Back

ⓘ Kuntowijoyo




                                     

ⓘ Kuntowijoyo

Kuntowijoyo ping gumelar 18 Septembèr 1941 ti Bantul, Yogyakarta, kawin jeung Susilaningsih. Kuntowijoyo pupus kaping 22 Pebruari 2005. Pendidikan S-2 di Universitas Connecticut, S-3 Universitas Columbia, Amèrika Serikat. Pagawèan tetep janten dosen Pakultas Sastra jeung Budaya, Universitas Gadjah Mada, Yogyakarta. Miboga potènsi saè dina bidang proses kreatip jeung analisis kritis, tapi dina bidang sastra leuwih dikenal salaku saurang novelis, disagigireun sejarawan sasuai jeung disiplin utamana. Kuntowijoyo pangabisa nulis loba gende. Karya sastra anu dihasilkeun, dina wangun novèl, diantarana: Kereta yang Berangkat Pagi Hari, Pasar, Khotbah di Atas Bukit, Impian Amerika, jeung Mantra Penjinak Ular. Dina bentuk drama: Rumput Danau Bento, Tidak Ada Waktu bagi Nyonya Fatma, Barda dan Cartas, jeung Topeng Kayu. Dina bentuk kempelan puisi: Isyara t, Suluk Awang-awang, jeung Makrifat Daun-daun. Dina bentuk kempelan cerpon ; Dilarang Mencintai Bunga-bunga, jeung Hampir sebuah Sebversi.

Karya-karya anu lain, diantarana: Dinamika Umat Islam Indonesia 1985, Budaya dan Masyarakat 1987