Back

ⓘ Kalédonia



                                     

ⓘ Kalédonia

Kalédonia nyaéta sebutan kuno kanggé Scotlandia, wilayah bagian utara Inggris nu kantos dikawasa ku militer Romawi, nyèta pada masa pamarèntahan Kaisar Septimius Severus. Ayeuna ibu kota Scotlandia nyaèta Edinburgh sareng kota pangageungna nyaèta Glasgow. Numutkeun para sejarawan Caledonia asalna ti nami suku bangsa Caledones. Dina masyarakat kontemporer katènaranna nami Caledonia dianngo kanggè nyebutkeun nami penerbangan, perguruan tinggi, sareng sajabina.

Numutkeun gegrafis Nieuw Calédonia Nouvelle Caledonie mangrupa wilayah jajahan Perancis di Samudra Pasifik di kidul-kulon. Wilayah ieu ditemukeun ku James Cook 1774. Cenah, manéhna ngaranan wilayah ieu Caledonia Anyar kumatak inget tanah kalahiranna, Scotlandia. Baca ogén Belenggu.

Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →