Back

ⓘ Endog kokonéngna




Endog kokonéngna
                                     

ⓘ Endog kokonéngna

Endog kokonéngna –atawa di babaraha wewengkon ilahar disebut endog beubeureumna –nyaéta hiji bagian tina endog anu mangrupa kadaharan tina émbrio. Endog kokoneéngna ngambang dina endog bobodasna ku hiji atawa dua tali endog kokonéngna atawa kalaza. Saméméh dibuahan, endog kokonéngna jeung cakram nutfah mangrupa sél tunggal; salah sahiji tina sél tunggal anu bisa ditémbong ku mata kalawan sajalantrahna. Minangka kadaharan, ieu endog kokonéngna mangrupa salah sahiji sumber vitamin sarta mineral anu hadé. Endog kokonéngna ogé mangrupa sumber tina gajih sarta kolésterol endog, ogé hiji-perlima kandungan protéin endog.

Mun teu dicampur nalika diasakan, endog kokonéngna anu dikurilingan endog bobodasna téh bakal jadi ceplok endog. Nyampurkeun dua bagéan endog éta saméméh diasakan bakal ngajadikan dadar endog atawa omélét sarta warnana konéng méncrang. Di Inggris goréng endog mangrupa kadaharan nu kakoncara sarta umumna mah didahar jeun goréng kentang.

                                     
  • kabeungkeut ku boh beungkeut primér, sekundér, jeung tersiér. Nalika dipasak, si beungkeut utamana tersiér ieu téh paregat. Endog pangan Endog kokonéngna
  • budak nu alérgi kana endog téh alérgina kana protéin endog bobodasna, ngan sawaréh mah aya ogé nu alérgina kana protéin endog kokonéngna Kurang leuwih 2
  • rajét kokonéngna Geus guyub ampir di sakuliah dunya nu ngaranna ceplok endog didahar pikeun mumuluk isuk, ngan teu matak nanaon mun ceplok endog ogé didahar
  • bahanna biasana ngagunakeun tipung tarigu, uyah, gula, pangembang, endog hayam kokonéngna margarin, cai és, minyak goréng jeung cau. Biasana molen cau mah
  • atawa buncis. Adonan gulunganana dijieun tina campuran tipung tarigu, endog kokonéngna mantega margarin jeung cai atawa susu. Risoles anu kawentar di
  • eusina supa, rebon, témpé, jsb. Aya ogé nu ditambahan eusina ku endog asin kokonéngna Ari samarana ngagunakeun uyah, gula, pedes, kécap, jeung minyak
  • konéng diparud, tambahan ku cai asak tuluy disaring jeung tambahan ku kokonéngna endog tuluy diinumkeun unggal isuk - isuk. Obat lemah syahwat jeung awet anom
  • kolesterol dina produk éta masih kénéh kawilang leutik dibandingkeun jeung endog kokonéngna haté, jeroan sarta otak sato ingon.. Dina awak manusa, kolésterol

Users also searched:

...