Back

ⓘ Stasion Cikampék




Stasion Cikampék
                                     

ⓘ Stasion Cikampék

Stasion Cikampék nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu B anu perenahna di Cikampék Kota, Cikampék, Karawang. Stasion anu aya dina kaluhuran +46 méter ieu mangrupa stasion pangwétanna di Daérah Operasi I Jakarta jeung Kabupatén Karawang, sarta mangrupa stasion karéta api panggedéna di Kabupatén Karawang. Stasion ini diwangun taun 1894 sarta miboga dalapan jalur karéta api, jalur 3 jeung 4 minangka jalur lurus.

Stasion ieu jadi salasahiji stasion nu penting pikeun lalampahan KA ti Jakarta ka rupa-rupa kota di Pulo Jawa. Di beulah wétan stasion ieu, jalur kabagi jadi dua cabang: jalur beulah kalér ka Cirebon, sedengkeun jalur beulah kidul ka Bandung. Baheula, saacan dioperasikeunna jalur ganda pétak Cikampék-Cirebon, ampir kabéh KA anu berangkat ti Jakarta eureun di stasion ieu. Lantaran pikeun mastikeun yén pétak jalur di hareupeunna geus aman pikeun diliwatan KA-KA saenggeusna jeung ogé pikeun ngadagoan pasilangan KA ti arah Cirebon, utamana pas isuk-isuk jeung soré. Baheula aya jalur anu arahna ke Cilamaya anu geus dinonaktipkeun taun 1970-an.

Stasion ieu pun minangka "tempat istirahat panungtung" pikeun lokomotip diesel hidraulik anu dialokasikeun di Dipo Lokomotip Tanahabang.

                                     

1. Layanan karéta api

Kelas éksekutip

Argo Parahyangan Tambahan, jurusan Jakarta jadwal sore sarta jurusan Bandung Hall atawa Kiaracondong, jadwal isuk-isuk

Kelas campuran

  • Harina, jurusan Bandung sarta jurusan Surabaya éksekutip-ékonomi AC prémium
  • Cirebon Éksprés, jurusan Jakarta éksekutip-ékonomi AC plus, jadwal isuk-isuk
  • Argo Parahyangan Tambahan, jurusan Bandung éksekutip argo-ékonomi AC prémium
  • Ciremai, jurusan Bandung sarta jurusan Semarang éksekutip-bisnis
  • Tegal Bahari, jurusan Tegal éksekutip-ékonomi AC plus, jadwal peuting

Kelas ékonomi AC plus

  • Jaka Tingkir, jurusan Yogyakarta
  • Singasari, jurusan Jakarta sarta jurusan Blitar
  • Jayabaya, jurusan Jakarta sarta jurusan Surabaya nyambung ka Malang

Kelas ékonomi AC

  • Tegal Éksprés, jurusan Jakarta sarta jurusan Tegal
  • Serayu, jurusan Kroya nyambung ka Purwokerto

Lokal/komuter ékonomi AC

  • Jatiluhur/Lokal CKP, jurusan Jakarta
  • Walahar Éksprés/Lokal PWK, jurusan Jakarta sarta jurusan Purwakarta
                                     

2. Jadwal karéta api

Berikut ini adalah jadwal karéta api penumpang yang berhenti di Stasion Cikampék per 1 Desember 2018 revisi Gapeka 2017.

  • KA Reguler
  • KA Tambahan dioperasikan pas keur lebaran sarta natal-taun anyar; kadang ogé pas poé libur nasional atawa ahir pekan nu tangtu
                                     
  • Stasion Tambun TB Aksara Sunda: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮒᮙ ᮘ ᮔ nyaéta stasion karéta api kelas III leutik anu perenahna di Mekarsari, Tambun Selatan, Bekasi. Stasion
  • 2991750 Stasion Karawang KW Aksara Sunda: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮊᮛᮝ nyaéta stasion karéta api kelas I anu perenahna di Nagasari, Karawang Barat, Karawang. Stasion anu
  • jurusan Purwakarta Jatiluhur Lokal CKP, jurusan Jakarta jeung jurusan Cikampék Karéta api Subdit Jalan Rel dan Jembatan 2004 Buku Jarak Antarstasiun
  • Kabupatén Indramayu. Ti saprak pangwangunan jalur ganda Cikampék - Cirebon di taun 2002 - 2003, stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka
  • Stasion Klari KLI Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮊ ᮛ nyaéta stasion karéta api kelas III leutik anu perenahna di Gintungkerta, Klari, Karawang. Stasion
  • Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Ti saprak pangwangunan jalur ganda Cikampék - Cirebon di taun
  • Operasi III Cirebon. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Ti saprak pangwangunan jalur ganda Cikampék - Cirebon di taun
  • anu ngan nepi Cikampék dipanjangan deui pikeun ngalayanan panumpang karéta api di Cirebon. Di tanggal 3 Juni 1912, jalur karéta api Cikampék - Cirebon bérés
  • CKP, jurusan Jakarta jeung jurusan Cikampék Ping 3 Nopémber 2009 jam 22.30, KA Argo Bromo Anggrék mogok di Stasion Kedunggedeh. Ku sabab kitu, ratusan
  • Stasion Kramat KMT Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮊ ᮙᮒ mangrupa stasion karéta api kelas III leutik anu pererahna di Jalan Percetakan Negara III, Paséban
  • Stasion Pekalongan PK Hanacaraka: ꦱ ꦠꦱ ꦪ ꦤ ꦥ ꦏꦭ ꦔꦤ Sêtasiyun Pekalongan nyaéta stasion karéta api kelas badag tipeu C anu perenahna di Bendan Kergon

Users also searched:

...