Back

ⓘ Ku (kana)




Ku (kana)
                                     

ⓘ Ku (kana)

く, dina hiragana, atawa ク dina katakana, sarta ku dina Romaji dumasar kana romanisasi Hepburn, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Karakter ieu, saperti dina karaker séjén baris kadua, bisa ditambahan ku dakuten. Robahna ieu simbol jadi ぐ dina hiragana, グ dina katakana, jeung gu dina Romaji. Tambahan dakuten ogé ngarobah sora dina ieu suku kata diucapkeun ku /gu/.

Oge jadi catetan yén saperti kana-u séjén, sora u dibacana rada ngirung, cara ngucapkeunna teu pati jelas, sora kana leuwih deukeut kana k atawa lamun maké dakuten g.

                                     
  • salah sahiji kana dina Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Dina hiragana ditulis ku tilus garis, sedengkeun dina katakana ngan ku dua. Duanana dieja
  • hiragana, atawa ヒ dina katakana, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Duanana ditulis ku dua garis, kadangkala ngan hiji dina hiragana
  • atawa サ dina katakana, atawa sa dina Romaji dumasar kana romanisasi Hepburn IPA: sɑ salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Saperti
  • nyaéta salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora. Karakter ieu kadangkala disebut Hu Dina hiragana diwangun ku opat garis, sedengkeun
  • hurup ka 36 dina Iroha, sanggeus て, saacan さ. Hurup hiragana ieu disusun ku kana no digabungkeun jeung silang. Unicode keur あ nyaéta U 3040, sarta Unicode
  • sistim tulis Jepang, kana う hiragana jeung ウ katakana romanisasi u aya di tempat katilu dina sistim modérn Gojūon 五十音 kumpulan kana Dina Iroha, aya
  • administratifna kabagi kana 6 provinsi voblast jeung hiji kota husus. Bélarus diwangun ti 6 provinsi voblast dingaranan dumasar kana kota - kota nu jadi
  • Sujud kana sampéanana Sang Surusejati éjahan heubeul: Soedjoed kana sampeanana Sang Soeroesedjati nyaéta buku Sunda nu ditulis ku basa Sunda karya J
  • dumasar kana kelenjar susu mammae ku sabab salah sahiji wangenan karakteristik mamalia téh ngarorok anakna. Sistem kelompok sasatoan ku Linnaeus
  • duanana maké sistim kana nu mana unggal syumbol ngagambarkeun hiji mora. Unggal kana hurup hirup saperti a あ konsonan dituturkeun ku hurup hirup saperti

Users also searched:

...
...
...