Back

ⓘ Universitas Langlangbuana




                                     

ⓘ Universitas Langlangbuana

Universitas Langlangbuana nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Universitas Langlangbuana atawa nu ilahar dipiwanoh Unla aya dina papayung Yayasan Pendidikan Tri Bhakti Langlangbuana. Alamat Unla téh aya di Jalan. Karapitan No. 116. Telp. 022-4218084, 4230601 fax. 022-4237144.

                                     

1. Sajarah

Dina taun 1980 ku gawéna sababaraha urang purnawirawan Polri nu paduli kana pendidikan nu aya di Bandung jeung sababaraha urang ahli kaélmuan ti Universitas Padjadjaran sarta diwidian ku Kadapol VIII Langlangbuana Jawa Kulon kiwari Polda Jabar dina taun 1982, diadegkeun Universitas Langlanghuana. Sacara formal Universitas Langlangbuana diadegkeun ku Yayasan Pendidikan Tri Bhakti disingkat YPTB di mana Kadapol VIII Langlangbuana Jawa Kulon jadi Papayung.

*) kiwari geus jadi almarhum

Aya ogé nu ngadegkeun Universitas Langlangbuana nyaéta:

*) kiwari geus jadi almarhum

Universitas Langlangbuana dilaksanakeun numutkeun Izin Operasional ti Koordinator Perguruan Tinggi Swasta Wilayah III Jawa Kulon ku Surat Keputusan No. Skep/031/1982 Tanggal 14 April 1982 ka YPTB.

Ti mimiti ngadeg nepi ka kiwari geus aya 5 urang Rektor nu nyicingan ngalungguhan di Unla, nyaéta:

Nepi ka kiwari aya leuwih ti 13.000 urang lulusan nu sumbar di Indonésia ogé diluar nagri nu geus miboga kalungguhan nu penting.

                                     

2. Fakultas

Fakultas Ilmu Sosial dan Politik

  • Ilmu Kesejahteraan Sosial S1
  • Ilmu Pemerintahan S1
  • IlmuKomunikasi S1
  • Kepolisian D-III

Fakultas Keguruan dan Ilmu Keguruan S1

  • Pendidikan Matematika S1
  • Pendidikan Ekonomi/Akuntansi S1
  • Pendidikan Guru SD S1

Fakultas Teknik

  • Teknk Sipil S1
  • Teknik Informatika S1
  • Arsitektur S1
  • Teknik Industri S1
  • Teknik Elektro S1

Pasca Sarjana S2

  • Manajemen
  • Ilmu Pemerintahan
  • téhnik Informatika
  • Ilmu Hukum
                                     
  • Maranatha, Bandung Universitas Kuningan, Kuningan Universitas Langlangbuana Bandung Universitas Muhammadiyah, Sukabumi Universitas Muhammadiyah Cirebon

Users also searched:

...
...
...