Back

ⓘ Élmu bumi




Élmu bumi
                                     

ⓘ Élmu bumi

Elmu bumi, mangrupa salah sahiji widang élmu anu nalungtik Mayapada. Bisa dianggap kasus husus dina élmu planét, sabab mangrupa hiji-hijina planét nu dieusi ku mahluk hirup. Aya jihat réduksionis jeung holistik dina élmu Bumi. Nu geus ti baheula mula dipaké pikeun panalungtikan kuantitatif ruang Bumi di antarana fisika, matematik, kimia, jeung biologi.

  • Géologi ngawengku batuan bagéan tina Bumi atawa litosfir kaasup inti planet, mantel jeung kerak. Subdisiplin pentingna di antarana géofisik, géokimia, paléontologi, mineralogi, jeung sédiméntologi.