Back

ⓘ Stasion Cilaku




Stasion Cilaku
                                     

ⓘ Stasion Cilaku

Stasion Cilaku nyaéta stasion karéta api nonaktif kelas III/leutik anu perenahna di Sukasari, Cilaku, Cianjur. Stasion anu luhurna +457 méter ieu kaasup Daérah Operasi II Bandung. Stasion ieu diwangun taun 1883 ku Staatsspoorwegen, pausahaan karéta api Hindia Walanda.

Stasion ieu kungsi ditutup taun 2003 ku sabab aya longsor anu nutupan jalur karéta api Cianjur-Sukabumi. Kiwari jalur ieu geus aktip deui sarta stasion ieu geus dirénovasi, ngan karéta api Siliwangi jurusan Sukabumi jeung Stasion Cianjur henteu eureun di stasiun ieu. Stasion ieu miboga dua jalur karéta api, pasinyalan di stasion ieu teu difungsikeun.

                                     
  • Stasion Cilebut Lokasi di Kabupatén Bogor Stasion Cilebut CLT Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮎ ᮜ ᮘ ᮒ nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna
  • Stasion Batutulis Kode: BTT Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮘᮒ ᮒ ᮜ ᮞ nyaéta stasion karéta api kelas III leutik nu perenahna di Lawanggintung, Bogor Selatan
  • Stasion Gandasoli GDS Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮌᮔ ᮓᮞ ᮜ nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cipurut, Cireunghas, Sukabumi. Stasion anu luhurna
  • halteu karéta api nonaktif kelas III leutik anu perenahna di Sirnagalih, Cilaku Cianjur. Halteu anu kaluhuranna 448 méter ieu kaasup Daérah Operasi II
  • Stasion Cigombong Kode: CGB Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮎ ᮌ ᮙ ᮘ nyaéta hiji stasion karéta api nu perenahna di Cigombong, Cigombong, Bogor. Stasion
  • Stasion Pondok Cina kodeu: POC Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮕ ᮔ ᮓ ᮊ ᮎ ᮔ nyaéta stasion karéta api kelas II anu perenahna di Pondok Cina, Beji, Kota
  • Stasion Cisaat CSA Aksara Sunda Baku: ᮞ ᮒᮞ ᮇᮔ ᮎ ᮞᮃᮒ nyaéta stasion karéta api anu perenahna di Cisaat, Cisaat, Sukabumi. Stasion ieu dioperasikeun

Users also searched:

...