Back

ⓘ Universitas Jenderal Achmad Yani




                                     

ⓘ Universitas Jenderal Achmad Yani

Universitas Jenderal Achmad Yani atawa nu ilahar disingget UNJANI nyaéta salah sahiji paguron luhur nu aya di Kota Cimahi, Jawa Kulon, Indonésia. Alamatna di Jalan Terusan Jendral Sudirman, Cimahi.

                                     

1. Sajarah

Universitas Jenderal Achmad Yani mangrupa hasil gabungan ti sakola-sakola luhur nu dikongkolakkeun ku YKEP nyaéta: Sekolah Tinggi Teknologi Jenderal Achmad Yani STTA, Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Jenderal Achmad Yani STIéa sarta Sekolah Tinggi Matematika dan Ilmu Pengetahuan Alam ST MIPA.

Ngadegna UNJANI ditetepkan ku Surat Keputusan Ketua Umum YKEP nomor: 027/YKEP/1990 tanggal 20 Mei 1990 nu satuluyna disahkeun ku Menteri Pendidikan dan Kebudayaan kalayan Surat Keputusan nomor: 0512/O/1990 tanggal 9 Agustus 1990. Dina kamekaranna, Sekolah Tinggi Teknologi Industri Bandung STTIB nu dikongkolakeun ku YKEP ti taun 1985, ngagabung jeung UNJANI di taun 1992.

Dina taun 1992, UNJANI miboga 3 tilu Fakultas nyaéta:

  • Fakultas MIPA kalayan jurusan Kimia, Fisika, jeung Informatika.
  • Fakultas Ekonomi kalayan jurusan: Manajemen, Akuntansi
  • Fakultas téhnik kalayan jurusan: Teknik Metalurgi, Teknik Elektro, Teknik Kimia jeung D3 Keramik, Teknik Sipil, Teknik Mesin, Teknik Manajemen Industri

Dina taun éta ogé UNJANI nambahan fakultas di lingkunganna nyaéta Fakultas ISIP kalayan jurusan Ilmu Pemerintahan jeung Fakultas Kedokteran. Pangembangan kahareupna ku cara nambahan jurusan Ilmu Hubungan Internasional dina taun 1993, jurusan Farmasi kalayan Program MIP dina tahun 1999 jeung Fakultas Psikologi dina taun 2003. UNJANI kiwari miboga 20 dua puluh Program Studi ti 14 opat belas jurusan atawa 6 genep fakultas. Kahareupna UNJANI terus ngamekarkeun jeung namabahan Program Studi kalayan saluyu jeung kabutuhan masarakat.

                                     

2. Fakultas

Fakultas Teknik

  • téhnik Elektro
  • téhnik Metalurgi
  • téhnik Kimia
  • téhnik Sipil
  • téhnik Industri
  • téhnik Mesin

Fakultas Ilmu Sosial dan Ilmu Politik

  • Ilmu Pemerintahan
  • Hubungan Internasional Terakreditasi A oleh BAN-PT
                                     

3. Fasilitas

Kampus UNJANI miboga sababaraha kaleuwihan nu di antarana nyaéta lokasi kampus aya dilingkungan nu sejuk sarta asri, nyiptakeun suasana diajar nu tumaninah pikeun mahasiswa atawa dosen. Aya sababaraha fasilitas di UNJANI, nu di antarana:

  • Auditorium GSK Gedung Sasana Krida
  • Gedung Serba Guna di kampus Cimahi & Bandung
  • Gedung Perpustakaan Pusat dan Jurusan
  • Guest House dan Asrama Putra & Putri
  • RS. Pendidikan Dokter RS. Dustira & RS. Jejaring lainnya
  • Sarana Olah Raga di Kampus Cimahi & Bandung
  • Pusat Sistem Informasi PUSSISFO yang menyediakan komputer dan akses Internet gratis
  • Sarana Ibadah di Kampus Cimahi & Bandung
  • Kantin Green Food Court
  • Gedung Laboratorium di sakabéh Program Studi/Jurusan
  • Internet Hotspot, Fasilitas e-learning, e-library, jsb.
  • Gedung Rektorat dan Dekanat Fakultas
  • Bank BNI, Bank Artha Graha
  • Radio Mahasiswa, INKOM UNJANI