Back

ⓘ Ki (kana)




Ki (kana)
                                     

ⓘ Ki (kana)

き, dina hiragana, キ dina katakana, ki dina Romaji maké romanisasi Hepburn, salah sahiji kana Basa Jepang, nu ngagambarkeun hiji mora.

Boh hiragana き jeung katakana キ asalna tina ngabasajankeun kanji 幾. Karakter hiragana き, saperti さ, bisa digambarkeun ku garis handap nu misah saperti dina gambar beulah katuhu atawa ngahiji.

Dakuten bisa ditambahkeun kana karakter; transformasi ieu kana ぎ dina hiragana, ギ dina katakana, tur gi dina Romaji. Ajén fonétikna ogé robah, kana /ɡi/. Handakuten ゜ teu ilahar aya dina ki dina téks Basa Jepang, tapi bisa dipaké ku ahli basa keur nunjukkeun cara ngucapkeun nasal IPA: nu kapanggih dina sababaraha dialék.

                                     
  • Ki cacangkir Abroma augusta L. L.f. nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Malvaceae. Tangkal ki cacangkir hirup nyebar ti mimiti India, Asia
  • Subeampanulate Corolla, 4 - pamisah.Sawaréhna hypogynous sawaréhna deui kana dasar corolla. Kai tangkal ki merak bodas kalawan mibanda urat nu éndah, ngan hanjakal teu
  • Ki ciyat Ficus septica nyaéta tutuwuhan nu asalna tina kulawarga Moraceae, kalawan masih kénéh barayana tangkal caringin. Kasebut tatangkalan liar henteu
  • ゐ, dina hiragana, atawa ヰ dina katakana, mangrupa kana Jepang anu teu kaanggo deui. Tiap hurup ngaréprésentasikeun hiji mora. Diperkirakeun yén ゐ ngaréprésentasikeun
  • asalna tina basa Latin procerus anu hartina jangkung dumasar kana dedegan ieu tangkal ki hiang. Tangkal anu ukuran sedeng, jangkungna nepika 30 m kalayan
  • Ki éncok Plumbago zeylanica nyaéta tutuwuhan anu asalna tina kulawarga Plumbaginaceae. Tutuwuhan anu ngarungkun ieu pituin ti Afrika kalawan nyebar nepika
  • Ki tanduk Leptospermum javanicum gelam bukit atawa kayu papua id nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Myrtaceae. Ki tanduk hirup ngarungkun
  • nambahkeun sora y. Yōon digambarkeun dina kana maké ahiran kana na i, saperti き ki ditambah versi leutik tina tilu kana y, ya, yu atawa yo. Contona kyō
  • Ki beling Strobilanthes crispus BL basa Indonésia: Kecibeling nyaéta salah sahiji tutuwuhan tina kulawarga Acanthacéae. Dina basa Indonésia, tutuwuhan
  • Contona: Pocky, kadaharan ringan Jepang, ditulis dina kana nyaéta ポッキー, nu mana ポ po, ッ sokuon, キ ki ー chōon, dina romanisasi Basa Jepang, pokkii, bareng
  • ngeunaan ka wani Ki Ageng Kutu, saurang abdi karajaan dina mangsa Bhre Kertabhumi, Raja Majapahit pamungkas anu ngawasa dina abad ke - 15. Ki Ageng Kutu ambek
  • Pajajaran. Harita nu jadi pupuhuna nyaéta Ki Kuwu Cerbon. Kabupatén Cirebon kawengku ku 30 kacamatan, nu kabagi deui kana sababaraha désa jeung kalurahan. Pusat

Users also searched:

...
...
...