Back

ⓘ Stasion Bekasi



Stasion Bekasi
                                     

ⓘ Stasion Bekasi

Stasion Bekasi nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Jl. H. Juanda, Kota Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +19 méter ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu boga lima jalur karéta api aktip kalawan jalur 1 jeung 4 nu jadi jalur lurusna.

Unggal poéna ieu stasion ngalayanan rébuan panumpang komuter jurusan Jakarta maké KRL. Di beulah kulon stasion ieu aya dipo anu digunakeun pikeun nyimpen armada KRL anu karék bérés digunakeun.

Salian ti éta, minangka stasion anu perenahna di pétak jalur utama KA Jawa antara Jakarta-Surabaya, stasion ieu ogé jadi salasahiji stasion anu sibuk lantaran diliwatan ku KA ti Jakarta jeung réa jurusan di Pulo Jawa

Ti tanggal 1 Maret 2012 kungsi diterapkeun kawijakan yén sakabéh KA jarak jauh jeung manengah henteu eureun di stasion ieu, ngan di tanggal 1 Juli 2013 diberlakukeun kawijakan anu ngabalukarkeun babaraha KA jarak jauh jeung manengah bisa eureun di stasion ieu pikeun naék-turunkeun panumpang.

Kiwari, salian ti ngalayanan kadatangan panumpang KA jarak jauh jeung manengah ti arah Jawa Timur nepi Jawa Kulon, stasion ieu ogé ngalayanan KRL Commuter Line jurusan Stasion Jakarta Kota liwat Stasion Manggarai pp sarta KA Argo Parahyangan ruteu Bandung-Jakarta pp pikeun jadwal lalampahan nu tangtu, KA Argo Cheribon ruteu Tegal/Cirebon-Jakarta pp. Sabaraha karéta api jarak jauh ti arah wétan nu berhenti di stasion ieu nyaéta KA Serayu Pagi tujuan Purwokerto jeung KA Singasari tujuan Blitar.

Kiwari ogé eukeur aya pangwangunan jalur dwiganda doubled double tracks /DDT atawa quadruple tracks /QT di pétak Manggarai-Cikarang sahingga rél di jalur ieu bakal nambahan jadi opat jalur utama karéta api. Hal ini dilakukeun sangkan operasional KA jarak jauh/manengah jeung KRL Commuter Line henteu silih kaganggu.

Mimiti 19 Juni 2018 dilakukeun perpanjangan ruteu pikeun babaraha jadwal KA Bandara Soekarno-Hatta nepi stasion ieu, utamana di luar jam sibuk. Tikét bisa dibeuli liwat vending machine anu aya di pintu kidul Stasion Bekasi sarta bisa ogé liwat aplikasi Railink.

                                     

1. Layanan karéta api

Kelas ékonomi AC prémium

  • Mantab Prémium, jurusan Jakarta jeung jurusan Madiun liwat Semarang-Solo
  • Tawang Jaya Prémium, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Kutojaya Utara, jurusan Jakarta

Kelas ékonomi AC plus

  • Jayabaya, jurusan Jakarta terkadang ditambahkan kelas éksekutip
  • Jaka Tingkir, jurusan Jakarta terkadang ditambahkan kelas éksekutip
  • Gajah Wong, jurusan Jakarta

KRL bandara

KRL ARS Bandara Soekarno-Hatta, jurusan Bandara Soekarno-Hatta

KRL Commuter Line

  • Bekasi branch, jurusan Jakarta Kota
  • liwat Pasar Senén
  • Blue Line
  • liwat Manggarai
  • liwat Manggarai
  • liwat Pasar Senén
  • Cikarang branch, jurusan Jakarta Kota jeung jurusan Cikarang
                                     

1.1. Layanan karéta api Kelas campuran

  • Mataram, jurusan Jakarta éksekutip-bisnis
  • Senja Utama Solo, jurusan Jakarta éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Cirebon Éksprés régulér jeung fakultatif, jurusan Jakarta jeung jurusan Cirebon éksekutip-ékonomi AC plus
  • Gumarang, jurusan Jakarta éksekutip-bisnis
  • Singasari, jurusan Jakarta jeung jurusan Blitar éksekutip-ékonomi AC plus
  • Sawunggalih, jurusan Jakarta éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Argo Parahyangan régulér jeung tambahan, jurusan Jakarta Gambir atawa Pasar Senén jeung Bandung éksekutip argo-ékonomi AC prémium
  • Tegal Bahari, jurusan Jakarta jeung jurusan Tegal éksekutip-ékonomi AC plus
  • Senja Utama YK, jurusan Jakarta éksekutip-ékonomi AC prémium
                                     

1.2. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC prémium

  • Mantab Prémium, jurusan Jakarta jeung jurusan Madiun liwat Semarang-Solo
  • Tawang Jaya Prémium, jurusan Jakarta jeung jurusan Semarang
  • Kutojaya Utara, jurusan Jakarta
                                     

1.3. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC plus

  • Jayabaya, jurusan Jakarta terkadang ditambahkan kelas éksekutip
  • Jaka Tingkir, jurusan Jakarta terkadang ditambahkan kelas éksekutip
  • Gajah Wong, jurusan Jakarta
                                     

1.4. Layanan karéta api Kelas ékonomi AC

  • Brantas. jurusan Jakarta
  • Bengawan, jurusan Jakarta
  • Tawang Jaya, jurusan Jakarta
  • Kertajaya, jurusan Jakarta
  • Progo, jurusan Jakarta
  • Gaya Baru Malam Selatan, jurusan Jakarta
  • Serayu, jurusan Jakarta jadwal peuting jeung jurusan Kroya nyambung ka Purwokerto jadwal pagi
                                     

1.5. Layanan karéta api KRL bandara

KRL ARS Bandara Soekarno-Hatta, jurusan Bandara Soekarno-Hatta

                                     

1.6. Layanan karéta api KRL Commuter Line

  • Bekasi branch, jurusan Jakarta Kota
  • liwat Pasar Senén
  • Blue Line
  • liwat Manggarai
  • liwat Manggarai
  • liwat Pasar Senén
  • Cikarang branch, jurusan Jakarta Kota jeung jurusan Cikarang
                                     

2. Jadwal karéta api

Ieu jadwal karéta api panumpang anu eureun di Stasion Bekasi per 1 Méi 2019 révisi Gapéka 2017.

  • KA Régulér jeung fakultatif
  • KA Tambahan beroperasi nalika lebaran jeung natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu

Katerangan:

*) = Biasana dijalankeun mun deukeut ka poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu.

**) = Beroperasi sakali éwang.

***) = Biasana dijalankeun mun deukeut ka poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu sarta beroperasi sakali éwang

  • KRL Bandara Soekarno-Hatta
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →