Back

ⓘ I (kana)




I (kana)
                                     

ⓘ I (kana)

い dina hiragana atawa イ dina katakana nyaéta salah sahiji kana basa Jepang nu ngagambarkeun hiji mora. い dumasar kana gaya sōsho kanji karakter 以, sarta イ dina bentuk radikal tina karakter kanji 伊. Dina sistim alpabet Basa Jepang modérn, mangrupa hurup kadua dina susunan alpabet, antara あ jeung う. séjénna, mangrupa hurup mitmiti dina Iroha, saméméh ろ. Di susunan nulis hiragana い, gambar hiji kurva, teu asup henteu siga parenthesis, tarik garis ti luhur ka handap, jeung teruskeun ku gambar leutik, kurva sajajar di sisi séjénna. Unicode keur い nyaéta U+3044, sarta Unicode keur イ nyaéta U+30A4.

Cara ngejana.

                                     
  • nambahkeun sora y. Yōon digambarkeun dina kana maké ahiran kana na i saperti き ki ditambah versi leutik tina tilu kana y, ya, yu atawa yo. Contona kyō
  • dibagi kana lima parwa bab nu masing - masing boga judul: Pustaka Kathosana Rajyarajya i Bhumi Nusantara Pustaka Rajyawarnana Rajyarajya i Bhumi Nusantara
  • Austria - Hongaria dina 1867. Kakaisaran ieu meupeus kana raloba nagara saenggeus runtuhna Kakuatan Tengah dina Perang Dunya I salah sahijina nyaéta Républik Austria
  • Sacara resmi, φp i unsur ka - i dina sekuen Halton dumasar kana wilangan prima p, ditangtukeun ku nyokot inverse interger radikal i dina dasar p ku ngagambarkeun
  • ditorpédo ku kapal selam Jepang I - 58. Dalapan ratus dalapan puluh kru maraot, loba nu diserang ku hiu, nu jadi inspirasi kana pilem Jaws. 1966 - Inggris ngajawaraan
  • Bangladés dibagi kana 7 wewengkon administratif tingkat I nyaéta divisi Basa Benggala: ব ভ গ Bibhag Unggal divisi dibéré ngaran dumasar ibu kotana:
  • nandatangan Pajangjian Sèvres, sahingga ngaku kana babagian wewengkon Karajaan Ottoman sanggeus Perang Dunya I 1973 - Pamugaran Candi Borobudur diresmikeun
  • atawa ょ bisa ditambahan ditungtungna ku i Robahna i ieu, sora vokalna jadi palatalization. Tambahan kana y leutik disebutna yōon. Tambahan tsu leutik
  • resmina salaku Bosna i Hercegovina dina hurup Latin jeung Босна и Херцеговина dina hurup Sirilik tapi tiasana, dipondokkeun kana Bosnia, BiH, atawa БиХ
  • Stasion ieu aya dina tingkat kaluhuran 16 m sarta kaasup kana wewengkon Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Sanajan
  • dina tingkat kaluhuran 26 m luhureun beungeut laut, sarta kaasup kana Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu ngalayanan KRL Commuter Line. Stasion ieu perenahna

Users also searched:

...
...
...