Back

ⓘ 13 Séptémber




                                     

ⓘ 13 Séptémber

  • 1845 – Élmuwan Inggris, Michael Faraday nimu Épék Faraday, pangaruh ladang magnétik dina cahaya nu dipolarisasi.
  • 1968 - Albania kaluar ti kaanggotaan Pakta Warsawa.
  • 1940 - Italia ngainvasi Mesir
  • 1999 - Bom ngabeledug di Moskwa, Rusia, 119 urang palastra.
  • 1939 - Kanada ancrub kana Perang Dunia II.
  • 1943 - Chiang Kai-shek kapilih jadi présidén Républik China.
  • 1969 - Scooby-Doo Where are You meunang Hanna-Barbera debut di CBS di AS.
  • 1923 - Kudéta militér di Spanyol; Miguel Primo de Rivera jadi diktator.
  • 1953 - Nikita Khrushchev dilantik jadi Sekrétaris Jéndral Uni Soviét.
  • 2000 - Bom BÉJ: bom ngabeledug di téhel parkir Bursa Éfék Jakarta, 15 urang palastra.
                                     

1. Dibabarkeun

  • 1660 – Daniel Defoe, novélis Inggris Robinson Crusoe, London, Inggris td. 1731
  • 1874 – Arnold Schoenberg, komposer Austria, Wina, Austria td. 1951
  • 1916 – Roald Dahl, novélis Inggris td. 1990
  • 1973 - Fabio Cannavaro, manten pamaén bola Italia, Naples, Italia.
  • 1971 - Goran Ivanisevic, pamaén ténes Kroasia, Split, Yugoslavia.
  • 1993 – Niall Horan, tukang ngawih Irlandia
  • 1961 - Dave Mustaine, vokalis ogé pamaén hitar Megadeth, La Mesa, California, AS.
  • 1969 - Daniel Fonseca, manten pamaén bola Uruguay, Montevideo, Uruguay.
  • 1989 - Thomas Mueller, pamaén bola Jérman, Weilheim, Jérman Barat.