Back

★ Arsitéktur



Arsitéktur
                                     

★ Arsitéktur

Arsitéktur seni jeung élmu ngarancang wangunan. Harti nu leuwih lega bisa di antarana desain bentuk lingkungan lengkep, ti tingkat macro tina town planning, urban design, jeung arsitéktur lansekap pikeun tingkat mikro jati jeung desain produk. Arsitéktur, sarua importantly, éta ogé nujul ka produk design saperti.

Hal ieu dumasar kana tulisan nu kahiji nu masih aya ngeunaan ieu, De Architectura na Vitruvius, wangunan nu keur pangalusna anjeun kudu boga Kaéndahan Venustas, anjeun pamadegan Firmitas, jeung Mangpaat tina Utilitas, jembar bisa digambarkeun salaku kasaimbangan jeung kasarasian ieu tilu unsur, bari unggal ngéléhkeun. Harti album nilik arsitéktur pikeun nyocogkeun ngitung-itungan fungsi, kaéndahan éstétik, jeung psikologis. Tapi, lamun ditilik ti sisi séjén, fungsi sorangan dianggap ngawengku sakabéh patokan, kaasup beauty jeung psikologis.

                                     

1. Wangunan Sunda. (A Building Of Love)

Tipologi rupa wangunan, utamana ditoong di rupa suhunanana. Ieu kabéh dina modél aslina, panggung.

  • Nempo heuay: nu hoyong apal kumaha wanda imah nu jadi badak heuay, walah hésé ieu mah, kudu nganjang ka Ujung Kulon heula hiji. Ari dedegna mah rada deukeut ka jogo anjing, ngan luhureun sirahnya aya ceulian-susuhunan tambahan dina mangsa nu bakal datang.
  • Jogo anjing: upami hoyong térang beungeut kawas, pilari heula anjing, terus sina jogo. lamun anjeun teu daékeun, olo. Jadi, lamun anjeun geus jogo, siga modél imah nu ieu, atawa tibalik, imah kieu, siga anjing keur jogo diténjo ti gigir. Suhunan hareup salaku bangus anjing ngiuhan émpér imah.
  • Buka pongpok: rada mirip buka palayu, ngan pantona dirobah ka arah jalan.
  • Suhunan jolopong: suhunan nu lempeng. Lamun basa indonésia mah, atap pelana. Salaku pelana kuda. Bisa ogé disebut regol.
  • Parahu kumureb: nya siga tangkuban parahu pisan, trapesium tibalik di Tomo Sumedang, contona jubleg nangkub.
  • Buka palayu: suhunan sigan imah afrika kidul aya émpér panjang dihareup.
  • Julang ngapak: julang teh ngaran manuk. hal ieu dipaké ku Maclain Point nyaéta pikeun nyieun aula kulon-ka wetan aula ITB. Nya manéhna nu nyebut ieu model téh yén ciri suhunan Sunda Besar. Julang ngapak mun diténjo ti hareup, suhunan kénca-katuhu siga jangjang manuk julang-suhunanana opat nyambung nu di sisi nyorondoy. Sambunganana di tengah, maké tambahan salaku gunting muka di punclutna.
                                     

2. Tumbu luar. (External links)

  • Skyscrapers.com a database on skyscrapers jeung jangkung struktur.
  • Archiseek.atawa. (Archiseek.or)
  • Kawentar arsiték - babad salira of arsiték well-dipikawanoh, ampir kabéh of the Modern Movement.
  • Royal Institute of Arsiték of Ireland.
  • American Institute of Arsiték.
  • What is New Urbanism? - Congress for the New Urbanism.
  • Archnewsnow.atawa. (Archnewsnow.or)
  • Royal Institute of British Arsiték.
  • Institute of Tujuan Arsiték jeung Désainer.
  • Arsitéktur jeung Urban Research Laboratory.
  • Institute for Arsitéktur Theory, Swiss Federal Institute of Technology, Zurich.
  • Canadian Centre for Arsitéktur - Internasional Reséarch Centre, sarta muséum ieu devoted ka Arsitéktur.
  • "Sapuluh Buku Arsitéktur" Vitruvius online.
  • Naon Arsitéktur Lansekap? - American Society of Landscape Arsiték.
  • Cupola.
  • 0lll.com - Fotograf Arsitéktur Kontémporér.

Patali kecap sipat nu arsitéktur jeung architectonic

Kecap arsitéktur ieu ogé dipaké pikeun desain atawa pikeun meta ngarancang sistem kompléks ka nu séjén. Contona, komputer arsitéktur software, jeung arsitéktur informasi. Dina hal ieu, nujulna ngurangan struktur sistimna.

                                     
  • wangunan ciga kieu jadi trén di Hindia Walanda. Arsitéktur wangunan utama némbongkeun ciri khas gaya arsitéktur Indische Empire kalawan bentuk massa bangunan
  • Gubernur Jénderal Hindia Walanda di Batavia Gaya arsitéktur Gedong Saté mangrupa gabungan gaya arsitéktur Italia jeung Moor di jaman Rénaisans kalayan gaya
  • agama Hindu & Budha wungkul. Dina rupa - rupa mangsa sajarah, aya gaya arsitéktur wangunan nu dijaga husus pikeun struktur kaagamaan. Sangkan leuwih lengkep
  • di situs éta sanggeus pasukan Muslim nalukkeun Al - Quds. Masjidil Aqsho Arsitéktur Islam Dome of the Rock Tempat - tempat Suci - kaasup photo tour Dome of
  • kalengkepannana Telepon keupeul, telepon mobil keur komunikasi ngaliwatan situs sél Arsitéktur sélulér, tipeu arsitektur komputer Produksi sél, cara ngorgansisasi lingkungan
  • pangwangunan jalur double - double track Manggarai - Cikarang. Wangunan ieu miboga arsitéktur minimalis tur futuristik. Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna
  • sakumna Muslim. Sanajan kitu, kiwari masjid dipikawanoh minangka pintonan arsitéktur Islami pikeun komunitas Muslim. Masjid geus mekar ti saprak ayana rohangan
  • miboga dalapan jalur karéta api. Wangunan stasion ieu mirip jeung villa. Arsitéktur stasion ieu ogé mirip jeung Stasion Cibinong. Yellow Line Nambo branch
  • ujung torowongan aya gardu jaga pikeun PJTW petugas jaga terowongan Arsitéktur torowongan ini saliwat mirip jeung Torowongan Mrawan di Sidomulyo, Silo
  • Kolom atawa pilar dina arsitéktur jeung téhnik struktur nyaéta élemén struktur nu ngalirkeun beban struktur di luhurna ka élemén struktur di handapna ngaliwatan
  • Universitas Sorbonne 1976 - 1983 jeung nulis dibarengan ngeunaan Senirupa jeung Arsitéktur Islam di Indonèsia dina période awal contribution a I etude de I art
  • penemuan kembali dokumentasi jeung analisis material sisa kaasup arsitéktur artifak, biofak, sésa - sésa manusa, jeung landscape. Subbab séjén ti antropologi


                                     
  • Undagi ᮅᮔ ᮓᮌ nyaéta tata arsitéktur saperti imah, saung, tajug, jeung masjid anu jadi salah sahiji kabutuhan poko manusa sanggeus sandang pangan. Kabudayaan
  • mangrupa salah sahiji stasion anu kawilang heubeul, stasion ieu miboga arsitéktur anu unik. Gedong stasion aya di tengah - tengah antara dua sisi rél karéta
  • ngaran susuhunan ieu disebut Undagi. Undagi éta sorangan nyaéta tata arsitéktur Boh wangunan imah atawa nu lainna. Capit Gunting kasusun ku dua kecap
  • nu kapanggih dina naskah - naskah buhun titinggal mangsa karajaan Sunda Arsitéktur Wangunan Sunda, bentuk - bentuk tradisional wangunan Sunda Paguyuban Pasundan
  • panghandapna di 675 meter. Bandung kawentar ku lobana wangunan warisan arsitéktur Walanda: Gedong Saté, kiwari dipaké salaku kantor Gubernur Jawa Barat
  • Pangwangunan ieu monumén méakkeun waktu 23 taun 1630 - 1653 minangka karya arsitéktur Mughal. Salian ti éta, Taj Mahal ogé dipikatineung minangka lambang cinta
  • Daptar Taun dumasar Jejer Taun - Arsitéktur - Seni - Penerbangan - Film - Vidéo imah - Literatur - Musik Country - Persajakan - Sains - Pamingpin nagara
  • wangunana nyaruaan bentuk kupu - kupu. Konsépna sorangan, numutkeun para ahli arsitéktur sebenerna sarua jeung konsép nu aya di Bandung Paris van Java. Lamun
  • nu dibungkus ku campuran métal emas atawa pérak. Mangrupa salah sahiji arsitéktur titinggal ti jaman Fir aun sarta simbolisasi seuneu nu arahna ka luhur
  • dianggeuskeun ku budakna Titus sarta jadi salah sahiji karya panggedéuna ti arsitéktur Karajaan Romawi nu kungsi diwangun. Koloseum dirarancang pikeun 50.000
  • di ieu kota, loba wangunan sajarah anu ngagunakeun wangun desain jeung arsitéktur anu sarimbag jeung wangunan di Rusia. Di jaman ayeuna, Hélsinki mangrupa
                                     
  • Bayern sacara tradisional reueus ka budayana, di antarana basa, dahareun, arsitéktur féstival saperti Oktoberfest, jeung unsur simbolisme Alpen. Ieu nagara
  • di antarana Hein von Essen jeung F. Stolts, manéhna ngadegkeun biro arsitéktur Algemeen Ingenieur Architectenbureau AIA Karya biro ieu bisa ditempo
  • Purworejo nu dibuka di tanggal nu sarua. Stasion anu asalna miboga gaya arsitéktur Indische Empire SS ieu kungsi dieundeurkeun ku lini anu gedé di tanggal
  • Evolved HSPA ditetepkeun dina standar 3GPP release 7. Ieu standar nawarkeun arsitéktur jaringan mobil anu museur kana IP IP centric anu bisa ngalakukeun bypassing
  • sepur lempengna. Wangunan ieu diarsitékan ku J. van Gendt, kalawan gaya arsitéktur Neo - Indische. Karakter vernakularna kaciri pisan, hal éta bisa ditempo
  • kana mata pelajaran saperti filsafat, agama, spiritualitas, musik, seni, arsitéktur elmu pangaweruh, sastra, dialog peradaban, jeung lingkungan alam. Manéhna
  • salaku kandaraan kabur, nyéépkeun anjeunna tina henteu katutup di kantor arsitéktur na. Bumi alam di Shinano Highlands nyayogikeun parambangan tina imajinasi

Users also searched:

Arsitktur, arsitéktur, rarancang. arsitéktur,

...

Encyclopedic dictionary

Translation

Top spot Pikeun Gamble global Taya Bonus deposit.

Kalayan stil arsitéktur Miami Beach na, éta kelas exuded ku standar Vegas. Nalika showgirls antik Ruthie Gillis sareng Claire Fitzpatrick nyandak jalan terakhir. Kasino tangier Taya Bonus deposit. Dilebak tradisi, sareng arsitéktur anu éndah di sadaya kompléx judi, kaasup Bellagio sareng hermansah Grand, bakal nempatkeun anjeun dina pikiran akhir​.





...
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →