Back

ⓘ Walungan Cisarayu




Walungan Cisarayu
                                     

ⓘ Walungan Cisarayu

Walungan Cisarayu atawa Walungan Serayu nyaéta hiji walungan anu aya di lima kabupatén di Jawa Tengah, nyaéta Kabupatén Wonosobo, Banjarnegara, Purbalingga, Banyumas, jeung hilirna di Kabupatén Cilacap. Perenah girangna aya di Gunung Prahu, Pagunungan Diéng. Walungan ieu kaasup walungan anu lumayan lébar.

Walungan Cisarayu ogé kungsi jadi wates wétan Karajaan Galuh. Hal éta anu ngabalukarkeun babaraha wewengkon di Jawa Tengah anu perenahna di kuloneun Cisarayu loba ditempatan ku urang Sunda sarta basa nu dipaké na gé basa Sunda, lain basa Jawa, saperti di Kacamatan Dayeuhluhur.

                                     
  • keroncong anu diciptakeun ku R. Soetedja. Lagu ieu nyaritakeun kaéndahan Walungan Cisarayu Kiwari lagu ieu mindeng dipaké di babaraha stasion karéta api di
  • méter. Di jalur ieu ogé aya sasak anu ngaliwatan walungan panggedéna di Jawa Tengah, nyaéta Walungan Cisarayu anu kabéhanana diwangun nalika jaman Hindia Walanda
  • méter. Di jalur ieu ogé aya sasak anu ngaliwatan walungan panggedéna di Jawa Tengah, nyaéta Walungan Cisarayu Kalawan dioperasikeunna jalur ganda Purwokerto - Kroya
  • Kebasén, sarta babaraha jambatan anu kawilang panjang saperti Jambatan Walungan Cisarayu jeung Jambatan Sakalibél. Jalur karéta api Cirebon - Prupuk Jalur karéta
  • Kecap Serayu asalna tina Sarayu atawa Cisarayu nyaéta ngaran walungan anu aya di Jawa Tengah, baheula walungan ieu dipaké pikeun batas wétan Karajaan

Users also searched:

...