Back

ⓘ Toyota Supra




Toyota Supra
                                     

ⓘ Toyota Supra

Toyota Supra mangrupa mobil sport anu miboga kamampuan anu luhur dijieun ku Toyota Motor Corporation, Jepang ti taun 1978 dugi ka taun 2002. Mimiti na, Supra mangrupa versi méwah ti mesin 6 silinder Toyota Celica. Ti taun 1986, Supra jadi mobil sport anu eweuh hubunganana jeung Celica.

                                     

1. Generasi kahiji 1978-1981

Celica XX di Jepang, atawa nu dijual minangka ngaran Celica Supra keur ekspor nyaéta Celica Liftback anu wheelbase na leuwih panjang jang ngawadahan mesin 6 silinder. Mesin anu aya nyaéta tipe M 2000 cc, 4M 2600 cc, jeung 5M 2800 cc.

                                     

2. Generasi Kadua 1982-1986

Konsepna masih sarua siga modél saacana, nyaéta modél Celica Liftback anu maké wheelbase leuwih panjang jeung mesin 6 silider, ngan kiwari Celica XX atawa Supra ogé biga bagéan hareup anu beda anu maké lampu Fully Retractable.

Mesin 6 silinder anu dipaké nyaéta 1G 2000 cc jeung 5M-GE 2800 cc. Supra diwangun ti Type L anu méwah jeung Type S Type P di Amérika anu Sporty. Supra Type S / Type P boga over fender, spoiler tukang, jok hareup bucket, jeung velg alloy jeung ban anu leuwih lubak.

                                     

3. Generasi Katilu 1986-1992

Ti ayeuna Supra mangrupa mobil Sport nu miboga kamampuan anu luhur, nu eweuh hubunganana jeung Celica. Wangun Body nu dipaké tetep Liftback. Teu siga Celica anu pindah ka pamuter ban hareup jeung 4WD, Supra tetep maké pamuter ban tukang.

Mesin nu dipaké nyaéta 2000 cc 1G-GEU & 1G-GTE turbo, 2500 cc 1JZ-GTE, jeung 3000 cc 7M-GE naturally aspirated jeung 7m-GTE turbo. Ngan mesin 3000 cc anu dipasang dina Supra jang pasar ekspor. Transmisi anu aya nyaéta 5 speed manual jeung 4 speed automatic. Supra seri 70 ieu mangrupa mobil sport anu miboga teknologi canggih dina jaman na contona rem ABS jeung TEMS Toyota Electronic Modulated Suspension nyaéta suspensi anu bisa diatur tarikanana.

Dina 1987, supra jadi mobil resmi anu dipaké ku Toyota Téam Europe di Kajuaraan Reli Dunia atawa WRC.

Husus keur pasar Jepang, dipedalkeun Supra Turbo A di taun 1988 dina jumlah anu saeutik mung 500 unit pikeun minuhan kaperluan homologasi mobil balap touring Group A.



                                     

4. Generasi Kaopat 1993-2002

Supra anu dibere kode JZA80 ieu jauh leuwih hebat batan modél saméméhna. Mesin nu dipaké nyaéta 2JZ-GE atawa 2JZ-GTE turbo 3000 cc. modél nu paling tereh nyaéta turbo anu maké transmisi manual 6 speed, jeung mampu maju nepi ka 270 km/jam. Supra ogé aya nu maké bagéan luhur atap targa anu bisa dibuka. Spoiler tukang nu jangkung standar dina modél turbo, atawa opsional dina modél non-turbo.

Dina 1997 dipedalkeun Supra 15th Anniversary Edition dina jumlah anu kawetas. modél taun 1998 mangrupa Supra pamungkas di Amérika Serikat, jeung produksi Supra di Jepang dihentikeun di taun 2002.

                                     

5. Generasi kalima 2019

Generasi kalima ti Supra diwanohkeun di North American International Auto Show taun 2019 di Detroit, Amérika Serikat di kaping 14 januari 2019. Generasi kalima Toyota Supra diwangun dina platform BMW Cluster Architecture CLAR sasarengan jeung BMW Z4 anyar. Generasi kalima Toyota Supra ngagaduhan dua tipe mesin, mesin inline-four 2 liter BMW B48B20 di Jepang jeung sababaraha negara di Éropa jeung 3 liter inline-six BMW B58B30. Modél mesin 2 liter boga tenaga 145-190 kW 194–255 hp; 197–258 PS 4.500 to 6.500 rpm jeung torsi 320–400 N⋅m 236–295 lbf⋅ft di 1.450 nepi 4.200 rpm. Mesin 3 literna boga tenaga 250–285 kW 335–382 hp; 340–387 PS ti 5.000 nepi 6.500 rpm jeung torsi 495–500 N⋅m 365–369 lbf⋅ft ti 1.600 nepi 4.500 rpm. Transmisi anu dipaké di mobil ieu nyaéta transmisi 8 percepatan ZF 8HP.