Back

ⓘ Abdul Halim




                                     

ⓘ Abdul Halim

Abdul Halim nyaéta salah saurang Kiai Haji, ulama, guru. Ngaran saacan naék hajina nyaéta Otong Syatori, anakna Muhammad Iskandar, panghulu kawedanan Jatiwangi. Ti keur leutik geus ngaji agama kanu jadi bapana, terus pundah-pindah ka sababaraha pasantrén. Di unggal pesantrén anjeunna diajar sataun nepi 3 taun. Mimitina di pasantrén Ranji Wétan, Majalengka, pimpinan K.H. Anwar, teras pasantrén Lontangjaya, Leuwimunding, pimpinan K.H. Abdullah; Pasantrén Bobos, Sumber, Cirebon, pimpinan K.H. Sujak ; Pasantrén Ciwedus, Cilimus, Kuningan pimpinan K.H. Ahmad Sobari; Pasantrén Kedungwuni, Pakalongan pimpinan K.H. Agus, teras satuluyna balik deui ka Pasantrén Ciwedus.