Back

★ Surah-surah Makkiyah jeung Madaniyah



                                     

★ Surah-surah Makkiyah jeung Madaniyah

Makkiyah ningali ka ayat-ayat atawa hiji bab-bab ieu wangsit di Mekah. Salaku bab-bab ieu wangsit di Madinah, nu disebut Madaniyah. Nepi ka ayeuna, masih aya sawala antara dua sarjana jeung élmuwan Muslim ngeunaan bagian nu beda-beda Quran yen anu kaasup dina golongan Makkiyah jeung Madaniah.

                                     

1. Pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. (Pambagian Makkiyah and Madaniyah)

Lain élmuwan Muslim anu can tepung pamanggih ngeunaan harti atawa watesan Makkiyah sareng Madaniyah. Sangking pentingna ieu topik, nu muncul nyaéta cabang élmu anu husus nalungtik perkara Makkiyah sareng Madaniyah nu disebut Elmu pangaweruh tina al-Makki wa al-Madani. Dina ringkes, ulama jeung élmuwan anu dibagi jadi dua kelompok anu ngagunakeun téori karya jeung téori kontemporer.

                                     

1.1. Pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. 1. Téori Geografis. (1. The Theory Of The Geographical)

Téori ieu ngadefinisikeun Makkiyah, salaku ieu téh hiji ayat atawa hiji bab-bab ieu wangsit di Mekah, bari Madaniyah mangrupa ayat-ayat atawa hiji bab-bab anu kaungkap Madaniyah.

                                     

1.2. Pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. 2. Téori Subjektif mukhatabin fi nuzuli. (2. The theory of Subjective mukhatabin fi nuzuli)

Téori pikeun nempo subyek atawa hiji jalma anu disebut. Lamun hiji ayat atawa hiji bab tina eta nu nyieun eta mungkin for jeung masarakat Islam, jeung hartina kaasup golongan Makkiyah. Sabalikna, lamun hiji ayat atawa hiji bab tina eta nu nyieun eta mungkin for jeung masarakat Madinah, hartina kaasup grup Madaniyah. Menurut teori ieu, panggilan, ka masarakat-Na make frasa "nyaa ayyuhannas", "nyaa ayyuhalkafiruun", "nyaa bani Adam". Anggota, society of Madinah dipanggil ku kecap, nyaa ayyuhal ladziina amanuu ".

                                     

1.3. Pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. 3. Téori Sajarah

Teori nyaéta pikeun ngabagi Makkiyah sareng Madaniyah dumasar kana waktu turuna unggal bagian atawa bab dina Quran. Lamun hiji ayat atawa hiji bab tina eta pikeun nurunkeun Rasulullah hijrah ka Madinah, hartina kaasup Makkiyah, komo lamun turuna ayat atawa hiji bab nu teu di kota Mekah. Contona, dina Mina, Arafah, Hudaibiyah, jeung lokasi batur. Sabalikna, lamun bagian atawa bab anu diturunkeun sanggeus Rasulullah pindah ka sarana Utama hiji ayat atawa hiji bab tina eta kaasup dina Madaniyah, sanajan turunna teu di kota Madinah, contona, di Badar jeung Poé.

                                     

1.4. Pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. 4. Téori Analisis Eusi-eusi analisis

Teori nyaéta pikeun ngabedakeun Makkiyah sareng Madaniyah dumasar kana eusi hiji ayat atawa hiji talatah. Téori ieu nyebutkeun yén hiji ayat atawa surah Makkiyah ulah anjeun ngabejaan ka nabi-nabi sanesna anu bahaula. Sedengkeun Madaniyah mangrupa bagian atawa bab anu anjeun hudud, faraid, jeung sajabana.

Salah sahiji ilmuwan karya, Muslim Subhi, nambahan hiji ciri nu leuwih rinci ngeunaan Makkiyah sareng Madaniyah yén nu digambarkeun dina tabél ieu:

                                     

1.5. Pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. Theory Of Kontemporer. (The Theory Of The Contemporary)

Ulikan élmu Al-Quran kiwari ngahasilkeun hiji teori-hiji teori anyar ngeunaan pambagian Makkiyah sareng Madaniyah. Salah sahiji ahli elmu pangaweruh tina Al-Quran téh hiji kontemporer Nasr Hamid Abu Zaid. Manéhna diusulkeun metoda nu kritis ngeunaan istilah Makkiyah sareng Madaniyah tanpa ngaleungitkeun jasa layanan élmuwan dina waktu anu katukang. Dina pambukaan bukuna nu boga judul Mafhum hiji-Nash Dirasah fi Ulum Al-Quran, anu nyebutkeun yén gaya basa antara fase Perang, salaku dibandingkeun jaung fase Pasamoan. Fase Perang, netepkeun dasar gambaran tina masarakat anyar nu patukang tonggong jeung kolot urang nu loba nyicingan Perang. Ayat-ayat atawa hiji bab-bab anu kaasup dina fase ieu, eta ngajarkeun hiji jalan pikiran nu anyar ngeunaan assassin sacara, tauhid, jeung kamusyrikan ka urang Islam. Sedengkeun phase of the Knust, menurut Nasr, nyaéta fase pambangunan sosial legislasi pambangunan eta. Nasr ditambahkeun yén tujuan ditetepkeunna syariat hukum pikeun nangtayungan masarakat ti kesesatan jaung jalma anu sesat ku asumsi yen hukum pidana dipaké pikeun nangtayungan masarakat Muslim.

Dina nangtukeun Makkiyah sareng Madaniyah, Nasr teu nangtukeun naha hiji ayat atawa hiji bab dumasar kana wengkon, waktu, atawa matuh ka, tapi kanyataanana téks dumasar kana gerakan sajarah. Penjelasan lengkapna bisa ditempo dina tabél ieu:



                                     
  • maca penjelasan anu leuwih jéntré téori, kritik, jeung sawala ilmuwan ngeunaan topik ieu, mangga klik artikel Surah - surah Makkiyah jeung Madaniyah
  • diturunkeun di Madinah Madaniyah nyaéta surah Al - Bayyinah, Az - Zalzalah, jeung An - Nasr. Surah anu boga ayat pang lobana dina juz ieu nyaéta Surah An - Nazi at 46
                                     
  • Surah Al - Falaq سورة الفلق - Subuh nyaéta surat Al Qur an anu diturunkan di Madinah sanggeus Surat Al Fiil. Surat ieu ngandung lima ayat sarta ditempatkeun
  • Surat An Nas nyaéta surah pamungkas ka - 114 dina Al Qur an. Ngaran An - nas dicokot tina kecap An - nas anu sababaraha kali disebut dina surat ieu anu hartina
  • diturunkeun di antara surat - surat anu aya dina Al Quran sarta kaasup golongan surah Makkiyah anu turun di Mekah . Surat ieu disebut Al Fatihah Bubuka alatan

Users also searched:

surah-surah makkiyah jeung madaniyah, masarakat . surah-surah makkiyah jeung madaniyah,

...

Encyclopedic dictionary

Translation
Free and no ads
no need to download or install

Pino - logical board game which is based on tactics and strategy. In general this is a remix of chess, checkers and corners. The game develops imagination, concentration, teaches how to solve tasks, plan their own actions and of course to think logically. It does not matter how much pieces you have, the main thing is how they are placement!

online intellectual game →