Back

ⓘ Gubernur




                                     

ⓘ Gubernur

Kecap "Gubernur" asalna bisa ti basa Portugis governador ", basa Spanyol gobernador atawa basa Walanda gouverneur ". Kecap basa Walanda ieu méh sarua jeung basa Perancis nu harti harfiahna nyaéta "pamingpin", "pangawasa", atawa "maréntah".

                                     

1. Indonesia

Gubernur, dina kontéks Otonomi Daérah di Indonésia, nyaéta Kapala Daérah keur daérah Propinsi. Gubernur boga tugas jeung wewenang mingpin penyelenggaraan daérah dumasar kana kawijakan nu ditetepkeun babarengan jeung DPRD. Gubernur dipilih papasanngan sacara langsung ku rahayat di Propinsina; ku sabab éta Gubernur tanggung jawab ka rakyat.

Lian ti minangka Kapala Daérah, gubernur ogé boga kadudukan minangka wakil pamaréntah di wilayah propinsina; antukna dina hal ieu Gubernur tanggung jawab ka Présidén. Gubernur lain atasan Bupati atawa Walikota, tapi ukur wates ngabina, ngawas, jeung ngoordinasi penyelenggaraan pamaréntahan daérah kabupatén/kota

Gubernur lain kapanjangan leungeun Pamaréntah Pusat, tapi mangrupa pamingpin indepénden di Propinsi nu dipilih langsung ku rahayat Propinsi ngaliwatan Pamilihan Kapala Daérah atawa PILKADA. Gubernur tanggung jawab langsung ka Déwan Perwakilan Daérah Propinsi.

                                     

2. Jepang

Di Jepang, kalungguhan "Gubernur" 知事, chiji? nujul kana kalungguhan pangluhurna di Pamaréntahan Préféktur. Gubernur dipilih sacara langsung ku rakyat tur marentah salila opat taun. Gubernur bisa dieureunkeun dumasar kana hasil referendum. Upama ngantunkeun, teu mampuh, atawa eureun, pamaréntahan resmi dicepeng ku Wakil Gubernur nu tugasna atawa kalungguhanna sarua jeung Gubernur.

Tempo Runtuyan gubernur Jepang keur runtuyan guberner nu kiwari marentah.

                                     
  • Pébruari 2015 dina umur 89 taun nyaéta Gubernur Sulawesi Kidul ti 1978 ka 1983. Anjeunna diangkat janten Gubernur Sulawesi Kidul ngagentos Achmad Lamo.
  • Halmahéra Tengah Kabupatén Halmahéra Timur Kabupatén Halmahéra Utara Kabupatén Kapuloan Sula Kota Ternaté Kota Tidoré Daptar gubernur Propinsi Maluku Kalér:
  • préféktur nu gumantung kana kawijakan pamaréntah pusat keur sistim biayana. Gubernur préféktur, walikota, sarta anggota dewan perwakilan préféktur jeung kota
  • jeung Dédé Yusuf jadi Gubernur jeung Wakil Gubernur Jawa Kulon mangas bakti 2008 - 2013. 2013 - Istrénan Ahmad Heryawan jadi Gubernur Jawa Kulon jeung Déddy
  • diadegkeun. 2008 - Pelantikan Bibit Waluyo - Rustriningsih jadi Gubernur - Wakil Gubernur Jawa Tengah 2008 - 2013. 1754 - Louis XVI, Raja Perancis td. 1793
  • April 1953 umur 67 taun nyaeta Wakil Gubernur Jawa Barat ka - 7 di periode 2003 - 2008. Manehna wakil ti gubernur Jawa Kulon Danny Setiawan. Madrasah Ibtidaiyah
  • 1963 umur 57 taun nyaéta Gubernur Sulawesi Kidul Periode 2018 - 2023 dipirig ku Andi Sudirman Sulaiman Salaku Wakil Gubernur Sulawesi Kidul Kidul. Dina
  • Barat, 7 Méi 1969 umur 51 taun nyaéta akademisi atikan Indonésia sarta Gubernur DKI Jakarta masa bakti 2017 - 2022. Anjeunna kungsi ngajabat salaku Menteri
  • dianggap sanés Daérah daérah otonom Daérah dipingpin ku Pupuhu Daérah gubernur bupati walikota jeung miboa Pamaréntahan Daérah sarta Déwan Pawakilan
  • Indonésia anu ogé tilas Rektor Universitas Hasanuddin ka - 6 ti 1973 ka 1982, Gubernur Sulawesi Kidul dina dua periode 1983 - 88 sareng 1988 - 1993. sareng Wakil
  • Muhammad Ridho Ficardo jadi Gubernur Lampung périodeu 2014 - 2019 dina umur 33 taun 10, 5 bulan, ngajadikeunana minangka gubernur pangngorana pas dilantik nu
  • wakil présidén Indonesia ka - 11 nu keur ngajabat, sateuacanna kungsi janten Gubernur Bank Indonesia, Mentri koordinator perekonomian, Mentri keuangan sareng

Users also searched:

...
...
...