Back

ⓘ Aang Kunaefi




                                     

ⓘ Aang Kunaefi

Haji Aang Kunaéfi Kartawiria. Mayor Jénderal,perwira tinggi TNI-AD, Gubernur, Dutabesar. Anjeunna meunang pendidikan kemilitéran di Waenaya Akademia M.W. Frunze, Moskwa, Uni Sovyét jeung Séskoad. Anjeunna jadi Komandan Komando Militér Kota Cirebon, Komandan Batalyon Infanteri 302/ Brawijaya Divisi Siliwangi ; Ajudan Jénderal Kodam VI Siliwangi; Dosén Séskoad ; Kapala Staf tuluy Panglima Kodam I/ Iskandarmuda, Acéh ; Pupuhu Gabungan-5 Téritorial Departemén Pertahanan dan Kéamanan RI ; Panglima Kodam VI Siliwangi ; Pajabat Gubernur tuluy Gubernur Jawa Barat ; Dutabesar RI untuk Arab Saudi, Oman jeung Yaman. Salila jadi gubernur, Aang loba ngaraketkeun komunikasi jeung kaum ulama, a.l. nyieun Majelis Ulama Indonésia Jawa Barat, ngawangun Panitia Penafsir Al-Quran kanu bahasa Sunda, jrrd.

                                     
  • Aang Kunaéfi Kartawiria lengkepna Mayor Jenderal TNI Purn. Aang Kunaéfi Kartawiria nyaéta saurang inohong Jawa Barat anu gumelar di Bandung, Jawa
  • dengan Keputusan Nomor 67 M Tahun 1980 tertanggal 7 Mei 1980 menetapkan Aang Kunaefi sebagai Gubernur Jawa Barat untuk masa jabatan kedua. Dilantik oleh Menteri
  • Operasi Militer I - VI Satya Lencana PBB Garuda VI Mohamad Sanusi Hardjadinata Aang Kunaéfi Kartawiria Ukar Bratakusumah Mashudi Ahmad Héryawan Pejabat Menteri
  • 1967 Solihin Gautama Purwanegara 11 1970 Lowong 1973 1 Agustus 1978 - Aang Kunaefi 12 1975 5 Soehoed Warnaen 1 Agustus 1978 19 Mei 1980 Nonpartisan 13
  • Bandung Fraksi PPP Masa jabatan 1982  1992 Présidén Soeharto Gubernur Aang Kunaefi Yogie Suardi Memet Bupati Sani Lupias Abdurachman Cherman Effendi Hatta

Users also searched:

...