Back

ⓘ Stasion Cikampék



Stasion Cikampék
                                     

ⓘ Stasion Cikampék

Stasion Cikampék nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Cikampék Kota, Cikampék, Karawang. Stasion anu aya dina kaluhuran +46 méter ieu mangrupa stasion pangwétanna di Daérah Operasi I Jakarta jeung Kabupatén Karawang, sarta mangrupa stasion karéta api panggedéna di Kabupatén Karawang. Stasion ini diwangun taun 1894 sarta miboga dalapan jalur karéta api, jalur 3 jeung 4 minangka jalur lurus.

Stasion ieu jadi salasahiji stasion nu penting pikeun lalampahan KA ti Jakarta ka rupa-rupa kota di Pulo Jawa. Di beulah wétan stasion ieu, jalur kabagi jadi dua cabang: jalur beulah kalér ka Cirebon, sedengkeun jalur beulah kidul ka Bandung. Baheula, saacan dioperasikeunna jalur ganda pétak Cikampék-Cirebon, ampir kabéh KA anu berangkat ti Jakarta eureun di stasion ieu. Lantaran pikeun mastikeun yén pétak jalur di hareupeunna geus aman pikeun diliwatan KA-KA saenggeusna jeung ogé pikeun ngadagoan pasilangan KA ti arah Cirebon, utamana pas isuk-isuk jeung soré. Baheula aya jalur anu arahna ke Cilamaya anu geus dinonaktipkeun taun 1970-an.

Stasion ieu pun minangka "tempat istirahat panungtung" pikeun lokomotip diesel hidraulik anu dialokasikeun di Dipo Lokomotip Tanahabang.

                                     

1. Layanan karéta api

Kelas éksekutip

Argo Parahyangan Tambahan, jurusan Jakarta jadwal sore sarta jurusan Bandung Hall atawa Kiaracondong, jadwal isuk-isuk

Kelas campuran

  • Harina, jurusan Bandung sarta jurusan Surabaya éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Cirebon Éksprés, jurusan Jakarta éksekutip-ékonomi AC plus, jadwal isuk-isuk
  • Argo Parahyangan Tambahan, jurusan Bandung éksekutip argo-ékonomi AC prémium
  • Ciremai, jurusan Bandung sarta jurusan Semarang éksekutip-bisnis
  • Tegal Bahari, jurusan Tegal éksekutip-ékonomi AC plus, jadwal peuting

Kelas ékonomi AC plus

  • Jaka Tingkir, jurusan Yogyakarta
  • Singasari, jurusan Jakarta sarta jurusan Blitar
  • Jayabaya, jurusan Jakarta sarta jurusan Surabaya nyambung ka Malang

Kelas ékonomi AC

  • Tegal Éksprés, jurusan Jakarta sarta jurusan Tegal
  • Serayu, jurusan Kroya nyambung ka Purwokerto

Lokal/komuter ékonomi AC

  • Jatiluhur/Lokal CKP, jurusan Jakarta
  • Walahar Éksprés/Lokal PWK, jurusan Jakarta sarta jurusan Purwakarta
                                     

2. Jadwal karéta api

Berikut ini adalah jadwal karéta api penumpang yang berhenti di Stasion Cikampék per 1 Desember 2018 revisi Gapeka 2017.

  • KA Reguler
  • KA Tambahan dioperasikan pas keur lebaran sarta natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →