Back

ⓘ Universitas Islam Nusantara




                                     

ⓘ Universitas Islam Nusantara

Universitas Islam Nusantara atawa nu ilahar dipiwanoh UNINUS nyaéta salah sahiji paguron luhur swasta nu aya di Bandung, Jawa Kulon. Alamat UNINUS téh aya di Jl. Soekarno Hatta No. 530 Bandung 40286.

                                     

1. Sajarah

UNINUS ngadeg dina kaping 30 November 1959 kalayan ngaran Universitas Nahdlatul Ulama UNNU. Ngadegna UNNU di Indonésia téh mangrupa wujud cita-cita para ulama nu kahimpun di Keluarga Besar Ahli Sunnah Waljamaah jeung umat Islam umumna.

Uninus munggaran dipupuhuan ku Rektor Prof. Dr. Achmad Sanusi, S.H., M.P.A. Kalungguhanna aya dina papayung Yayasan Universitas Nahdlatul Ulama nu diasuh ku K.H. Idham Khalid, K.H Subhan Z.E Alm., K.H. Achsien Alm., K.H. Habib Utsman Al-Aydarus Alm., jeung réngrénganna, nu di pupuhuan ku K.H.E.Z Muttaqien Alm. Dina ngalarapkeun Tridharma, ti munggaran Uninus ngadeg nganut ka sistem terpadu, ku sabab éta, fakultas nu munggaran dibuka téh nyaéta Fakultas Hukum jeung Fakultas Ekonomi.

ku lantaran Fakultas Hukum jeung Fakultas Ekonomi kacida mekarna, tanggal 18 September 1963, ijazah kadua fakultas éta diajénan sarua jeung ijazah ti Paguron Luhur Nagri. Tapi dina taun 1965-1966 loba masalah nu mangaruhan sakabéh masarakat, kitu deui mangaruhan widang pangatikan. Kagiatan kampus jeung tridharmana teu bisa deui dijalankeun sakumaha biasana ku sabab sakabéh pangurus universitas kapanggil pikeun babarengan nahankeun kalumangsungan hirup bangsa jeung nagara. Sanggeus bérés masalah politik jeung sosial taun 1965-1966, sakabéh pangurus UNNU babarengan jeung pangurus akademika ti paguron luhur lainna, saperti Akademi Pendidikan Agama Islam, Universitas Ibnu Khaldun, Universitas Muhammadiyah Bandung, sapakat pikeun ngagabung merger. Tina hasil kasapakatan éta, Universitas Islam Nusantara mimiti ngadeg dina papayung Yayasan Islam Nusantara Uninus. Gumelarna Uninus dirojong ku Al Mukarom H. Dr. Idham Khalid salaku Pupuhu Umum Pengurus Besar Nahdatul Ulama jeung Menteri Pendidikan jeung Kabudayaan di waktu harita. Diakuna status éta, nuluykeun status UNNU saperti nu aya dina surat tanggal 30 Agustus 1969. Sanggeus robah ngaran, Uninus dipupuhuan ku Drs. Sukrama Wiraputra salaku Rektor, dibantos ku Drs. Abin Syamsuddin Makmun, MA., Drs. Ibrahim A Effendi, Achmad Roestandi, S.H., jeung K.H.R. Sudja’i salaku nu ngabantos Rektor. Sadengkeun Yayasan Universitas Islam Nusantara salaku Badan Hukum Pembina dipupuhuan ku Prof. Dr. H. Ahmad Sanusi, S.H., M.P.A. jeung Tb. Drajat Martha Alm.

                                     

2. Fakultas

Uninus kiwari ngawengku 7 Fakultas nu mayungan sababaraha Jurusan jeung Program Studi, di antarana:

Jurusan Ilmu Pendidikan

  • Program Studi Pendidikan Luar Biasa
  • Program Studi Pendidikan Luar Sekolah

Jurusan Pendidikan Bahasa dan Seni

  • Program Studi Pendidikan Bahasa Indonesia
  • Program Studi Pendidikan Bahasa Inggris
  • Program Studi Pendidikan Bahasa Arab

Jurusan Pendidikan IPS

  • Program Studi Pendidikan Pancasila dan Kewarganegaraan

Program Studi Agroteknologi

  • Jurusan Budidaya Pertanian Agronomi
  • Jurusan Ilmu Hama dan Penyakit Tanaman Proteksi Tanaman

Jurusan Ilmu Komunikasi

  • Program Studi Hubungan Masyarakat Humas
  • Program Studi Jurnalistik

Program Studi Magister Manajemen Pendidikan miboga tilu konsentrasi, nyaéta:

  • Manajemen Pendidikan Luar Sekolah
  • Manajemen Sistem Pendidikan.
  • Manajemen Pendidikan Luar Biasa

Program Doktor Ilmu Pendidikan Konsentrasi Manajemen Pendidikan.

Sakabéh jurusan nu aya di Uninus geus ka areditasi ku BAN PT.

                                     

2.1. Fakultas Jurusan Ilmu Pendidikan

  • Program Studi Pendidikan Luar Biasa
  • Program Studi Pendidikan Luar Sekolah
                                     

2.2. Fakultas Jurusan Pendidikan IPS

  • Program Studi Pendidikan Pancasila dan Kewarganegaraan
                                     

2.3. Fakultas Program Studi Agroteknologi

  • Jurusan Budidaya Pertanian Agronomi
  • Jurusan Ilmu Hama dan Penyakit Tanaman Proteksi Tanaman
                                     

2.4. Fakultas Jurusan Ilmu Komunikasi

  • Program Studi Hubungan Masyarakat Humas
  • Program Studi Jurnalistik
                                     

2.5. Fakultas Fakultas Agama Islam FAI

  • Jurusan Perbankan Syariah
  • Jurusan Pendidikan Guru MI
  • Jurusan Komunikasi Penyiaran Islam KPI
  • Jurusan Pendidikan Agama Islam PAI

Salian ti Program Strata 1 S1, Universitas Islam Nusantara ogé ngabina Program Pasca Sarjana PPs S2/S3. PPs Universitas Islam Nusantara ngabina program magister S2.

                                     

2.6. Fakultas Program Studi Magister Manajemen Pendidikan miboga tilu konsentrasi, nyaéta:

  • Manajemen Pendidikan Luar Sekolah
  • Manajemen Sistem Pendidikan.
  • Manajemen Pendidikan Luar Biasa
                                     

2.7. Fakultas Program Doktor Ilmu Pendidikan Konsentrasi Manajemen Pendidikan.

Sakabéh jurusan nu aya di Uninus geus ka areditasi ku BAN PT.

                                     

3. Unit kagiatan mahasiswa jeung komunitas kampus

UKM

  • Ikramul Quran Uninus IQ Uninus
  • Pramuka
  • Tae Kwon Do
  • Club of Photography Nusantara
  • Nusantara Basketball Club NBC
  • Pagar Nusa Pencak Silat
  • SNEFO
  • Uninus Badminton Club UBC
  • Kelompok Pecinta Alam "GIRIRAYA"
  • Uninus Footbal Club UFC
  • Uninus Volley Ball Club UVC
  • Kumpulan Remaja Masjid Al-Ikhlas Kurma
  • Komunitas Pers Mahasiswa KPM
  • Koperasi Mahasiswa KOPMA

Komunitas séjén

  • Lingkung Seni Morfologi II
  • Himpunan Pengusaha Muda Indonesia Perguruan Tinggi Uninus Hipmi PT Uninus
  • Téater Nusantara 32
  • Nihonnus
  • Seni Hadroh An-Nahdiyah
  • Paduan Suara Mahasiswa Uninus PSM "Shawtyna"
                                     

4. Fasilitas

  • Guest House
  • Gedung Téater
  • Tempat Parkir
  • Wi-fi
  • Gedung Rektorat jeung Dekan
  • Masjid Al Ikhlas
  • Gedung Perpustakaan Pusat jeung Fakultas
  • Sarana Olahraga Lapangan Futsal, Basket
  • Kantin, Warnet, Kopma & Bank BRI
  • Laboratorium
  • Wall Climbing
  • Aula serba guna
  • Radio FM "RC"
                                     

5. Alumni

Dada Rosada, Mantan Walikota Bandung, 2003-2013

Tubagus Lily Hambali Hasan, Mantan Bupati Purwakarta, 2003-2008

Hudarni Rani, Mantan Gubernur Bangka Belitung, 2002-2007

Dadang M. Nasser, Bupati Kabupaten Bandung 2010-Sekarang

Djajang Nurjaman, Pelatih Persib Bandung

Santo Kadarusman, PR & ME PT. Hartono Istana Teknologi Polytron

                                     

6. Réngking universitas

  • Réngking 75 ti sakabéh Paguron Luhur Nagri jeung Swasta di Indonésia
  • Réngking 10 Paguron Luhur Agama Islam Nagri jeung Swasta
  • Réngking 12 ti sakabéh Paguron luhur Nagri jeung Swasta di Jawa Barat
                                     
  • dosén luar biasa di Universitas Islam Nusantara 1984 - 1989 Sabada pangsiun ti Depdikbud 1989 jadi dosén luar biasa di Universitas Pasundan. Ti taun
  • misalna ka Kalimantan, kalawan harepan pangwangunan bisa leuwih walatra sa - Nusantara Sacara umum, kabudayaan nu aya di pulo Jawa bisa dibagi dua: budaya Sunda
  • pusaka karajaan, dina ieu wawacan mintonkeun hiji lalakon ngeunaan pahlawan Islam Kacaritakeun Amir Hamzah ngusir Umarmaya ti istana karajaan kulantaran
  • Jurusan Sejarah Fakultas Ilmu Budaya Universitas Gadjah Mada. Benda, Harry J. 1985 Bulan Sabit dan Matahari Terbit: Islam Indonesia Pada Masa Pendudukan
  • London: Hakluyt Society, 2 vols Uka Tjandrasasmita, 2009 Islam Arkeologi Nusantara Popular Perpustakaan Gramedia, ISBN 979 - 9102 - 12 - X M. Faliqul
  • Tajimalela untuk Anak Bangsa Hendarsah, Amir 2013 Cerita Kerajaan Nusantara Universitas Michigan: Great Publisher. p. 19. ISBN 9786028696142. Disungsi26
  • 1971 - 1976 SMPN 15 Bandung 1977 - 1980 SMAN 5 Bandung 1981 - 1983 Universitas Islam Nusantara 1983 - 2003 Yana Mulyana katelah janten salah sahiji pendiri
  • aya Masjid Salman pikeun ngalakonan ibadah sarta aktivitas kaagamaan umat Islam di ITB. Pikeun ngarojong palaksanaan aktivitas akademik sarta risét, aya
  • muter. gasing Indonésia gasing nusantara Muter Gasing Rigg, Jonathan. A Dictionary of the Sunda Language of Java. Universitas Harvard1862: Bataviaasch Genootschap
  • Hiji Ulama, Sunan Gunung Jati, ngancik di Cirebon, seja nyebarkeun dunya Islam di kota pagan. Mungguh, Kasultanan Demak di Jawa tengah tumuwuh jadi ancaman

Users also searched:

...
...
...