Back

ⓘ Bangkok




Bangkok
                                     

ⓘ Bangkok

Bangkok nyaéta ibu kota jeung kota panggedéna di Thailand. Kota ieu ayana di sisi kulon tina Walungan Chao Phraya, deukeut Teluk Thailand.

Bangkok nyaéta hiji kota anu tumuwuh panggancangna, sarta dinamis ékonomi jeung masarakat anu maju di Asia Tenggara. Kota ieu terus ngembang jadi puseur regional nu nandingan Singapura jeung Hong Kong, tapi masih mibanda masalah dina séktor infrastruktur jeung sosial salaku hasil tina tumuwuhna nu gancang. Bangkok geus lila jadi jalan asup pikeun investor asing anu hayang manggihan pasar anyar di Asia. Kota ieu ogé dicatet minangka salah sahiji kota di dunya nu laju pangwangunan gedong jangkungna panggancangna. Beunghar dina situs budaya, nyieun Bangkok minangka salah sahiji nu pang populerna jadi tujuan wisata di dunya.

Propinsi Bangkok mibada wates jeung genep propinsi séjénna: Nonthaburi, Pathum Thani, Chachoengsao, Samut Prakan, Samut Sakhon jeung Nakhon Pathom.

                                     

1. Tumbu luar

  • Bangkok Interaktif Bus Map
  • Bangkok Pariwisata Division
  • Bangkok Live Traffic Map Longdo Lalu Lintas
  • Bangkok Metropolitan Administration
  • Basa Inggris Loka resmi pariwisata
                                     
  • Manoban Pranpriya Manoban Thai: ลล ษา มโนบาล atau ปราณปร ยา มโนบาล gumelar di Bangkok Thailand, 27 Maret 1997 umur 23 taun langkung dikenal ku julukan na
  • dipelak ku para patani di antarana nyaéta kadongdong karimunjawa, kadongdong bangkok sarta kadongdong kendeng. Kadongdong karimunjawa mangrupa kadongdong anu
  • semu hideung, palebah hariguna sawaréh buluna bodas. Titiran Bangkok Manuk ieu di Bangkok disebutna Nukhao Chewah, mun ditarabas pihartieunna tayalian
  • doméstik Garuda Indonésia Pangapungan 206 dibajak sarta dipaksa ngadarat di Bangkok Tilu poé ti harita Kopassus hasil ngeureunkeun pangbajakan, tina patelak
  • ngalawanan ka pamaréntahan PM Thailand Suchinda Kraprayoon dimimitian di Bangkok nungtun kana ulubiungna militer nu ngabalukarkeun kana maotna 52 jalma
  • Malta. 1782 Kota Rattanakosin, kiwari sacara internasional katelah ku Bangkok diadegkeun di sisi wétan Leuwi Chao Phraya ku Raja Budha Yodfa Chulaloke
  • Internasional Penang Singapura Singapura - Bandara Internasional Changi Thailand Bangkok - Bandara Internasional Suvarnabhumi Phuket - Bandara Internasional Phuket
  • poé nu sarua, wanoja éta panasna kadetéksi di Bandar Udara Internasional Bangkok Suvarnabhumi ku patugas bandara, tuluy di rawat di rumah sakit. Uji hasil
  • Awi siam bambu bangkok id Thyrsostachys siamensis nyaéta hiji tutuwuhan anu asalna tina kulawargga Poaceae. Salah sahiji jinis awi hias anu remen

Users also searched:

...
...
...