maksimal 14 urang gumantung supir disebut KOASI Koperasi Angkutan Bekasi Sajaba
  • Wijayakusuma, jurusan Cilacap jeung jurusan Banyuwangi Angkutan avtur Cilacap - Rewulu Angkutan semén Holcim Karangtalun Jalur karéta api Padalarang - Kasugihan
                                     
  • nyambung ka Banyuwangi éksekutip - ékonomi AC prémium Angkutan BBM jenis avtur, jurusan Rewulu Angkutan Pupuk Sriwidjaja Palembang, jurusan Gombong, Ceper
  • hayawang kec. kawali via rajadésa.., sareng aya kénéh akses jalan nu laina. Angkutan tiasa nganggo mobil elep istilah urang sunda rancah - banjar, rancah - ciamis
  • régional, manajemén sumberdaya, téori lokasi, tata kota jeung tata régional, angkutan jeung komunikasi, géografi manusa, sebaran populasi, ékologi landscape
  • angkutan pikeun nuju ka Kacamatan Cijulang nepi ka danget ieu, bisa maké sababaraha alat transportasi, saperti Angkutan Umum, bisa ogé maké Angkutan Kapal
  • Féri nyaéta salah sahiji wangun kapal keur angkutan jarak deukeut. Féri miboga pancén penting dina sistim pangangkutan keur lolobana kota di basisir, nyieun
  • Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta Pemerintah Provinsi DKI Jakarta. Diakses tanggal 30 Desember 2017. Daftar Trayek Angkutan Umum DKI Jakarta
  • Ngaran Arék Surokerto mangrupa singgetan jeung akronim tina kalimat Angkutan Rakyat Ékonomi Kecil Surabaya - Mojokerto. Kiwari, karéta ieu henteu beroperasi

Users also searched:

Angkutan, angkutan, disain. angkutan,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Транспортное средство.

Pamaén Maén Bal Kaulinan Simulasi Angkutan. 1 Star 2 Béntang 3 Béntang 4 Béntang 5 Béntang 1 sora, rata rata: 2.00 kaluar ti 5. Loading. Reader Comments. Транспортное средство техническое устройство для перевозки людей и или грузов. В отличие от грузоподъёмных и подъёмно транспортных устройств, транспортные средства используют, как правило, для перевозки на относительно дальние расстояния. User Profile. Angkutan Angkatan Darat. 1 Star 2 Béntang 3 Béntang 4 Béntang 5 Béntang No Ratings Tapi. Loading nyetir Gameroon 22 Aug, 2020 0. Angkutan. Angkutan Truk Angkatan Darat Kaulinan Online Gratis. Keamanan merupakan fitur penting yang layak Anda cermat di alat angkutan baru Anda. Rem anti lock atau ABS adalah satu keharusan. Kantong udara.





Naon kaunggulan PRIVATE LABEL BANQUE OR BITCOIN.

Тра́нспорт может означать: одну из важнейших отраслей материального производства, осуществляющую перевозки пассажиров и грузов. Транспорт Категория в списке мест. Pendakan solusi SUXYS pikeun perusahaan angkutan jalma, barang, sareng sajabana, khusus nyiptakeun pikeun perusahaan sareng propésional. Pamaén Maén Bal Kaulinan Simulasi Angkutan Kaulinan Online. Awal pergi ke dealer, ketahuilah jenis angkutan yang Anda inginkan. yang sana baik bab harga nang ingin Dikau bayar kerjakan sebuah alat angkutan.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →