Back

ⓘ Stasion Cikarang




Stasion Cikarang
                                     

ⓘ Stasion Cikarang

Stasion Cikarang nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di désa Karang Asih, Cikarang Utara, Kabupaten Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +18 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion Cikarang mangrupa salasahiji ti tilu stasion karéta api di Kabupatén Bekasi anu geus aya saacan éléktrifikasi lintas Bekasi–Cikarang di taun 2014.

Stasion ieu dirénovasi kalawan ngawangun wangunan anyar anu perenahna di kiduleun wangunan heubeul anu dihususkeun pikeun KRL Commuter Line. Wangunan anyar ieu diresmikeun di tanggal 17 Séptémber 2017 bareng jeung perpanjangan jalur KRL Jakarta–Bekasi ka Cikarang.

Stasion Cikarang perenahna di wétaneun Walungan Cikarang sarta ditukangeun pasar. Direncanakeun bakal diwangun jalur dwiganda double-double tracks/ DDT nepi ka Stasion Manggarai. Kiwari Stasion Cikarang miboga total dalapan jalur karéta api. Jalur 2 jeung 3 di wangunan anyar mangrupa sepur lurus aktip pikeun KRL Commuter Line. Jalur 6 jeung 7 di wangunan heubeul mangrupa sepur lurus aktip pikeun karéta api non-KRL.

Salian ti éta, ka arah kulon stasion ieu bakal diwangun stasion baru husus pikeun KRL, nyaéta Stasion Telagamurni anu perenahna di Cikarang Barat.

                                     

1. Layanan karéta api

Lokal ékonomi AC

  • Walahar Éksprés/Lokal PWK, jurusan Purwakarta
  • Cilamaya Éksprési/Lokal PWK, jurusan Jakarta Tanjung Priuk
  • Jatiluhur/Lokal CKP, jurusan Jakarta Tanjung Priuk sarta jurusan Cikampék

KRL Commuter Line

Blue Line Cikarang branch, jurusan Jakarta Kota

  • liwat Pasar Senén
  • liwat Manggarai
                                     

1.1. Layanan karéta api KRL Commuter Line

Blue Line Cikarang branch, jurusan Jakarta Kota

  • liwat Pasar Senén
  • liwat Manggarai
                                     

1.2. Layanan karéta api Papasan jeung Pasusulan

  • KA Jatiluhur/Lokal Cikampék tujuan Jakarta KA 469 papasan jeung KA Argo Parahyangan tujuan Bandung KA 36 anu liwatan langsung
  • KA Walahar Éksprés/Lokal Purwakarta tujuan Purwakarta KA 466 disusul KA Jayabaya tujuan Surabaya nyambung Malang KA 114/115 sareng papasan jeung KA Bogowonto tujuan Jakarta KA 141A anu keduana liwatan langsung
  • KA Jatiluhur/Lokal Cikampék tujuan Cikampék KA 474 papasan jeung KA Purwojaya tujuan Jakarta KA 90/87 anu liwatan langsung
  • KA Walahar Éksprés/Lokal Purwakarta tujuan Jakarta KA 473 papasan jeung KA Bangunkarta tujuan Surabaya KA 80 anu liwatan langsung
  • KA Walahar Éksprés/Lokal Purwakarta tujuan Purwakarta KA 470 disusul luar biasa ku KA Argo Muria Fakultatif tujuan Semarang KA 64F sareng papasan jeung KA Mutiara Selatan tujuan Jakarta KA 106/103A anu keduana liwatan langsung
  • KA Walahar Éksprés/Lokal Purwakarta tujuan Purwakarta KA 468 disusul ku KA Matamaja tujuan Malang KA 292 sareng papasan jeung KA Argo Sindoro tujuan Jakarta KA 11 anu keduana liwatan langsung
  • KA Jatiluhur/Lokal Cikampék tujuan Cikampék KA 472 papasan luar biasa jeung KA Argo Lawu Fakultatip tujuan Jakarta KA 57F-A anu liwatan langsung


                                     
  • liwat Pasar Senén Cikarang branch jurusan Jakarta Kota jeung jurusan Cikarang liwat Manggarai liwat Pasar Senén Panorama Stasion Klénder Baru. KRL Commuter
  • double - double track Manggarai - Cikarang Wangunan ieu miboga arsitéktur minimalis tur futuristik. Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua
  • Bekasi branch ka Bekasi jeung ka Jakarta Kota via Pasar Senen Cikarang branch ka Cikarang jeung ka Jakarta Kota via Pasar Senen Subdit Jalan Rel dan Jembatan
  • luyu jeung pangwangunan jalur double - double track Manggarai - Cikarang Struktur péron stasion ieu ogé robah tina asalna dua péron sisi unggal jalur, jadi
  • Stasion Sawah Besar SW Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮞᮝ ᮘ ᮞ mangrupa stasion karéta api kelas II anu pererahna di Jalan Krekot Jaya, Pasar Baru, Sawah
  • Pasar Senén Cikarang branch jurusan Jakarta Kota jeung jurusan Cikarang liwat Manggarai liwat Pasar Senén Di tanggal 19 Méi 2017, Stasion Klénder kahuruan
  • taunna, solusi jalur dwiganda double - double track Cikarang - Manggarai dikeureuyeuh. Salian ti éta, stasion Manggarai bakal dijieun bertingkat, jadi karéta
  • Cikarang branch jurusan Jakarta Kota jeung jurusan Cikarang liwat Manggarai liwat Pasar Senén Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion
  • Senen Cikarang branch ka Cikarang jeung ka Jakarta Kota via Pasar Senen Berikut ieu nyaéta jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Kramat

Users also searched:

...
...
...