Back

ⓘ Perang Dunya I




Perang Dunya I
                                     

ⓘ Perang Dunya I

Perang Dunya I nujul ka perang sababaraha nagara nu lumangsung di Éropa antara taun 1914 jeung 1918. Perang ieu ngabalukarkeun palastrana jutaan jalma sarta ngarobah kaayaan dunya modéren. Dina ieu perang, Sekutu nu diluluguan ku Prancis, Karajaan Rusia, Karajaan Inggris, Itali, sarta salajengna AS, ngéléhkeun Kakuatan Tengah nu diluluguan ku Austria-Hungaria, Karajaan Jérman, jeung Kasultanan Usmani.

                                     

1. Tumbu kaluar

  • World War I Document Archive
  • The War to End All Wars on BBC
  • War diaries of TF Littler A personal account, war postcards and propaganda comic postcards
  • A multimedia history of World War One
  • Memoirs of the Great War - A personal account in diary format of one man’s experiences throughout the Gréat War
  • WWI links
  • Chailey 1914-1918 - A Sussex communitys response to the First World War
  • canadiansoldiers.com
  • The Great War in a Different Light Photographs, illustrations, postcards, artists, period newspaper and magazine articles/excerpts, complete war-time books. Material in English, French, Dutch, German, Spanish
  • Dardanelles Report 1915
  • WWW-VL: Military History: The Great War 1914-1918
  • Online World War I Records & Indexes
  • The British Army in the Great War
  • World War I Naval Combat
  • The Heritage of the Great War” with numerous pictures many in color!
  • Encyclopedia of the First World War
  • First World War in the News
  • The World War I Years - NVR’s Film & Discussion Series in Public Libraries
  • Documents of World War One
  • Chronology World War I World History Database
  • The French Army in the Great War
  • Mediatheque Autochromes - French site with many color photographs from WWI
  • Casualties of the First World War
  • World War I - Wars And Battles
  • German submarine industries WWI
  • World War I Poster Collection hosted by the Universtity of North Texas Libraries Digital Collections
  • Royal Engineers Museum The Royal Engineers and the First World War
  • A Guide to World War I Materials at the Library of Congress
  • Fighting the Hun in the Great War
  • Trenches on the Web
  • The Medical Front WWI
  • Wanted! 500 000 Canadians for WWI - Illustrated Historical Essay
  • GenealogyBuff.com - World War I Casualty Reports for the U.S. Army 1918
                                     
  • Kaésar Napoléon I kasoran dina Patempuran Laon di Perancis. 1848 Perjangjian Guadalupe Hidalgo diratifikasi ku Sénat AS, ngaréngsékeun Perang Méksiko - Amérika
  • kamerdikaan utamana Ukraina sareng patani. Perang Sadulur Rusia mangrupikeun tutugan tina Perang Dunya Kadua sabab éta hartosna pikeun netepkeun éngal
  • masing - masing pihak kaleungitan hiji nyawa. 1914 - Perang Dunya I Inggris ngawawarkeun perang ka Jérman, sedengkeun Amérika Sarikat ngedalkeun nétralitas
  • nu ngagambarkeun kabingbang Arjuna nu kudu perang ngalawan dulur, sepuh jeung guruna. Dina sastra dunya Bhagavad Gita, nyaéta bagian Mahabarata nu ngagambarkeun
  • Al Mansur. 1178 Frederick I Barbarossa Kaésar Romawi Suci, diistrénan minangka raja Burgundi. 1920 - Jambore Dunya Pramuka ka - 1 di London, Inggris
  • nu munggaran di AS jeung di dunya 1918 Rusia néken Perjangjian Brest - Litovsk, satuju pikeun mundur ti Perang Dunia I sarta nyérénkeun Nagara Baltik
  • I dilantik minangka raja munggaran Bélgia. 1861 - Patempuran Kahiji Bull Run Patempuran Kahiji Manassas patempuran gedé nu munggaran dina Perang Sodara
  • ti mangsa Perang Dunia I gas mustar. 1949 Konvénsi pikeun Panekenan Jual Beli Jalma jeung Éksploitasi Prostitusi, diadopsi. 1950 Perang Koréa: Patempuran
  • mangrupa panerbangan munggaran Wright Sadulur di hareupeun publik. 1918 - Perang Dunya I Patempuran Amiens dimimitian ku runtuyan kameunangan sacara tutuluyan

Users also searched:

...
...
...