Back

ⓘ Suraghana




                                     

ⓘ Suraghana

Sang Jalantara Prabu Suraghana atawa Rahyang Mandiminyak nyaéta raja kadua Kerajaan Galuh anu maréntah di Kerajaan Galuh gumelar Prabu Suradharmaputra ti mimiti taun 702 Masehi dugi ka 709 Masehi minangka panerus bapana, raja Sang Wretikandayun.

                                     

1. Biografi

Ngarana Sang Jalantara putra Wretikandayun putra Raja Kandiawan putra Raja Putra Suraliman putra Maha Guru Manikmaya.

Sang Jalantara, Rahyang Mandiminyak, putra mahkota Galuh, lahir 546 C 643 M.

                                     

2. Pamaréntahan Galuh Jeung Kalingga

Sang rama Sang Wretikandayun, jumeneng raja 90 taun 612-702 M. Dina taun 695 M Rahyang Mandiminyak jatukrami jeung Déwi Parwati, puteri Ratu Sima ti Kalingga Jawa Tengah.

                                     
  • Jabatan pulitik Saméméhna Sang Kandiawan Raja Kendan Raja Galuh 612 - 702 M Sanggeusna Sang Jalantara Prabu Suraghana

Users also searched:

...